Päivitetty 04.07.2019

Kotia etsivä koira: HELGA O (Tulossa Suomeen 20.7.2019)


Syntymäaika: Noin 8/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 4.7.2019
Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioanan kanssa eläinrakkauden jakaa hänen miehensä Marianin lisäksi myös koko muu perhe. Marian oli ollut työmatkalla kun oli sattumoisin huomannut Helgan kadulla. Hän ei voinut sivuttaa Helgaa, sillä tyttö oli aivan rajamailla elämän ja kuoleman välillä. Kuvista näkyy kuinka kammottavassa kunnossa Helga oli löytöhetkellä, pelkkää luuta ja nahkaa. Helga todennäköisesti olisi menehtynyt melko pian, ellei sillä olisi käynyt uskomaton tuuri sen suhteen, että juurikin Marian sattui ajamaan sitä tietä, missä Helga seisoi.

Helga pääsi auton takapenkillä matkustaen turvaan Onevetin klinikalle, jossa se tutkittiin, ruokittiin, juotettiin ja annettiin rauhallinen paikka jossa se pikkuhiljaa pystyi keräilemään voimiaan. Helga on elämäniloinen tyyppi. Ei aikaakaan, niin se alkoi piristyä ja se alkoi näyttämään pilkahduksia iloisesta luonteestaan. Helga tulee toimeen muiden koirien kanssa hienosti, ja myös ihmisten kanssa se toimii hyvin. Hieman saattaa jännittää alkuun, mutta kunhan ihminen on ystävällinen, Helga kyllä pian sen huomaa ja uskaltaa luottaa siihen ettei kukaan tee hänelle pahaa enää, ja tulee iloisesti luokse. Helgalla on jossain kohtaa elämässään ollut pennut, mutta näiden kohtalosta ei luonnollisesti ole mitään käsitystä. Kissojen kanssa Helgaa ei ole testattu vielä.

Helga on avoin ja utelias luonteeltaan, ja nämä ovat ehdottomasti positiivisia ominaisuuksia Helgassa. Löytyy niitä positiivisia ominaisuuksia monta muutakin. Sohvaperunaksi ei Helgaa taida saada millään ja onkin tärkeetä, että tyttö pääsisi kotiin jossa sen kanssa jaksetaan touhuilla ja se pääsee tekemään kivoja juttuja. Eräs henkilö joka tuntee seisojatyyppisiä koiria totesi, että Helgassa voisi hyvinkin olla ripaus bourbonaisinseisojaa. Mutta nämähän ovat asioita, joita emme varmuudella pysty tietämään.

Toukokuussa aktiivimme matkustivat jälleen Romaniaan ja tapasivat Helgan Onevetin klinikalla. Helga tulee iloisesti loikahdellen pihalle tapaamaan aktiiveja. Pihalla on myös kissoja, joita Helga käy tuttavallisesti tervehtimässä ja jatkaa koikkelehtimaan pitkin pihaa.  Iloinen ja ihana tapaus. Mutkaton tyyppi. Jos Helga osaisi puhua, se varmaan kertoilisi puujalkavitsejä. Tulee toimeen niin kissojen, koirien kuin kaikkien ihmistenkin kanssa. Myös lapsista Helga kuulemma tykkää. Ei ole kova haukkumaan.

Heinäkuu alkoi valoisissa merkeissä Helgalle, sillä tytölle avautui mahdollisuus päästä Suomeen kotihoitoon.

Helgan ikäarvioksi on kerrottu noin 2-vuotta. Kooltaan Helga on nyt noin 55cm, 20kg.

Helgalta otettiin aiemmin, vuonna 2018 sydänmatotesti, joka osoitti positiivista tulosta. Helga sai tuolloin advocatea pidempänä kuurina ja myöhemmin kahdet  testitulokset ovat olleet negatiiviset. Sydänmadosta voit lukea lisää täältä. Helgalla ei ole milloinkaan ollut kliinisiä oireita, vaan tyttö on voinut hyvin ja ollut pirteä iloinen oma itsensä koko ajan.

Päivitykset

4.7.2019
Helgalle kantautui tieto että pääsee lennolle 20.7.2019, jolloin matkaa hoitokotiin ellei oma koti löydy sitä ennen.

30.5.2019
Helgan uusinta sydänmatotesti on ollut negatiivinen.

2.4.2019
Maaliskuun alussa aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa ja tapasivat myös Helgan. He kertovat tapaamisesta ja Helgasta näin: “Helga, hieno Helga, viittä vaille valmis kotikoira. Helga asuu sisähäkissä Onevetin klinikalla. Se on avoin, ystävällinen ja helpon oloinen. Se oppii nopeasti seuraamisen alkeet, ihmisen huomio on sille tärkeää ja se riehaantuukin siitä helposti. Hauska koira, sopisi varmaan monenlaiseen aktiiviseen ympäristöön. Kunnon lottovoitto, ei taatusti sekoitu naapurin koiraan naamansa puolesta :D”.

30.12.2018
Helga tyttö jättää takuuvarmasti tassunjäljet sydämeen. Marraskuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja tapasivat klinikalla myös Helgan. Alkuun Helga tuli hieman varovasti ja erittäin kohteliaasti tervehtimään, mutta alkujännityksen laettua tämä elämänilosta pursuava neitokainen alkoi esitellä vieraille iloista tanssiaan ja omalaatuista pomppimistaa jota tekee kun innostuu ja ilahtuu jostain. Helga on hurmaava tyyppi jonka sydän vaikuttaa olevan täyttä kultaa! Tapaamisen jälkeen Ioana ottaa Helgan hihnaan ja taluttaa omalle paikalleen takaisin ja Helga käveleekin upeasti ja nätisti hihnassa eikä millään tavalla provosoidu tai reagoi haukkuviin koiriin. Ioana kertookin Helgan olevan kiltti ja tulevan toimeen hyvin muiden koirien kanssa.

22.10.2018
Helga pääsi auton takapenkillä matkustaen turvaan Onevetin klinikalle, jossa se tutkittiin, ruokittiin, juotettiin ja annettiin rauhallinen paikka jossa se pikkuhiljaa pystyi keräilemään voimiaan. Helga on elämäniloinen tyyppi. Ei aikaakaan, niin se alkoi piristyä ja se alkoi näyttämään pilkahduksia iloisesta luonteestaan. Helga tulee toimeen muiden koirien kanssa hienosti, ja myös ihmisten kanssa se toimii hyvin. Hieman saattaa jännittää alkuun, mutta kunhan ihminen on ystävällinen, Helga kyllä pian sen huomaa ja uskaltaa luottaa siihen ettei kukaan tee hänelle pahaa enää, ja tulee iloisesti luokse. Helgalla on jossain kohtaa elämässään ollut pennut, mutta näiden kohtalosta ei luonnollisesti ole mitään käsitystä. Kissojen kanssa Helgaa ei ole testattu vielä.

Ioana on tallentanut Helgan tarinan videoilla, joista iso osa on nähtävissä tekstin alapuolella, järjestyksessä uudesta vanhimpaan. Uusimmasta videosta näkyy miten Helga suhtautuu siihen kun yhtäkkiä paikalla on rutkasti enemmän ihmisä kuin 1-2. Tyttöä vähän jännittää, mutta samalla se on hirmu kivaa! Helga on avoin ja utelias luonteeltaan, ja nämä ovat ehdottomasti positiivisia ominaisuuksia Helgassa. Löytyy niitä positiivisia ominaisuuksia monta muutakin. Pelkäksi sohvaperunaksi ei Helgaa taida saada millään ja onkin tärkeetä, että tyttö pääsisi kotiin jossa sen kanssa jaksetaan touhuilla ja se pääsee tekemään kivoja juttuja. Toki myös sohvalla oleskelu varmasti luonnistoo sitten muun toiminnan ohella. Eräs henkilö joka tuntee seisojatyyppisiä koiria totesi, että Helgassa voisi hyvinkin olla ripaus bourbonaisinseisojaa. Mutta nämähän ovat asioita, joita emme varmuudella pysty tietämään.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Helga O saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Helga O:n yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa