Kotia etsivä koira: DAVID

Tasapainoinen, avoin ja sosiaalinen David on odottanut mahdollisuutta tulla nähdyksi pitkään. Nyt on Davidin aika!
Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:55-57cm/25-28 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.4.2024

Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

David on elänyt Carpen tarhalla jo kolmen vuoden ajan saamatta mahdollisuutta päästä adoptio-ohjelmaan kovin “tavallisen” ulkonäkönsä vuoksi. Siitä huolimatta David on edelleen iloinen, sosiaalinen ja hyvin ystävällinen harvinaisia vieraitakin kohtaan ja suorastaan sulaa syliin huomiota saadessaan. David asuu tarhalla tällä hetkellä hieman pienemmän narttukoiran kanssa ja tulee sen sekä muiden narttujen kanssa sopuisasti toimeen. Urosten kanssa David ei ole asunut samassa häkissä, joten siitä emme osaa varmuudella sanoa miten David suhtauu muihin uroksiin, mutta lähtökohtaisesti senkin voisi ajatella onnistuvan luonteen puolesta.

David on monin tavoin sellainen varsin keskitasoinen koira. Hän on keski-ikäinen, keskikokoinen ja keskimäärin tavallisen ulkonäön omaava koira. David ei ole kova haukkumaan tarhaoloissa, hän haukkuu kyllä jos muutkin koirat haukkuvat. Ruuan kuvaillaan olevan Davidille tärkeää, mutta kinaa siitä ei synny ja toisaalta, kun tylsässä ja virikkeettömässä tarhaelämässä ruoka on suunnilleen ainoa ilo, on sen helppo ymmärtää olevan tärkeää. David tuntuu todella rakastavan ihmisiä ja sitä saa vieraidenkin toimesta käsitellä miten vain, hampaat ja korvat tarkistaa jne. David on myös energialtaan keskitasoa, se on aktiivinen ja esimerkiksi hyppää kopin katolle ketterästi, mutta rauhoittuu rapsutuksille ja nojailemaan ihmiseen myös ongelmitta. Davidilla on hammaskiveä, muutoin hän vaikuttaa fyysisesti hyväkuntoiselta.

David voisi sopia monenlaiseen kotiin. Keskusta-asumiseen vuosien tarhaelämän jälkeen emme häntä suosittele, mutta muutoin näkisimme Davidin sopivan monenlaiseen asumiseen ja perheeseen. David on kastroitu uros, kooltaan noin 55-57 cm ja painaa arviolta 25-28 kg.

Päivitykset
18.4.2024

Pitkän odotuksen jälkeen David on aloittanut kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: