Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: KATINKA


Syntymäaika: 7-8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.2.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yksi Ioanan hoivissa olevista koirista on Katinka, pieni ja soma tyttö. Katinka, joka on lähes pentu itsekin – noin vuoden vanha – synnytti vajaa puoli vuotta sitten seitsemän pentua. Onnekseen Katinka päätyi synnyttämään  pentunsa Ioanan kaverin tontin edustalle. Tämä kaveri soitti Ioanalle, kun ei enää voinut pitää isoa katrasta tontillaan, ja niinpä Katinka ja pennut saapuivat Cosoban tarhalle Ioanan vuokrapaikalle 2. heinäkuuta. Siellä Katinka asuu pentujensa kanssa samassa aitauksessa. Myös pennut tulevat pian etsimään omia kotejaan adoptio-ohjelmaamme.

Aktiivimme tapasivat Katinkan vieraillessaan tarhalla elokuun lopulla. Katinka on reipas ja sosiaalinen hakien heti vieraiden huomiota. Se antaa käsitellä itseään hyvin ja vaikuttaa avoimelta ja rauhalliselta koiralta. Katinka on pentujensa kanssa hyvin kärsivällinen ja tyyni. Katinka on ollut pentujensa seurassa koko ajan tarhalla ollessaan, joten Ioanakaan ei tiedä, miten se suhtautuu muihin aikuisiin koiriin, mutta jotain kertoo ehkä se, ettei Katinka rähise toisille koirille verkkoaidalla. Katinka ei ole kova haukkumaan, mutta yhtyy kyllä toisten koirien haukkuun.

Reippaana ja sosiaalisena koirana Katinkaa voi ajatella monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön, mutta tulevan kodin tulee varautua siihen, että Katinka tarvitsee paljon aikaa ja lempeää ohjausta uudessa ympäristössä.  Katinka on noin 35 – 38 cm korkea ja painaa noin 8-9 kg.

Päivitykset

7.2.2022
Katinka löysi oman kodin Saksasta.

20.10.2021
Katinkan varaus valitettavasti peruuntuu ortopedisten löydösten vuoksi.

4.10.2021
Katinka on varattu omaan kotiin.

10.9.2021
Katinka aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Katinka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Katinka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Katinkan oma yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.