Päivitetty 13.07.2020

Kodin saanut koira: HILKA (nyk. Hilda)


Syntymäaika: 05/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G rescue)
ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

10.12.2019

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa kun tarha on kokonaisuudessaan valmis, sieltä tulee löytymään eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimistä, kuten kissoja, vuohia, hevosia ja sikoja.

M.G. Rescue tarhalla asuu hurmaava tyttöpentu Hilka. Tarhalla Hilka on ollut erittäin sosiaalinen ja iloinen neiti. Pentumaiseen tapaan hän suhtautuu uteliaasti ja avoimesti tarhan tapahtumiin. Luonnetta Hilkalta löytyy kun kyse on ruoasta, muiden koirien tullessa liian lähelle Hilkan ruokaa tämän syödessä, saattaa hän puolustaa ateriaansa muille ärähtämällä. Kuitenkin yhteiselo samassa tilassa muiden koirien kanssa sujuu ongelmitta.

Väritykseltään Hilka on kauniin valkoinen persoonallisella pilkuilla, kasvoja koristaa upea tummempi maski. Hilkalla on kaunis pehmeä ja paksu turkki sekä lakkaamattomasti heiluva töpöhäntä.

Aikuisena Hilka neiti tulee oletettavasti olemaan keskikoinen koira, noin 50cm ja 20- 25kg.

 

Päivitykset:

4.7.2020

Ihana Hilka on tänään matkannut pitkän matkan kotiin ja tavannut oman ihmisensä ensi kertaa <3 Onnea Hilka ja perhe!

23.4.2020

Ihana Hilka sai tänään maailman parhaan 1v synttärilähjan hieman etukäteen. Hilkalle voidaan tänään kertoa että hänet on varattu omaan kotiin <3

22.1.2020

Tammikuussa aktiivimme vierailivat Romaniassa ja tapasivat mm Hilkan. Aktiivimme Essin sanoin “on pysäyttävää nähdä miten monelle koiralle ihmisen läheisyys on paljon tärkeämpää kuin herkut” . Hilka on yksi näistä. Hänellä ruokailuhetki keskeytyi täysin kun tarjolla oli rapsutuksia ja ja haleja ihmiseltä. Hilka on kaikin puolin ihana, tasapainoinen ja reipas tyttö joka rakastaa ihmisiä ja läheisyyttä. Hilkan ei kuulla haukkuvan tarhalla. Hän osaa antaa hienosti tilaa myös pienemmille koirille jotka pyörivät aktiiviemme ympärillä.

10.12.2019

Hilka aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

——————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hilka saapuu Suomeen steriloituna (mikäli on fyysisesti siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Hilka kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.