Päivitetty 21.03.2022

Kodin saanut koira: NEBULA (Galaxinvartijat)


Syntymäaika: noin 2/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2022

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Onneksi yhä useammat ihmiset Romaniassa haluavat tehdä töitä tilanteen muuttamisen eteen.
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.
Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Nebula ja Gamora ovat eläneet Carpen tarhalla lähes koko elämänsä, sillä ne tulivat tarhalle yhdessä emonsa kanssa silloin kun pennut olivat aivan pieniä. Molemmat tytöt ovat kiinnostuneita ihmisistä ja syövät iloisesti kädestä nameja. Pennut ovat uteliaita uusia ihmisiä kohtaan, mutta säpsähtelevät hieman ihmisten liikkuessa. Säpsähdyksistä tytöt toipuvat nopeasti ja ne palaavat heti takaisin ihmisten luo namien toivossa. Pennut ovat siis uteliaita ja iloisia, mutta kovin tottumattomia ihmisiin.

Lyhytkarvaisempi Nebula on pennuista hitusen rohkeampi, mutta hellyttävät tyttöset vaikuttavat kovin identtisiltä keskenään. Nebula tulee tarhalla hyvin toimeen siskonsa ja muiden pentujen kanssa. Nebulan uudessa kodissa voisi hyvin asustaa jo rohkea koirakaveri, jolta olisi hyvä opetella kotikoiran tapoja.

Nebula on vielä ihmisten suhteen tottumattomia ja se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Nebulalle valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo sisätiloissa asuminen ja hihnassa lenkkkeily tulee olemaan Nebulalle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää.

Nebula on noin 25 cm korkea ja painaa noin 6kg. Nebula tuskin kasvaa tästä enää juurikaan.

 

Päivitykset
19.3.2022
Suloinen Nebula matkusti omaan kotiinsa Suomeen ja aloitti uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Nebula ja perhe!

6.2. 2022
Onnekas Nebula on varattu omaan kotiin!

4.1.2022
Pieni Nebula aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa

_____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nebula saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nebula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nebulan yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.