Päivitetty 16.01.2020

Kodin saanut koira: DASTAN


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

27.11.2018

Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Dastan on isokokoinen, n. 60cm korkea nelivuotias poika. Sen elämäntarina ennen tarhalle tuloa on oletettavasti ollut aika rankka: Roxana pelasti Dastanin syyskuussa 2017 luurangonlaihana, jolloin Dastan oli hyvinkin huonossa kunnossa. Dastan pelastettiin todellakin yhdennellätoista hetkellä, sillä kadulla se ei olisi enää pärjännyt, sen verran nälkiintynyt se oli.. Tarhalla Dastan on saatu elämään uudelleen kiinni, paino on normalisoitunut ja nyt voidaan jo sanoa, että se voi hyvin.

Luonteeltaan Dastan on rauhallinen kaveri – ei ihan laiska, muttei hyperaktiivinenkaan. Uroskoiria se on pyrkinyt hieman dominoimaan, mutta narttujen kanssa tämä kaveri tulee hyvin juttuun. Omia aikojaan Dastan ei juurikaan hauku, mutta muiden koirien mukana kyllä.

Ihmisen kanssa se on erityisen kiltti, ja se tuleekin hakemaan reippaasti huomiota ja hellyyttä , jota se etsii määrätietoisesti hypähdellen ja pussailemalla innokkaasti. Dastania on helppo käsitellä, ja remmissä kävely onnistuu hyvin. Lempeä jätti siis – silti innokkaan luonteen ja ison koon yhdistelmän johdosta olisi suotavaa, että Dastanin kodilla olisi aiempaa kokemusta isohkoista koirista. Koirakaverina menevät paremmin nartut kuin urokset, kissoihin suhtautumisesta ei ole tarhalta kokemusta. Dastan sopinee iloisen luonteensa johdosta monenlaiseen perheeseen.

Syksyllä 2017 Dastanilla todettiin sydänmato, joka hoidettiin ja Dastan on tästäkin todettu terveeksi ja olisi jo valmis lähtemään omaan kotiin.

Dastan on isokokoinen, noin 60 cm korkea, n. 27 kg

Päivitykset

16.1.2020
Dastan lensi omaan kotiin 11.1.2020.

13.11. 2019
Dastan sai tänään mainioita uutisia, oma koti odottaa Suomessa! Onnittelut potralle pojalle!

30.10.2019
Superlihava. Nuuskii innoissaan, tulee tutustumaan. Halailee ja nauttii huomiosta ja nameista. Karva vaihtuu. Hassu hömelö nöpöliini, johon saa koskea miten vaan eikä tarhan pitäjän suht kovakätinen käsittelykään näytä häiritsevän. Astuu erikoisesti oikealla takajalalla. Iloinen häslä. Painaa varmasti yli 30 kg.

19.3. 2019
Aktiivimme tapasivat Dastan-pojan retkellään. Pullea Dastan ampaisee vauhdilla syliin vieraiden mennessä kyykkyyn. Oi kuinka hän nauttiikaan ihmisen huomiosta. Hän on kultainen poika, sellainen pehmoinen ja lohduttava ystävä. Hän on kuin vaniljavanukas, kun saavut työpäivän jälkeen nälkäisenä kotiin ja tiedät, että vanukas odottaa sinua kaapissa. Samalla tunnelmalla Dastan odottaisi omaa ihmistään kotona vastassa. Hän on nopea oppija ja osaa keskittyä hyvin, kotiutumisessa tästä on taatusti hyötyä. Dastan tulee narttujen kanssa toimeen, ei ole testattu toisten urosten kanssa. Roxana kertoo, että Dastan on alkanut leikkimään Linda Blackin kanssa viikko sitten. Ihana koira, tavallisen ulkomuotonsa vanki.

27.11.2018
Dastan liittyi kotia etsivien koirien joukkoon Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dastan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dastan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä on Antti Silvola.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.