Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: BARR (Under Car Puppies) (nyk. Pablo)


Syntymäaika: 05/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2020

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhalla asuva, romanialainen pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Nyt noin nelikuiset Under Car Puppiesit; Delena, Barr, Fady ja Malena löytyivät Bukarestissa sijaitsevan metsän reunalta, auton alle hylättyinä. Ne olivat kovin pieniä ja surkeita, joten Carmen otti tietysti pennut mukaansa tarhalle, missä niistä kesän aikana on kasvanut terveitä ja reippaita pentuja.

Barr on iloinen ja leikkisä pentu, jolla menoa ja meininkiä riittää. Barr viettää päivät keikkien sisarustensa ja tarhan muiden pentujen kanssa. Barr tulee sekä koirien että ihmisten kanssa hyvin toimeen. Barr on sisaruksiaan hiukan varovaisempi ja rauhallisempi ja voi kotiutuessaan tarvita hieman enemmän tukea ja aikaa. Barr voisi hyötyä tulevassa perheessä ystävällisestä koirakaverista. Barr voisi viihtyä ainoana koirana, kun hänelle vain annetaan kotiutuessa tukea ja aikaa.

Barr ei lähde määräilemään leikin tiimellyksessäkään muita koiria ja Barr mielummin väistää muita, kuin alkaa riitelemään mistään. Barr haukkuu tarhalla jonkin verran, mutta ei kuitenkaan räksytä turhia.

Barr on nyt noin 30 cm ja sen arvioitu koko aikuisena on noin 40 cm.

Päivitykset
28.11.2020
Barr saapui tänään perheensä luokse omaan kotiin. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen!

26.10.2020
Barr on tänään varattu omaan kotiin.

3.10.2020
Kaunis Barr aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Barr tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Barr saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Barr on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Barrin yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.