Kodin saanut koira: DINO (nyk. Luca)

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

1.9.2016
Rosiorin kunnallinen tarha on poikkeuksellinen siinä mielessä, että siellä ei koiria ihmisen toimesta tapeta ja siellä on eläinsuojelija Cornelia Stan pitämässä koirien puolia. Vaikka tarha onkin poikkeus monesta muista kunnallisista tarhoista, on Rosiorissakin ongelmana rankkurit, jotka hakevat jopa pihoista koiria tarhalle ja eläimistä välinpitämättömät työntekijät, jotka kohtelevat koiria erittäin huonosti. Koirien määrän kasvaessa tarhalla, on stressi koirilla jatkuvaa ja kaikista koirista huolehtiminen on myös Cornelialle rankkaa ja päivät venyvät pitkiksi. Pienentääkseen koirien stressiä, on Cornelia sijoittanut osan koirista ulkona sijaitseviin koppeihin kiinni ketjulla, jotta nämä koirat saavat halutessaan, sen metrin verran, omaa tilaa.

Omassa tilassaan, tarhan kulmalla, helposti ohitettavissa, on myös hyvin tavallisen näköinen koira, Dino. Sen voisi helposti ohittaa jälleen, koska Dino ei hauku, ei hypi, eikä millään tavoin tuo itseään erityisesti esille, mutta kun katsoo koiraa, niitä silmiä ei voi enään ohittaa. Dino on kuitenkin hauska koira, ehkä hieman höpsökin, joka menee ihan veteläksi onnesta ihmisen tavatessaan. Se suorastaan valuu koppinsa puulavalta pää edellä, jatkaen kylki maassa ryömien ihmisen luokse, kohoten maasta ja laittaa kuononsa ihmisen kaulalle ja siihen Dino jäisi. Pienen kohteliaan komennon Dino antaa naapurin koiralle, joka yrittää saada huomion itselleen, mutta tämä on turhautumisesta johtuvaa, koska ihmisen huomio on parasta mitä voi saada ja siitä hetkestä otetaan kaikki. Tämä kiltti ja tasapainoinen koira vaikuttaa ns. helpolta koiralta, joka ei liikoja vaadi.

Dino on n. 50 cm korkea ja painaa n. 17 kg

10.10.2016
Aktiivimme tapasivat syyskuussa Dinon ja aktiiviemme lähestyttäessä Dinon koppia, tuli heitä vastaan jälleen hieman maata viistäen, iloinen, alistuvainen ja rakkautta tulvillaan oleva Dino. Hetken rapsutuksia saatuaan, rentoutuu ja innostuu jopa leikkisäksi, mutta on koko ajan hieman varovainen, ettei vaan nyt innostuisi liikaa. Antaa käsitellä itseään helposti ja hampaat näyttivätkin hyviltä ja siistiltä. Myöskään ruuasta ei näyttänyt olevan lainkaan mustasukkainen. Kuvia herttaisesta Dinosta lisätty.

26.10.2016
Ihana uutinen loppuiltaan, Dino on varattu omaan kotiin.

5.11.2016
Tänään Helsinki-Vantaan lentokentällä kohtasi Dino (nyk. Luca) ja hänen oma ihminen toisensa ja näin kääntyi uusi lehti Lucan elämässä. Onnea perheelle ja ihanaa yhteistä elämää.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dino saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: