Päivitetty 23.10.2018

Kotia etsivä koira: HELGA O


Syntymäaika: Noin 8/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

22.10.2018
Ioana Bodea on erittäin eläinrakas, kovasti työtä tekevä henkilö jolla on kultainen sydän. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioanan kanssa eläinrakkauden jakaa hänen miehensä Marianin lisäksi myös koko muu perhe. Marian oli ollut työmatkalla kun oli sattumoisin huomannut Helgan kadulla. Hän ei voinut sivuttaa Helgaa, sillä tyttö oli aivan rajamailla elämän ja kuoleman välillä. Kuvista näkyy kuinka kammottavassa kunnossa Helga oli löytöhetkellä, pelkkää luuta ja nahkaa. Helga todennäköisesti olisi menehtynyt melko pian, ellei sillä olisi käynyt uskomaton tuuri sen suhteen, että juurikin Marian sattui ajamaan sitä tietä, missä Helga seisoi.

Helga pääsi auton takapenkillä matkustaen turvaan Onevetin klinikalle, jossa se tutkittiin, ruokittiin, juotettiin ja annettiin rauhallinen paikka jossa se pikkuhiljaa pystyi keräilemään voimiaan. Helga on elämäniloinen tyyppi. Ei aikaakaan, niin se alkoi piristyä ja se alkoi näyttämään pilkahduksia iloisesta luonteestaan. Helga tulee toimeen muiden koirien kanssa hienosti, ja myös ihmisten kanssa se toimii hyvin. HIeman saattaa jännittää alkuun, mutta kunhan ihminen on ystävällinen, Helga kyllä pian sen huomaa ja uskaltaa luottaa siihen ettei kukaan tee hänelle pahaa enää, ja tulee iloisesti luokse. Helgalla on jossain kohtaa elämässään ollut pennut, mutta näiden kohtalosta ei luonnollisesti ole mitään käsitystä. Kissojen kanssa Helgaa ei ole testattu vielä.

Ioana on tallentanut Helgan tarinan videoilla, joista iso osa on nähtävissä tekstin alapuolella, järjestyksessä uudesta vanhimpaan. Uusimmasta videosta näkyy miten Helga suhtautuu siihen kun yhtäkkiä paikalla on rutkasti enemmän ihmisä kuin 1-2. Tyttöä vähän jännittää, mutta samalla se on hirmu kivaa! Helga on avoin ja utelias luonteeltaan, ja nämä ovat ehdottomasti positiivisia ominaisuuksia Helgassa. Löytyy niitä positiivisia ominaisuuksia monta muutakin. Sohvaperunaksi ei Helgaa taida saada millään ja onkin tärkeetä, että tyttö pääsisi kotiin jossa sen kanssa jaksetaan touhuilla ja se pääsee tekemään kivoja juttuja. Eräs henkilö joka tuntee seisojatyyppisiä koiria totesi, että Helgassa voisi hyvinkin olla ripaus bourbonaisinseisojaa. Mutta nämähän ovat asioita, joita emme varmuudella pysty tietämään.

Helgan ikäarvioksi on kerrottu noin 2-vuotta. Kooltaan Helga on nyt noin 55cm, 20kg.

Helgan veriarvot ovat hyvät mutta testitulokset osoittivat, että Helgalla on sydänmato. Pääsette lukemaan kattavasti infoa koskien sydänmatoa, joka on hoidettavissa oleva sairaus ja jonka hoitovaste on erittäin hyvä, täältä. Tästä asiasta tullaan myös keskustelemaan lisää ja mikäli herää kysymyksiä jo tässä vaiheessa, niitä saa esittää. Helgalla ei ole minkäänlaisia kliinisiä oireita sydänmadosta, tyttö jaksaa touhuta, leikkiä, juosta ja pomppia. Helga tulee saamaan hoitoa ennen saapumista Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Helga O saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Helga O:n yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.