Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: COCUTA


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

1.11.2015
Eräs romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen, luotettava yhteistyökumppani, Luiza Mandru näki bussin ikkunasta erään äitikoiran pentunsa kanssa tienvarressa, paikassa johon ihmiset kippaavat jätteitään, mukaan lukien ei toivotut koirat. Luiza tiesi heti näiden koirien olevan hylätyiksi tulleet ja suuntasi kotiinsa, haki miehensä mukaansa ja yhdessä he lähtivät autolla takaisin hakemaan pienen koiraperheen turvaan luokseen. Cocuta antoi luottavaisesti asettaa itsensä ja pentunsa, Marukan, kuljetushäkkiin ja autoon, oli kuin se olisi vaistonnut, että heitä tultiin auttamaan.

Cocuta on noin 5-6-vuotias narttu joka on pian menossa steriloitavaksi klinikalle. Tällöin myös varmistuu Cocutan paino ja korkeus. Tämän hetkinen arvio on, että Cocuta olisi noin 10kg, 40cm.

Cocuta on alusta saakka antanut käsitellä itseään ja pentuaan vaikka onkin alkuun hieman huolissaan uusien ihmisten aikeista. Cocuta on luonteeltaan lempeä, kuuliainen ja sosiaalinen. Cocuta myös hoivaa pentuaan todella hienosti, tykkää leikkiä ja leikittää Marukaa paljon itse. Alussa Cocuta oli laihassa ja hieman heikossa kunnossa mutta nyt saatuaan ruokaa ja huolenpitoa, Cocuta on piristynyt ja seuraileekin mielellään Luizaa ja hänen miehen touhuja puutarhassa.

9.1.2015
Pieni, suloinen Cocuta elelee edelleen Luizan luona odottaen sitä omaa kotiaan. Suruakin Cocutan elämään on mahtunut Luizalla ollessaan sillä marraskuun puoli välissä Cocutan Maruka pentu nukahti ikiuneen.

Cocuta on kuitenkin nyt jo toipunut tästä tapahtumasta, jota alkuun ihmetteli ja Luiza kertookin Cocutan olevan iloinen ja ystävällinen yksilö. Kulkurien aktiivit tapasivat Cocutan marraskuussa ja kertoivat tytön olevan hiukan jännittynyt vieraiden ihmisten läsnäolosta mutta kuienkin ystävällinen. Tulevassa kodissa on hyvä varautua siihen, että Cocutalle annetaan aikaa ymmärtää ja luottaa siihen, että kaikki on hyvin, eikä mitään pahaa tule tapahtumaan.

Lisätty muutama päiväntuore kuva Cocutasta 🙂

6.3.2016
Liikuttava ja sympaattinen Cocuta saa tänään ilouutisia. Tytön nimen eteen kirjattiin teksti “varattu” ja näin alkaa odotus omalle lentovuorolle 🙂 !

5.4.2016
2.4.2016 oli Cocutan vuoro lentää omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle <3

—————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cocuta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cocuta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cocuta yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.