Kodin saanut koira: BLISSE (nyk. Sisu)

Syntymäaika: Noin 6/2016
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

5.10.2016
Romaniassa on arvion mukaan 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa koirista ovat steriloimattomia ja tästä syystä koiria syntyy hallitsemattomasti tasasin välein. Pennut jotka syntyvät omistetulle koiralle hylätään pian syntymän jälkeen, hävitetään tai ne jäävät pyörimään pihalle emonsa kanssa, kunnes ne alle vuodessa, itse synnyttävät tai siittävät ensimmäiset pentunsa kodittomiksi koiriksi.

Yksi Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani on Luiza Mandru. Luiza asuu Gradistean kylässä miehensä kanssa ja he huolehtivat monesta koirasta, pennuista senioreihin. Heillä asustelee myös useampi kissa. Yksi pennuista jotka tällä hetkellä odottavat oman kodin löytymistä Luizalla on Blisse. Blisse löydettiin Gradisteassa järjestetyn sterilointipäivän jälkeen metsän reunalta. Samaiselta paikalta Luiza on löytänyt monia koiria joten vaikuttaa olevan melko suosittu paikka hylätä koiria. Kulkurien aktiivit käyvivät syyskuussa Romaniassa ja tapasivat myös Blissen. Poika on hyvin leikkisä ja iloinen pentu jolla myös riehakkaampi puoli näkyi vieraiden läsnä ollessa. Blisse tuli heti rohkeasti tervehtimään ja hyppi iloisesti ihmistä vasten ja halusi leikkiä. Tällä hetkellä Blisse vaikuttaa hyvin avoimelta ja positiiviselta pennulta.

Blisse on noin 4-5kk vanha ja kooltaan nyt noin 5kg. Arvio on, että Blisse kasvaa pieneksi keskikokoiseksi koiraksi, noin 40-45cm/10-15kg.

Blisse tulee Luizalla hyvin toimeen muiden koirien ja kissojenkin kanssa. Blisse ei ainakaan tähän mennessä ole käyttänyt ääntään paljon, eli ei ole juurikaan haukkunut eikä yhtynyt muiden haukkumiseen. Blisselle haetaan nyt se oma koti, jossa se saa turvallisesti kasvaa tasapainoiseksi koirakansalaiseksi ja olla rakastettu perheenjäsen.

22.10.2016
Blisse varattiin omaan kotiin 21.10.2016. Jouluksi kotiin, pikkuinen <3

6.11.2016
5.11 Blisse pääsi tärkeälle matkalle, kotimatkalle. Nyt on hyvä pikkuhiljaa tottua kotikoiran elämään, päivä kerrallaan, oman perheensä parissa. Onnea koko perheelle!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Blisse tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä tai kun koira siihen fyysisesti on kypsä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Blisse saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blisse on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveys ja kustannus infoihin.

Blissen yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: