Kodin saanut koira: DASTAN B

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

unnamed (1)Dastan B

* Arvioitu syntymäaika noin 2008-2009

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

5.10.14
Dastanilla oli oma koti ja omistaja. Omistaja oli kuitenkin muuttamassa ulkomaille ja viemässä Dastania kunnalliselle tarhalle, jossa se olisi hiljaa riutunut pois elämästä. Carmen Mandescu ehätti kuitenkin väliin ja niin Dastan päätyi OnveVetin tarhalle ja Kulkureiden adoptio – ohjelmaan.

Dastan asui alussa samassa häkissä neljän muun koiran kanssa, jossa se oli “pahnan pohjimmaisena”, mutta päästyään narttukoiran kaveriksi se sai lisää itseluottamusta siinä määrin, että valitsee nyt ensimmäisenä ruokakuppinsa olematta kuitenkaan aggressiivinen ruuan suhteen. Carmen kuvailee koiraa hassuksi ja hyvällä tavalla hölmöksi. Vaikka Dastan onkin jo ohittanut nuoruusvuotensa, se on edelleen leikkisä ja aktiivinen. Carmen kuvailee sitä myös sosiaaliseksi, eikä Dastan juurikaan hauku tarhalla, paitsi silloin, kun toinen koira ohittaa sen häkkiä.

Dastan on korkeudeltaan noin 50 cm ja painaa noin 20 kg.

4.11.14
Aktiivimme vierailivat lokakuun lopussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Dastanin. He kertoivat koirapojan rakastan pusuttelua ja etenkin rapsutukset saivat koiran kiemurtelemaan onnesta. Dastan karkaa häkistään aina kun siihen on mahdollisuus, sillä se ei pidä häkkielämästä alkuunkaan. Karkailun lisäksi se on kertonut mielipiteensä häkkielämästä ilmeisesti jyrsimällä häkkiä niin, että sen molemmat alakulmahampaat ovat katkenneet.

Dastanista tulossa myös uusia kuvia lähiaikoina.

10.11.14
Dastanin kuvagalleriaan on lisätty toinen toistaan hurmaavampia kuvia reippaasta koirapojasta.

2.1.2015
Uusi vuosi on koittanut myös Dastanille. Olisiko tämä se vuosi, jolloin se saa ikioman kodin?

16.3.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat keväisessä Romaniassa ja he tapasivat myös kotiaan yhä odottavan Dastanin. Aktiivimme kertoivat Dastanin olevan todella hauska ja ikäisekseen leikkisä koira. Se ei puolusta ruokaansa edes vieraalta ihmiseltä. Ihmisen seura on Dastanille kaikkien tärkeintä, huomio menee herkkujenkin edelle. Dastan on todella huomion ja hellyydenkipeä koira, joka ei hauku ja se on kohtelias ja hauska koira. He kertovat Dastanin olevan todella miellyttävä tapaus, joka vaikuttaa viisaalta ja huumorintajuiselta tyypiltä. Se osaa käyttäytyä eikä riehu turhia, vaikka onkin ihmisistä innoissaan.

Dastanille on lisätty uusia kuvia kuvagalleriaan. Missä on tämän upean koirapojan koti?

10.5.2015
Lisätty iloiselle Dastanille video, josta pojan iloinen luonne ilmenee hyvin.

12.7.2015
Heinäkuisella vierailullaan Glinan tarhalle aktiivimme tapasivat myös luvattoman kauan kotiaan odottaneen koirapojan Dastanin. Dastan on rauhallinen, todella sosiaalinen, rohkea ja reipas koira, joka on ihmisen seurassa täysin luontevasti ja myös ihmisen on helppo viihtyä Dastanin kanssa. Myös käsittely, kuten korvien tarkastaminen onnistuu ongelmitta. Alakulmahampaat tulevat vaatimaan uudelta kodilta huomiota ja mahdollisesti myös taloudellisia investointeja. Muuten hampaat ovat kunnossa. Turkin hyvä kunto saa erityismaininnan.

Lisätty Dastanista myös kuvia ja video. Ehkä se niiden myötä vihdoinkin löytää oman kodin.

30.7.2015
On aina hienoa, kun koira varataan omaan kotiin, mutta kauan odottaneiden kohdalla se on erityisen hienoa. On helppoa olla onnellinen Dastanin puolesta ja iloita siitä, että joku näki siinä saman ainutlaatuisuuden ja sydämellisyyden kuin mekin. Ja kyllä, Dastan on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

6.9.2015
Dastan saapui viime yön Kulkurilennolla omaan kotiin. Onnea perhe ja Dastan.

13.10.2015
Dastan on nyt muutaman viikon ollut uudessa kodissaan ja kuulumiset lämmittävät mieltä:

Dastan on ollut uskomattoman reipas koira. Lentokentällä jo uteliaana tuli boxista paikkoja tutkimaan, ei ollut peloissaan vaikka toki rauhaton, mutta rauhoittui heti autoon kun lähdettiin kohti kotia, matka olikin pitkä kun ajettiin koko yö ja aamulla vasta oltiin kotona. Pari ekaa päivää oli kotonakin vielä vähän rauhaton ja  pomppasi heti katsomaan kun joku jossan liikkui, mutta nyt ottaa jo lunkisti. Jopa niin lunkisti että meillä saa ovikelloakin pimputtaa ihan rauhassa, Dastan vaan pötköttelee sohvalla ja tulee katsomaan vasta kun kutsutaan:) Se voi tässä tietty muuttua vielä kun paremmin kotoutuu ja hahmottaa ketä täällä oikein asuu, pojalla kun ramppaa kavereita vähän väliä.

Dastan on ystävällinen ja todellakin kohtelias koira, ei riehu eikä hauku pyytää sievästi tassulla rapsutuksia, sisäsiisti näyttää olevan myös. Etenkin aamuisin leikityttää, heittelee puruluuta ja kurittaa pehmoleluja, mutta silloinkin  aika sievästi, pehmolelu on edelleen ehjä. On myös ollut yksin kotona 1-2 h pätkiä ja hyvin on mennyt.

Täällä on käynyt jo naapuruston lapsia sitä katsomassa, en ole hennonnut ajaa poiskaan, olin vähän huolissani kun niin vähän aikaa vasta ollut, mutta tyynesti Dastan suhtautuu lapsiinkin ja hetken päästä aina pyytää lisää rapsutuksia. Hihnassa kulkemiseen Dastan ei tietty ole tottunut ja alussa veti aivan hurjasti, mutta oppinut todella nopeasti ja nyt viikossa lenkkeily on jo huomattavasti mukavampaa. Polkupyöriä etenkin isoja sellaisia vähän pelkää, mutta näyttäsi siinäkin päässeen jo pahimman yli. Kohtaamiset toisten koirien kanssa on edelleen vaikeita, huomaa että D menee sekaisin kun hihna estää menemästä luo tai kauemmas, mutta harjoitellaan kovasti ja toivottavasti löydetään mukavia koirakavereitakin. Täällä ei ole koirapuistoja ja kontaktia toisiin koiriin tulee vain lenkeillä. Viikon päästä varmaan käydään veljen luona, heillä vanha bretagnen bassetti narttu, uskoisin että olisi D:lle mukavaa seuraa”.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dastan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dastan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dastanin varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: