Päivitetty 21.07.2020

Kodin saanut koira: DANI (nyk. Lupiini)


Syntymäaika: 10/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

30.4.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Dani löytyi noin 2 kuukauden ikäisenä tieltä auton alle jääneenä. Sen vasen takajalka oli saanut osumaa törmäyksessä ja jalkaan oli tullut pieniä murtumia. Jalka on röntgenkuvattu ja siitä on pyydetty lausunto suomalaiselta, ortopediaan erikoistuneelta eläinlääkäriltä, jonka mukaan jalka on parantunut ja kaikki on kunnossa. Luonteeltaan ihastuttava Dani on avoin ja hyvin ihmisrakas. ihmiset otetaan vastaan suurella riemulla. Tämä ihana tyttö osaa kulkea hihnassa ja esimerkiksi käynnit eläinlääkärillä sujuvat kuin vettä vaan, Dani ottaa hommat rennosti vastaan. Dani on asunut useamman eri uroksen kanssa ja tullut hyvin toimeen niiden kaikkien kanssa, mutta itseään aremmalle nartulle se on pitänyt jöötä. Tästä syystä Danilla voisi hyvin olla tulevassa kodissa uroskaveri, mutta Danin luovuttamista nartun kanssa samaan talouteen harkitaan tapauskohtaisesti. Dani on rauhallinen, reipas ja itsevarma nuori koira, joka sopisi todennäköisesti monenlaiseen kotiin rakastetun perheenjäsenen rooliin.

Sirorakenteinen Dani on 55 – 60 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

18.7.2020

Ihana touhutoope Dani matkusti tänään omaan kotiinsa. Onnea ja kaikkea hyvää yhteiseen elämäänne, Dani ja perhe! <3

17.6.2020

Danilla on tänään onnenpäivä: se saa nimensä eteen kirjaimet “varattu koira”. Malta vielä hetki, Dani, ikioma kotisi odottaa jo sinua!

30.4.2020

Kaunis Dani etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dani saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.