Päivitetty 05.07.2020

Kodin saanut koira: DIIO


Syntymäaika: 09/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

25.1.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä. Lisäksi yhdistyksellä on suojaisampi, puutarhamaisella alueella sijaitseva ”sanctuary”, jossa asustaa noin 20-30 koiraa.  Happy Dogs Morenin sanctuary on Happy Dogs Morenin rauhallisempi tarha kaupungin vuokramaalla. Siellä koirilla on isommat aitaukset, paremmat näköesteet, ja suojaisat omat kopit. Sanctuary on HDM:n tarhaa rauhallisempi, siellä on tilan ja näköesteiden sekä pienemmän koiramäärän takia hiljaisempaa ja stressittömämpää.

Eräät sanctuaryn asukeista ovat ihanat pentukaksoset Diio ja Diia. Näiden pienten elämän alku ei ole ollut parhain, heidät löydettiin hylättyinä metsästä pentueen kahden muun pennun kanssa jotka myöhemmin kuolivat parvoon. Siskokset Diio ja Diia olivatkin varsinaisia taistelijoita ja selvisivät elämän alun koettelemuksista ja saavat nyt mahdollisuuden aivan uuteen elämään.

Pennut elävät sanctuaryssa samassa pentulaumassa kuin esimerkiksi adoptio-ohjelmassa oleva Razvan, kissa-sanctuaryn vieressä. Molemmat pennut ovat iloisia, sosiaalisia, avoimia ja reippaita. Tytöt luultavasti kasvavat isoiksi keskikokoisiksi koiriksi, mahdollisesti jopa isoiksi koiriksi, molemmilla on jykevät jalat jo pentuna. Hännät heillä heiluu koko ajan kun on ihmisiä lähellä. Tyttöjä saa käsitellä hyvin vaikka sylissä olo hieman jännittää. Tarhalla heidän ei kuultu haukkuvan juurikaan.

Koska tytöt asuvat kissatalon vieressä, ne ovatkin tottuneet kissoihin ja tulevat niiden kanssa hyvin toimeen. Nämä kultakimpaleet sopisivat varmasti monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

Diio on nyt  43 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa. Diiolla on vähemmän pilkkuja selässään ja ne ovat vaaleampia kuin siskollaan. Diiolla on kasvoillaan hieno vaaleanruskea maski silmien ympärillä.

Päivitykset:

4.7.2020

Kaunis Diio on vihdoin päässyt pitkän odotuksen jälkeen Suomeen omien ihmistensä luokse <3 Onnea Diio ja perhe!

6.3.2020

Diion kevään odotus muuttui juuri kotiin pääsemisen odotukseksi. Diiolla on koti Suomessa johon sitä jo kovasti odotellaan <3

25.1.2020

Upea neiti Diio tassutteli mukaan adopito-ohjelmaan etsimään itselleen loppuelämän kotiaan.

———————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Diio kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Diio saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Diio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.