Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: KEN


Syntymäaika: 5-6/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

26.1.2020
Morenin löytöeläintarhaa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista, ylläpitää Happy Dogs Moreni– yhdistys. Sen johtohahmo on Anda Popescu, jolla on hyvin länsimaalainen ajattelutapa eläinsuojeluasioissa. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Tarhan toiminta pyörii lahjoitusvaroin, jotka tulevat pääasiassa sen amerikkalaisilta, brittiläisiltä ja pohjoimaisilta tukijoilta. Päätarhan lisäksi yhdistyksellä on suojaisampi, puutarhamaisella alueella sijaitseva ”sanctuary”, turvapaikka, jossa asustaa noin 20-30 koiraa. Turvapaikka on tarkoitettu koirille, jotka erityisesti kärsivät tarhaolosuhteissa tai joiden mahdollisuudet päätyä adoptioon ovat esimerkiksi arkuuden tai aggressiivisuuden vuoksi huonot. Siellä on hiljaisempaa ja stressittömämpää pienemmän koiramäärän, isompien aitausten sekä näköesteiden ansiosta.

Kenin löysi ja toi Happy Dogs Morenin tarhalle walesilainen vapaaehtoinen, joka käy työskentelemässä tarhalla joka kesä. Kenillä on onni asua tarhan ”sanctuaryssa” samassa pentuaitauksessa Razvanin, Diion ja Diian kanssa kissa-aitauksen vieressä. Ken on mutkattoman oloinen koirapoika, sosiaalinen, avoin ja iloinen. Poika kiipeää ihmistä vasten häntä heiluen ja antaa rapsuttaa. Pentukavereiden kanssa Ken tulee toimeen erinomaisen hyvin ja esimerkiksi väistää nätisti kun Razvan ilmoittaa, ettei tarvitse päälle astua.

Ken on nyt noin 8 kk vanha, 55 cm korkea ja painaa noin 25 kg eikä todennäköisesti enää juurikaan kasva. Ken voisi sopia monenlaiseen perheeseen, jossa ollaan valmiita kärsivällisesti ja lempeästi kasvattamaan Kenistä perheen koirajäsen. Ken on valmis matkustamaan Suomeen maalis-huhtikuun vaihteessa.

Päivitykset

6.7.2020
Ken saapui Suomeen yhdistyksen ensimmäisessä maanteitse tapahtuneessa kuljetuksessa 4.7. ja pääsi aloittamaan kotikoiran elämää omassa kodissaan, oman perheensä hoivissa. Paljon onnea yhteiseen elämään Ken ja perhe!

29.4.2020
Eipä arvaa Ken-poika  Romaniassa, että hänellä on tänään onnen päivä! Keniä odottaa oma koti Suomessa.

26.1.2020
Ken aloittaa matkansa kohti omaa kotia adoptio-ohjelmassamme.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ken saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ken on mikrosirutettu ja sillä on EUlemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kenin yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.