Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: TESSY (nyk. Tessa)


Syntymäaika: 8-9/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Mihaela Soare)
steriloitu

 

Tessy on saanut niin paljon kiinnostuneita yhteydenottoja, ettemme ota hänestä enää lisää kyselyjä. Kiitos kaikille, jotka haluavat tarjota hänelle kodin!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.6.2020
Mihaela Soare on ollut Kulkureiden yhteistyökumppani vuodesta 2013 alkaen. Sitä ennen hän on auttanut kotikaupunkinsa Târgovisten kodittomia koiria yli kymmenen vuoden ajan äitinsä kanssa. Hän on jättänyt palkkatyönsä voidakseen huolehtia koiristaan, joita hänen ja hänen äitinsä luona asuu 12 – 20 koiraa kerrallaan. Mihaelalla on myös 10 omaa koiraa, jotka eivät sovellu adoptioon sekä useita kissoja. Mihaela ja hänen äitinsä rahoittavat koirien ruoan ja muut kulut äidin eläkkeellä ja saamillaan lahjoituksilla. Mihaelan koirat tulevat kaduilta ja kunnallisilta tarhoilta ja jotkut tulevat itse tarhan portille. Mihaelan koirista pääsee adoptioon Suomeen, Iso-Britanniaan ja joskus myös Saksaan noin 5-7 koiraa kuukausittain. Mihaela pyrkii antamaan koirilleen niin yksilöllistä hoitoa kuin mahdollista koirien lukumäärä huomioiden ja hän mm. totuttaa koiria hihnakävelyyn helpottaakseen niiden sopeutumista kotikoiriksi.

Mihaela löysi noin kolme kuukautta sitten kadulta kodittoman narttukoiran pentuineen eikä tietenkään voinut jättää emokoiraa oman onnensa nojaan vaan otti koirat luokseen etsiäkseen niille kodit. Pentu sai nimekseen Tessy ja lapsukaisesta on kasvanut aktiivinen ja leikkisä tenava. Tessy tulee toimeen kaikkien kanssa ja suhtautuu ihmisiin luottavaisesti antautuen kenen tahansa käsittelyyn. Tessy yhtyy toisten koirien haukkukuoroon, mutta ei ole koko aikaa äänessä. Vaikka Mihaelan luona asuu kissoja, Tessy ei ole vielä ollut niiden kanssa tekemisissä. Tessyn emo on jo saanut oman kodin ja oma koti on toiveena myös suloisella Tessy-tytöllä. Reipas Tessy sopii vaikka ensimmäiseksi koiraksi, jos sinulla on halua paneutua koiralapsen sielunelämään ja positiiviseen palkitsemiseen perustuvaan koiran koulutukseen. Palkintona saat roppakaupalla hyvää mieltä ja iloa elämääsi.

Tessy on nyt noin 35 cm korkea ja painaa noin 10 kg ja kasvanee vielä jonkin verran.

Päivitykset

6.7.2020
Tessy tuli varatuksi ja pääsi kotiin saman viikon aikana. Tessy oli mukana yhdistyksen ensimmäisessä maanteitse tapahtuneessa Zuzu-kuljetuksessa ja saapui Suomeen 4.7. Lämpimät onnittelut ja onnellista yhteistä matkaa Tessylle ja perheelle!

16.6.2020
Lisätty Tessylle uusia kuvia.

12.6.2020
Tessyn varaus peruuntui Tessystä riippumattomista syistä, joten suloinen Tessy-tyttö palaa etsimään kotiaan. Tessy on kuitenkin tulossa Suomeen 4.7. kotihoitoon, joten olisi hienoa jos Tessy pääsisikin suoraan omaan kotiin.

12.4.2020
Tessy on varattu, oma koti odottaa Suomessa.

10.3.2020
Tessy aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tessy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tessy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tessyn yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.