Kodin saanut koira: DANDELION

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

29.08.2016
Romaniassa koirien hylkääminen on valitettavan tavallista ja syitä hylkäämiseen on monia. Tämä kerrassaan ihastuttava kaksikko Dandelion ja Hyacinth hylättiin kodistaan Onevetin koirahoitolaan heinäkuun loppupuolella, koska ne olivat tuhonneet kotinsa puutarhaa. Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yheistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Kaksikko asuu tällä hetkellä siis Onevetin koirahoitolassa Cosobassa ja odottaa omaa, rakastavaa ja huolehtivaa loppuelämän kotiaan.

Herttainen Dandelion tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja hoitolassa se jakaa häkkinsä kolmen muun tyttökoiran kanssa ongelmitta.

Hoitolassa Dandelion tulee rohkeasti moikkaamaan myös sille tuntemattomia ihmisiä ja neiti haluaisi koko ajan olla vain ihmisen lähellä. Dandelion on todella ihmisrakas ja sylissä pikkuinen on todella tyytyväinen ja onnellinen. Suloinen Dandelion on kiltti, ystävällinen ja rauhallisen oloinen tyttökoira.

Lempeä Dandelion etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa.

Painoa tällä pikkuisella kaunottarella on arvion mukaan noin 4 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

10.10.2016
Suloinen Dandelion on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joiden joukosta pikkuisen loppuelämän koti varmasti löytyy. Dandelionista ei siis oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dandelion saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dandelion on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.10.2016
Ihana Dandelion on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

12.12.2016
Herttainen Dandelion todettiin sydänmadon osalta postiiviseksi, joten sen Suomeen tulo hieman viivästyi. 10.12 pikkuinen matkusti Romaniasta omaan kotiinsa Suomeen. Tervetuloa Dandelion!

Dandelionin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: