Päivitetty 09.11.2021

Kotia etsivä koira: ZUARES


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Zuares päätyi Cosoban tarhalle pienenä pentuna sisarustensa kanssa. Se on siis kasvanut sisarustensa sekä tarhan koirien kanssa laumassa ja yksitellen sisarukset ovat löytäneet omat kotinsa Saksasta. Zuaresin kohdalla sitä oikeaa kotia ei kuitenkaan tunnu löytävän, joten on aika koittaa, josko se oma koti löytyisi Suomesta käsin.

Noin 10 kuukauden ikäinen Zuares asuu tarhalla vapaana pihalla isossa koiralaumassa ja tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Se ei yritä dominoida muita koiria, mutta pitää kyllä puolensa jos joku yrittää viedä siltä sen herkkuja. Elo sujuu muiden koirien kanssa sopuisasti. Zuares menee tarhalla pitkälti muun lauman mukana ja on vähän sellainen toisten koirien varjo, joka ei näy eikä kuulu.

Zuares on selvästi tottumaton vieraiden ihmisten suoraan huomioon ja välttelee kosketusta ja hämmentyy, jos ihminen yrittää suoraan tulla lähelle tai tuijottaa sitä. Zuares ei suoranaisesti vaikuta pelokkaalta, mutta tottuminen uuteen kotiin ja ympäristöön tulee silti varmasti viemään oman aikansa. Koirakaverin tuesta olisi Zuaresin kaltaiselle koiralle kotiutuessa varmasti iso apu. Zuares saattaa haukahdella, mutta ei vaikuta kovin äänekkäältä koiralta.

Kooltaan komea Zuares on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa.

Päivitykset

9.11.2021
Zuares aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zuares saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zuares on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zuaresin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa