Päivitetty 25.11.2018

Kotia etsivä koira: TIERA


Syntymäaika: 02/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
7.11.2018
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Tiera on asunut tarhalla lähes koko elämänsä. Se on yhdessä siskonsa Bentley H:n kanssa hylätty tarhan ulkopuolelle aivan pentuna, joten mitään kokemusta ulkomaailmasta sillä ei ole. Kun aktiivimme tapasivat Tieran maaliskuussa, se sai aluksi haisteltavaksi paidan, jossa oli monen ihmisen ja koiran tuoksuja. Tiera haisteli paidan hyvin tarkkaan ja huolellisesti ja sitä voisikin varmasti tukea uusiin asioihin tutustumisessa hajujen avulla. Se on heti ensikosketuksesta mutkattoman ja tasapainoisen oloinen koira, joka ei vieraita tuntunut jännittävän ollenkaan, ainakaan se ei lainkaan näyttänyt käyttävän rauhoittavia eleitä. Rohkeasti se nousi seisovaa ihmistä vasten ja nojautui rauhassa nauttimaan läheisyydestä välillä pusuja antaen.

Tiera vaikuttaa kertakaikkisen rauhalliselta ja kultaiselta koiralta, jonka varmasti saa innostumaan hepuloimaankin, jos siihen mahdollisuus annetaan. Se on tarhalla myös lempeä muita koiria kohtaan.

Vierailun aikana Tieran ei kuultu haukkuvan tarhalla.

Tieran säkäkorkeus on noin 50 cm ja se painaa 25-27 kg. Tällä hetkellä Tiera on turhan tuhdissa kunnossa ja tulevan kodin täytyykin varustautua auttamaan Tieraa saavuttamaan sille terveellinen paino monipuolisen liikunnan ja laadukkaan ravinnon avulla.

Päivitykset uusimmasta vanhempaan
25.11.2018
Lisätty valloittavalle matamille uusia kuvia.

7.11.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat ihastuttavan Tiera-rouvan vieraillessaan Happy Dogs Morenin tarhalla syyskuussa. Matkan aikana tyttö sai uuden lempinimen: Jättipylly. Saadessaan vieraita häkkiinsä se lyllersi heti reippaasti luokse ja suorastaan vaati hellyyttä itselleen. Vaikka Tiera onkin reipas, on sille kertynyt tarhalla myös muutama ylimääräinen kilo ja laihdutuskuuri Suomessa tulisi varmasti tarpeeseen. Tiera on niin avoin ja tasapainoisen oloinen, että on vaikea uskoa sen viettäneen tarhalla lähes koko elämänsä. Aktiivien reissun aikana Tiera näytti kuinka vesialtaasta otetaan kaikki ilo irti. Ehkäpä neiti nauttisi enemmänkin vesileikeistä yhdessä oman omistajan kanssa?

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Tieran yhteyshenkilönä toimii Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.