Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: AAVA


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.11.2020

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Aavan ja sen siskojen Yvan ja Eva Maron alku maailmassa on Romanialaiseen tapaan kovin tavallinen; ne syntyivät hyvin todennäköisesti ei-toivottuina pentuina jollekin perheelle, joilla ei ollut energiaa, rahaa tai halua hulehtia pennuista. Pelastava ihminen, Mihai, saapui kuitenkin hätiin ja pelasti kolmikon tuntemattoman ihmisen kotipihasta, kun tämä halusi pennuista pikaisesti eroon.

Koko kolmikko on pentumaiseen tapaan aktiivisia ja energisiä pikku vintiöitä. Tytöt ovat leikkisiä ja sosiaalisia, eivätkä he tunnu tarhalla hätkähtävän uusiakaan asioita. Pennut tulevat hyvin toimeen toisten koirien sekä ihmisten kanssa. Ihmiskontaktit tarhalla ovat kuitenkin vähäisiä, joten tulevan perheen on hyvä varautua siihen, että uudet ihmiset voivat olla Suomeen kotiutuessaan niille jännittäviä.

Aava ei ole koskaan asunut kotikoirana, joten sillä ei ole kokemusta kotikoiran elämästä taikka tavoista. Tulevan perheen onkin opetettava Aavalle kaikki kotikoiran taidot. Aavassa sisarineen saattaa olla hieman terrieriä, joten tulevan kodin kannattaa tutustua varmuuden vuoksi terrierien sielunelämään. Pelkäksi sohvaperunaksi Aavasta tuskin on ja se saattaa olla hyvinkin aktiivinen askartelija ja touhuaja. Aava voisikin nauttia perheensä kanssa yhdessä harrastamisesta.

Aavasta tulee arviolta aikuisena olemaan noin 40-45 cm korkea ja 10-12 kg painava.

Päivitykset

28.11.2020
Aava saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Aava ja perhe!

22.9.2020
Aavaa odottaa Suomessa jo oma koti ja se lisättiin kotisivuille suoraan varattuna koirana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Aava tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Aava saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aava on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aavan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.