Päivitetty 30.11.2020

Kodin saanut koira: MALENA (Under Car Puppies) (nyk. Sara)


Syntymäaika: 05/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
01.10.2020

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhalla asuva, romanialainen pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Nyt noin nelikuiset Under Car Puppiesit; Delena, Barr, Fady ja Malena löytyivät Bukarestissa sijaitsevan metsän reunalta, auton alle hylättyinä. Ne olivat kovin pieniä ja surkeita, joten Carmen otti tietysti pennut mukaansa tarhalle, missä niistä kesän aikana on kasvanut terveitä ja reippaita pentuja.

Malena on iloinen, sosiaalinen ja hieman herkkä peruspentu.  Malena  hakeutuu mielellään mahdollisuuden tullen tarhan työntekijöiden tykö. Malena on aktiivinen ja leikkisä pentu, joka viihtyy muiden pentujen kanssa telmien tarhan pihalla. Malena ei tarhalla erityisemmin hauku.

Malena on sisaruksista suurin, nyt noin 40 cm korkea Hän kasvaa arviolta noin 45 cm korkeaksi koiraksi.

Päivitykset
28.11.2020
Malena saapui tänään oman perheensä luokse ja sai uuden nimen, Sara. Onnellista yhteistä tulevaisuutta Sara ja perhe!

1.10.2020
Malenaa odottaa Suomessa jo oma koti ja se lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Malena saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Malenan yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.