Päivitetty 04.10.2022

Enkelikoira: DELENA (Under Car Puppies)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.9.2020
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhalla asuva, romanialainen pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Nyt noin nelikuiset Under Car Puppiesit; Delena, Barr, Fady ja Malena löytyivät Bukarestissa sijaitsevan metsän reunalta, auton alle hylättyinä. Ne olivat kovin pieniä ja surkeita, joten Carmen otti tietysti pennut mukaansa tarhalle, missä niistä kesän aikana on kasvanut terveitä ja reippaita pentuja.

Delena on iloinen, sosiaalinen ja ihmisläheinen peruspentu. Se rakastaa ihmisseuraa ja hakeutuukin aina mahdollisuuden tullen tarhan työntekijöiden tykö. Delena on aktiivinen ja leikkisä pentu, joka viihtyy muiden pentujen kanssa telmien tarhan pihalla. Delena ei tarhalla erityisemmin hauku.

Delena on sisaruksista pienin, nyt noin 25 cm korkea pentu jäänee aikuisenakin pieneksi, noin 35 cm korkeaksi koiraksi.

Päivitykset

4.10.2022
“Jos sua ei ois ollut, niin olisin keksinyt sut. Ois susta samanlainen tullut, mitään en ois muuttanut. En lähtöäsi todeksi uskoa vois, sait äkkilähdön luotamme pois. Näin saapui suru ilmoittamatta, katkesi ystävyytemme odottamatta. Vain muistot ja rakkaus jäljellä on ja kaipuu niin pohjaton. Muistoasi kunnioittaen, perheesi ❤️

Delena matkusti sateenkaarisillalle eilen 3.10.2022. Lämmin osanotto perheelle.

28.11.2020
Suloinen Delena on tänään saapunut omaan kotiinsa ja hurmannut perheensä täysin. Ihanaa yhteistä tulevaisuutta Delena ja perhe!

27.9.2020
Delenaa odottaa Suomessa jo oma koti ja se lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Delena tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Delena saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Delena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Delenan yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.