Päivitetty 05.04.2016

Kodin saanut koira: DALMI


21.11.2015

21.11.2015

DALMI

* noin 3-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

17.3.2015
Upea Dalmi on hylätty Kulkurien yhteistyökumppanin Asociatia Suflete Dragin tarhalle yhdessä toisen koiran kanssa ja tällä hetkellä se asuu Suflete Dragin tarhalla Jilavassa odottaen ikioman kodin löytymistä.

Dalmi on noin 40-45cm korkea ja painaa 20kg. Dalmi on tällä hetkellä hieman pulskassa kunnossa ja tulevan kodin tulisikin kiinnittää huomiota oikeanlaiseen ruokintaan ja riittävään liikuntaan, jotta neidin linjat muuttuisivat jatkossa hieman sutjakkaammiksi. Dalmi on todella sosiaalinen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, joten sitä voisi olla odottamassa koirakaveri tulevassa kodissa.

Luonteeltaan Dalmi on tasapainoinen, hauska ja leikkisä tyyppi, joka ei tee itsestään isoa numeroa.  Dalmin koti voisi sijaita myös kerrostalossa, sillä se ei  juurikaan hauku tarhalla. Luonteensa puolesta Dalmia voisi ajatella myös lapsiperheeseen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

13.5.2015
Kulkuvien aktiivit tapasivat Dalmin toukokuussa 2015 ja he he kuvailevat sitä iloiseksi ja hyvätahtoiseksi koiraksi, joka hieman jännittää vieraita ihmisiä, mutta selvästi silti haluaa tutustua heihin. Dalmi haluaisi kovasti jopa leikkiä, mutta ei vielä ihan uskalla. Häkkikaverinsa Albinin kanssa Dalmi leikkii kovasti ja hakee myös hieman tukea Albinista. Kokonaisuutena Dalmi on sympaattinen ja herkkä koira. Missä olisi ihanan Dalmin ikioma koti?

18.7.2015
Tapasimme Dalmin Jilavan tarhalla heinäkuussa ja kuten toukokuussakin, oli se heti kiinnostunut vieraista, mutta antoi vieraiden ihmisten rapsuttaa sitä vasta hetken kuluttua. Tämän jälkeen Dalmi pyysi lisää rapsutuksia ja antoi jopa pusun. Kokonaisuutena Dalmi on erittäin tasapainoisen oloinen, ihastuttava lady! Lisätty uusia kuvia.

15.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Jilavan tarhalla 8.9.2015 ja tapasivat siellä Dalmin. Kaikki Dalmin häkin asukkaat jännittivät vieraita ihmisiä hieman, mutta Dalmi oli selvästi rohkein ja tuli heti tutustumaan. Kulkurien aktiivit kuvailivat Dalmin olevan hyvin rauhallinen ja kohtelias, kiltti ja ystävällinen. Dalmi nauttii todella paljon huomiosta ja ihmisen läheisyydestä. Tarhan vapaaehtoistyöntekijät ovat ulkoiluttaneet Dalmia jo hieman hihnassa, joten tyttö on päässyt vähän treenaamaan tätä kotikoiran tärkeää taitoa. Dalmi on käyttäytynyt hihnassa todella nätisti. Lisätty uusia kuvia Dalmille.

24.11.2015
Kulkurit saivat uusia kuulumisia Dalmista, joka odottaa edelleen Jilavan tarhalla oman kodin löytymistä. Dalmi on sosiaalinen, touhukas ja iloinen koira ja on reipastunut vielä entisestään. Vieraan ihmisen tullessa sen häkkiin, se häärää ympärillä ja tulee pussailemaan. Lisätty uusia kuvia Dalmista.

22.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Dalmin Romaniassa tammikuussa 2016. On hämmentävää, että tämä kaunotar odottaa edelleen ikioman kodin löytymistä tarhalla, sillä kaikki Dalmin tavanneet ovat todenneet sen olevan täysin valmis pakkaus omaan kotiin. Dalmi on touhukas ja pusutteleva kaveri, joka osaa kuitenkin myös rauhoittua hienosti. Dalmi on hiljainen tarhaolosuhteissa eikä käytä ääntään turhaan. Kulkurien aktiivit kuvailivat Dalmin olevan myös sosiaalinen ja rakastetteva. Dalmi ollut kohta jo vuoden Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja nyt olisikin jo sen aika päästä nauttimaan kotikoiran huolettomasta elämästä.

24.3.2016
Tapasimme 15.3.2016 Suflete Dragin Sintestin tarhalla yli 200 koiraa ja yksi näistä koirista oli Dalmi. Kaikki ketkä ovat Dalmin kohdanneet, ovat kuvailleet sen olevan täysin valmis paketti kotiin eli avoin, ystävällinen ja lempeä koira. Meidän oli helppo olla tästä samaa mieltä, sillä Dalmi todellakin on kaikkea tätä. Tavatessamme Dalmin huomasimme arpia sen kuonossa ja kuulimme, että Dalmi on hiljattain joutunut toisien koirien silmätikuksi. Mennessämme Dalmin häkkiin se selvästi varoi hieman toisia koiria, vaikka sen teki kovasti mieli tulla tutustumaan vieraisiin. Kun Dalmin luokse meni rapsuttamaan sitä, nautti se kovasti huomiosta. Lisätty uusia kuvia Dalmille.

5.4.2016
Dalmi on varattu omaan kotiin Ranskaan! Onnea matkaan kaunotar!

Dalmi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dalmi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niinalle.

Video 1/2016

Video Dalmista:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.