Päivitetty 18.01.2016

Kodin saanut koira: DELIA (Missyn pentu)


Delia 12/2015

Delia 12/2015

DELIA

* arvioitu syntymäaika 4/2014

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa (Glina)

 

 

 

 

9.9.2014
Pieni bichon-mix narttu joko joutui heitteille tai syntyi Romanian kaduille. Elämä oli rankkaa ja itsestään huolehtiminen oli vaikeaa. Piti osata varoa autoja, ihmisiä, toisia koiria, kaikkea epätavallista. Pieni koira teki kaikkensa ja sai pidettyä itsensä hengissä. Pian kuitenkin syntyi pennut. Kolme mustaa, pientä palleroa. Nyt pienen koiran huolehdittavia olikin yhden sijaan neljä. Tämä oli pikkukoiralle vaikeaa, eikä se välttämättä olisi onnistunut mahdottomassa tehtävässään yksin. Hänet ja hänen pentunsa onneksi löydettiin ja he pääsivät turvaan. Emo koira Missy on varattu jo ulkomaille, mutta pennut Chip, Delia ja Dahlia etsivät omaa kotiaan Glinan tarhalla.

Pennut kasvoivat ja pian kävi selväksi, ettei emon rotuperimä ainakaan fyysisesti ole havaittavissa. Luonteeltaan pennut ovat leikkisiä, aktiviisia, sosiaalisia ja iloisia, niin kuin tuon ikäisen pennun kuuluukin. Pennut tykkäävät toisista koirista ja tulevat niiden kanssa hyvin toimeen.

DELIA on pentueen toinen tyttö. Delia sairastui pian löytymisensä jälkeen ja se vietiin välittömästi eläinlääkäriin. Onneksi diagnoosi oli helpottava: Delia oli vain vilustunut! Delia asui jonkin aikaa A Doua Sansan Ioanan kodissa ja parani. Nyt hän asuu jälleen Glinan tarhalla sisarustensa kanssa.

Delia on kooltaan n.40 cm ja painoa n. 11-13 kg, eikä tästä enään kasva isommaksi (28.9.2015)

16.11.2014
Delia ja sen kaksi sisarusta asustavat Glinan tarhan alueella vapaana usean muun koiran lauman kanssa. Sisaruskolmikkosta on kasvanut todella sosiaalisia ja reippaita nuoria koiria. Kun tarhalle saapuu ihmisiä juoksee tämä sisaruskolmikko välittömästi ihmisten luokse, ne eivät kuitenkaan saavu häsläämään turhia, vaan ne tulevat luokse rauhallisen kohteliaana, mutta kuitenkin selkeästi innoissaan.

4.3.2015
Uusia kuvia lisätty. Tuoreita kuulumisia tulossa aktiivien reissun jälkeen.

19.4.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat jälleen tämän iloisen kolmikon Romaniassa. Delia on siskoksista alistuvaisempi, mutta ei mitenkään arka tai ujo. Delialla, niikuin siskollaakin on huumorintajua ja on hauska että reipas koira. Leikkisä Delia haastaa vanhempiakin koiria leikkiin, mutta uskoo heti, jos eivät halua. Osaa  lukea hyvin muita koiria ja osaa antaa tilaa muille, jos sitä tarvitsevat. Ihmiset ovat myös Delialle, siskonsa tavoin, todella tärkeitä ja mielellään jää jalkoihin rapsutettavaksi. Delia ei myöskään juurikaan haukkunut.

Kuvia ei meinannut kolmikosta saada millään, joko olivat niin kiinni ihmisessä, tai vaihtoehtoisesti leikkimässä. Chip veli on jo varattunana omaan kotiin ja kumpa joku muukin näkisi näiden tyttöjen, niin sisäisen, kuin ulkoisenkin kauneuden.

24.7.2015
Delia odottaa vielä Glinan tarhalla kotia. Musta ja keskikokoinen koira ei ole ulkoisesti sellainen, joka kiinnittäisi heti huomiota, mutta Kulkurien aktiivien käydessä Glinalla ja nähdessään Delian, he kertoivat tämän olevan hyvin sympaattinen ja erittäin kaunis koira. Touhukas, joka on siellä missä tapahtuu, mutta ei uusien ihmisten tullessa tarhalla ole se, joka ensinmäisenä olisi tekemässä tuttavuutta. Delia ei ole ujo, mutta ei tuo itseään erityisesti esille, hän seurailee hetken uusia ihmisiä kauempaa ja tovin seurailtuaan, päättää tulla tervehtimään. Delian sisarukset on jo kodin saaneet Suomesta, onko nyt Delian vuoro?

17.8.2015
Deliasta uusi video. Löydät kauniista Deliasta videon täältä.

28.9.2015
Kuinka voi kehua koiraa, joka on niin kaunis ja jolle kuvat eivät tee oikeutta. Rakastettava luonteeltaan ja jolle ei kauniit adjektiivit riitä tarpeeksi, – tämä on Delia!

Delian iloinen ja positiivinen asenne elämään näkyy kaikessa hänen tekemisissään. Delia leikkii ja keksii uusia leikkejä, joihin koittaa saada muita koiria mukaan. Siro Delia näyttää hellän puolensa asettumalla mahdollisimman lähelle ihmistä, jääden odottamaan rapsutusta. Delia on myös hyvin sosiaalinen ja tulee isossakin koiralaumassa moitteettomasti toimeen ja eivätkä vieraat ihmisetkään tätä tyttöä  jännitä. Delia sopii kaiken puolin monelaiseen kotiin kokonsa ja luonteensa puolesta ja kun tämä koti löytyy, tulet mahdollisesti saamaan elämäsi koiran. Kuvia lisätty.

27.10.2015
Kotia odottavasta Deliasta lisätty muutama kuva.

28.11.2015
Delia on hyvän tuulen tuoja. Se on iloinen ja tuo iloisuutta ympärilleen, niin ihmisille, kuin muille Glinan tarhalla oleville koirillekkin. Jaksaa leikkiä ja tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa, vaikka tarhalla koirat vaihtuvat ja monenlaista luonnetta tulee vastaan. Delia puhuu hyvin koirien kieltä ja eikä hakeudu hankaluuksiin.
Sivulle lisätty Deliasta kuvia ja tässä linkki A Doua Sansan tarhalla otettuihin lisäkuviin Deliasta.

31.12.2015
Asociatia A Doua Sansa on lisännyt kuvia Deliasta. Kultainen tyttö, joka rakastaa kaikkia, vielä odottaa omaa perhettään.

18.1.2016
Delia on saanut kodin Saksasta. Hyvää kotimatkaa Delia!

———————————————————————————————————————————-

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Delia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Delia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Delian yhteyshenkilö Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.