Koiraenkeli: MARUKA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Suloinen Maruka 10/2015

Suloinen Maruka 10/2015

MARUKA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 7/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

1.11.2015
Eräs romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen, luotettava yhteistyökumppani, Luiza Mandru näki bussin ikkunasta erään äitikoiran pentunsa kanssa tienvarressa, paikassa johon ihmiset kippaavat jätteitään, mukaan lukien ei toivotut koirat. Luiza tiesi heti näiden koirien olevan hylätyiksi tulleet ja suuntasi kotiinsa, haki miehensä mukaansa ja yhdessä he lähtivät autolla takaisin hakemaan pienen koiraperheen turvaan luokseen. Emo, Cocuta, antoi luottavaisesti asettaa itsensä ja pentunsa, Marukan, kuljetushäkkiin ja autoon, oli kuin se olisi vaistonnut, että heitä tultiin auttamaan.

Maruka tulee arviolta kasvamaan suunnilleen äitinsä kokoiseksi, noin 10kg ja 40-45cm.

Maruka on saanut olla äitinsä suojissa ja päässyt Luizan luona tutustumaan rauhassa ympäröivään maailmaan ja muihin koiriin. Maruka on leikkisä, iloinen pentu joka tykkää leikkiä myös muiden pentujen kanssa. Maruka ei ole kova haukkumaan ja vaikuttaa avoimelta ja nopeasti oppivalta tyypiltä.

15.11.2015
Eilen luoksemme kantautui surullisia uutisia. Pieni Maruka oli siirtynyt Sateenkaarisillalle. Marukalla oli epäonnea eikä se ollut kerennyt vielä saada tarvittavaa suojaa rokotuksista ja niin penikkatauti sai otteensa tästä iloisesta pienestä tytöstä.

Elämä voi olla epäoikeudenmukaista ja julmaa. Jälleen syntyi taivaalle uusi tähti, loistaen yhtä upeana kuin ne muut.

“Tuiki, tuiki tähtönen
iltaisin Sua katselen
Korkealla loistat vaan
katsot alas maailma
Tuiki, tuiki tähtönen
iltaisin sua katselen…”

——————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Maruka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Maruka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maruka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marukan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: