Päivitetty 15.03.2019

Kotia etsivä koira: LALAE


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

14.3.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kaunis Lalae on löydetty tarhan läheiseltä pellolta, jossa se oleili pienten pentujensa kanssa. Valitettavasti vain kaksi pennuista selvisi hengissä, muut ehtivät kuolla, luultavasti kylmään, ennen kuin pesue löydettiin. Nämä kaksi onnekasta, eloonjäänyttä pentua ovat muuttamassa Saksaan omiin koteihinsa ja nyt on tullut aika etsiä myös tälle kärsivälliselle ja lempeälle äitikoiralle oma koti.

Lalae on iloinen ja pirteä paimenkoirasekoitus, joka ottaa iloisesti ja avoimesti vastaan niin tutut kuin tuntemattomatkin ihmiset. Aktiiviemme tavatessa Lalaen maaliskuisella reissullaan, se tulee heti rennosti tutustumaan vierailijoihin, eikä tunnu jännittävän tilannetta. Huomio on sille kovin mieluista ja se nauttisikin varmasti monenlaisesta tekemisestä oman perheensä parissa. Pelkäksi sohvaperunaksi tästä nuoresta neitokaisesta tuskin on, vaan tulevan kodin on tarjottava myös riittävä määrä liikuntaa tälle isohkolle koiralle.  Lalae on asuttanut tarhalla aitausta pentujensa kanssa, eikä ole tietoa, miten se vieraisiin koiriin suhtautuu. Tästä syystä Lalaelle etsitään varmuuden vuoksi kotia ainoana koirana. Lalaen ei kuultu haukkuvan vierailun aikana.

Lalae on n. 55-57cm korkea ja painaa noin 30kg.

Päivitykset

14.3.2019

Lalae aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio- ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lalae saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lalae on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa