Päivitetty 22.06.2020

Kodin saanut koira: TIERA


Syntymäaika: 02/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
17.6.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Tiera on asunut tarhalla lähes koko elämänsä. Se on yhdessä veljensä Bentleyhn kanssa hylätty tarhan ulkopuolelle aivan pentuna, joten mitään kokemusta ulkomaailmasta sillä ei ole. Kun aktiivimme tapasivat Tieran maaliskuussa, se sai aluksi haisteltavaksi paidan, jossa oli monen ihmisen ja koiran tuoksuja. Tiera haisteli paidan hyvin tarkkaan ja huolellisesti ja sitä voisikin varmasti tukea uusiin asioihin tutustumisessa hajujen avulla. Se on heti ensikosketuksesta mutkattoman ja tasapainoisen oloinen koira, joka ei vieraita tuntunut jännittävän ollenkaan, ainakaan se ei lainkaan näyttänyt käyttävän rauhoittavia eleitä. Rohkeasti se nousi seisovaa ihmistä vasten ja nojautui rauhassa nauttimaan läheisyydestä välillä pusuja antaen.

Rauhallinen, reipas ja ihmisrakas Tiera muutti omaan kotiin Suomeen 20.7.2020. Asuttuaan kodissaan melkein vuoden se ikävä kyllä joutuu vaihtamaan kotia itsestään riippumattomista syistä. Tiera on kotiutunut ja sopeutunut Suomeen erinomaisesti, se on asunut kerrostalossa kaupungissa ongelmitta ja se tulee hienosti toimeen kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa. Tieran entisessä kodissa asui uroskoira kaverina. Tiera pitää myös kovasti lapsista ja rakastaa silityksiä ja lähellä olemista. Tiera on kaikin tavoin helpon ja sopeutuvaisen oloinen koira.

Tieran säkäkorkeus on noin 50 cm ja se painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

17.6.2020
Tiera on tänään muuttanut omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Tiera!

25.5.2020
Tiera joutuu vaihtamaan kotia täysin itsestään riippumattomista syistä, mutta onneksi uusi, rakastava koti tälle täydelliselle neidolle löytyi nopeasti. Tiera on tänään varattu omaan, loppuelämän kotiin.

15.10.2019
Tiera sai oman kodin 20.7.2020. Tieralla on kodissaan urospuolinen koirakaveri ja sillä on lähtenyt sujumaan kodissaan kaikin puolin todella hyvin. Onnea elämääsi Tiera!

15.6.2019
Tiera on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.5.2019
Romaniassa ja Morenin tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös Tieran. Siitä ei uskoisi, että se on viettänyt tarhalla jo melkein viisi vuotta, sillä niin tasapainoinen ja avoin se on. Se hyppii innokkaasti häkkiään vasten, kun se näkee vieraiden lähestyvän häkkiään ja on todella innoissaan vieraista. Se osaa kuitenkin rauhoittua nopeasti ja kohteliaasti ottaa vastaan vieraiden tarjoamat namit ja nautiskelee sitten vielä harvinaisemmista rapsutuksista. Tieralla on aikamoinen karvanlähtöaika meneillään ja se on tyytyväinen, kun irtokarvatuppoja rapsutellaan irti. Se antaakin käsitellä itseään miten päin tahanssa. Tiera on todella, todella lihava, se painaa ainakin 30kg ja se on tämän kokoiselle koiralle ihan liian paljon, joten ensimmäiseksi kotiin tultuaan Tiera saa ottaa kunnon unet ja sitten alkaa kuntokuuri. Kultainen Tiera sopisi ensimmäiseksi koiraksi ja kerrostaloon, toivottavasti tämä ihmisrakas ja kultainen tyttö pian pääsee omaan kotiinsa pudottamaan painoaan ja nauttimaan omasta perheestä.

Lisätty video ja kuvia.

25.11.2018
Lisätty valloittavalle matamille uusia kuvia.

7.11.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat ihastuttavan Tiera-rouvan vieraillessaan Happy Dogs Morenin tarhalla syyskuussa. Matkan aikana tyttö sai uuden lempinimen: Jättipylly. Saadessaan vieraita häkkiinsä se lyllersi heti reippaasti luokse ja suorastaan vaati hellyyttä itselleen. Vaikka Tiera onkin reipas, on sille kertynyt tarhalla myös muutama ylimääräinen kilo ja laihdutuskuuri Suomessa tulisi varmasti tarpeeseen. Tiera on niin avoin ja tasapainoisen oloinen, että on vaikea uskoa sen viettäneen tarhalla lähes koko elämänsä. Aktiivien reissun aikana Tiera näytti kuinka vesialtaasta otetaan kaikki ilo irti. Ehkäpä neiti nauttisi enemmänkin vesileikeistä yhdessä oman omistajan kanssa?

_____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Tieran yhteyshenkilönä toimi aiemmin Salla Honkapää, uutena yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.