Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: IZZY (nyk. Hubert)


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.11.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Izzyn tausta on ikävä kyllä hyvin pitkälti pimeän peitossa eikä sen elämästä ennen tarhalle päätymistä tiedetä paljoakaan. On kuitenkin hyvin mahdollista, että sillä olisi ollut koti, josta on tullut hylätyksi, sillä Izzy on kovin ihmisystävällinen ja reipas nuori neiti. Izzy on rohkea, sosiaalinen ja energinen peruspentu, joka viihtyy sekä koira- että ihmisseurassa hyvin. Izzy tykkää kovasti puuhailla ja leikkiä toisten energisten koirien kanssa ja se varmasti arvostaisikin tulevasta kodista tai sen lähipiiristä löytyvää energistä koirakaveria. Izzy haukkuu tarhalla jonkin verran, yleensä saadakseen ihmiseltä lisää huomiota. Se osaa kuitenkin myös rauhoittua eikä hauku mitenkään poikkeavan paljon.

Izzy etsii nyt sitä omaa perhettä, joka olisi valmis puuhailemaan, lenkkeilemään ja treenailemaan yhdessä arjessa. Izzystä kasvaa varmasti aktivointia ja liikuntaa runsaamman puoleisesti kaipaava koira, jonka tulevan perheen onkin hyvä olla valmis käyttämään aikaa ja energiaa Izzyn aktivointiin. Izzy varmasti myös arvostaisi esimerkiksi jotakin hauskaa, yhteistä harrastusta.

Nyt noin viisikuinen Izzy-tyttö on viettänyt Cosoban tarhalla vielä vain muutaman viikon ja sen rokotusohjelma on vasta päästy aloittamaan. Izzy on siis valmis matkustamaan Suomeen loka-marraskuun vaihteessa.

Izzy kasvaa vielä jonkin verran ja aikuisena se tulee arviolta olemaan noin 50 cm korkea ja painamaan 20 kilon luokkaa.

Päivitykset

28.11.2020
Izzy matkusti tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Hubert!

15.9.2020
Izzyn koti löytyikin huippunopeasti. Izzy on tänään varattu omaan kotiin!

10.9.2020
Suloinen Izzy hypähteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Izzy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Izzy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Izzy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Izzyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.