Päivitetty 04.11.2020

Kodin saanut koira: DOINITA


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Steriloitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta

27.12.2019
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana on pelastanut myös Doinitan ja hänen siskonsa Caprioaran Cosoban tarhalle. Pikkutyttöjen emo oli saanut kymmenen pentua paikallisen miehen pihaan ja mies oli antanut äidin ja pentujen olla pihallaan. Valitettavasti, mutta hyvin tyypillisesti Romaniassa, pennuista kaksi jäi auton alle. Kuusi pennuista adoptoitiin paikallisesti ja kaksi, Doinita ja hänen siskonsa, tulivat Ioanalle. Doinita oli jäänyt myös auton alle, mutta oli onnekkaampi kuin muut yliajoon menehtyneet sisaruksensa ja ainoastaan Doinitan etujalka jäi auton alle. Doinitan jalka on operoitu kesällä ja se on toipunut tästä hyvin. Doinita on antanut tutkia hyvin jalkaa, eikä se ole vastustellut hoitotoimenpiteitä. Doinita tottui myös käyttämään kauluria toipumisensa aikana. Tällä hetkellä Doinitan menoa ei operoitu jalka enää häiritse ja näyttää siltä, että Doinita tulee jalan kanssa hyvin pärjäämään ilman pysyviä vaurioita. Uuden kodin olisi hyvä kuitenkin seurata tilannetta myös Suomessa ja tarvittaessa kysyä neuvoa osaavalta eläinlääkäriltä. Doinitan jalan röntgenkuvat on katsottu läpi myös suomalaisen ortopedin toimesta, joka totesi uskoavansa että Doinita pärjää hyvin, eikä havainnut mitään nivelrikkoa tms. 

Doinita on innokas ja ihana kakara, joka hyppii ihmisen luota toiselle ja on aivan onnessaan saadessaan ihmisseuraa. Doinita hakeutuu avoimesti ihmisen lähelle ja nauttii rapsutuksista. Doinita varmaan hyötyisi kotiutumisessaan siitä, että kotoa löytyisi kiva, kiltti koirakaveri ennestään.

Olemme päässeet toukokuuhun 2020 saakka, ja Doinita on yhä koditon. Se on myös yhä yhtä iloinen, suloinen ja kivanoloinen kuin mitä se on aina ollut. Se pääsee välillä ulkoilemaan häkkinsä ulkopuolelle Ioanan tai Ioanan miehen kanssa ja nauttii siitä aivan suunnattomasti.

Tällä hetkellä tämä ilopilleri painaa noin 15 kg ja sillä on korkeutta noin 50 cm.

Päivitykset

4.11.2020
31.10.2020 koitti päivä jolloin Doinitan tassut koskettivat Suomen maankamaraa. Tämä liikuttava tyttönen jatkoi matkaansa Tuusulasta kotia kohti, oman perheensä kanssa.

20.8.2020
Hurmaava ja iloinen Doinita on vihdoinkin löytänyt kotinsa ja perheensä. Hän on nyt varattu koira <3

16.5.2020
Doinita etsii yhä omaa kotia. Tarhalla se pääsee välillä ulkoilemaan viheralueelle Ioanan tai Ioanan miehen kanssa, mutta muutoin se kuluttaa aikaansa kuikuilemalla tarhan tapahtumia häkkinsä seinän läpi.

27.12.2019
Joulukuussa 2019 aktiivimme matkasivat taas Romaniaan ja tapasivat jälleen myös Doinitan. Doinita on reipas ja iloinen pentu, joka suhtautuu ystävällisesti vierailijoihin. Tyttö on kiintynyt Ioanaan ja rauhoittuu hetken intoiltuaan Ioanan viereen. Myös vieraiden rapsutukset kelpaavat ja Doinita rauhoittuu myös nauttimaan niistä. Se on aktiivisen oloinen, reipas koira, ja jalka onneksi hyvässä kunnossa. Nyt Doinita asuu kahden aremman, isokokoisen koiran kanssa.

17.11.2019
Doinita odottaa yhä oman kotinsa löytymistä. Hän on päässyt harjoittelemaan hieman remmikävelyä (katso viedo) ja Doinita pitääkin suuresti siitä kun pääsee hieman ulkoilemaan ja nuuskuttelemaan muualle kuin häkissään. Doinita on tässä ajan saatossa jopa löytänyt korvansa (katso kuva 🙂 ) .

14.10.2019
Doinita tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotia, jossa kasvaa ja kehittyä pennusta aikuiseksi koiraksi. Doinita on innokas ja ihana kakara, joka hyppii ihmisen luota toiselle ja on aivan onnessaan saadessaan ihmisseuraa. Doinita hakeutuu avoimesti ihmisen lähelle ja nauttii rapsutuksista. Doinita asuu tällä hetkellä tarhalla yksinään jalkavammansa vuoksi, mutta Ioanan mukaan Doinita tulee kuitenkin hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Doinita on hyvin aktiivinen ja iloisen oloinen pentu. Doinitalta löytyy myös vekkulimainen puoli ja aktiiviemme poistuessa Doinitan häkistä onnistuu Doinita lähtemään heidän peräänsä ja iloisesti rallattelee tarhan pihalla. Doinitan karkureissu jää kuitenkin lyhyeen tarhan työntekijän napatessa pennun syliin. Tämä ei näyttänyt kuitenkaan Doinitaa haittaavan, vaan se köllötteli tyytyväisenä miehen sylissä, kun mies palautti tämän Ioanalle. 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Doinita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doinita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Doinitan yhteyshenkilö on Mia Takolander.

 

Doinita toukokuussa:

 

Doinita pääsi ulkoilemaan:

 

Doinita huhtikuussa:

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.