Päivitetty 22.12.2019

Kodin saanut koira: CAPRIOARA (nyk. Hilma)


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 5.10.)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana on pelastanut myös Caprioaran ja hänen siskonsa Cosoban tarhalle. Pikku tyttöjen emo oli saanut kymmenen pentua paikallisen miehen pihaan. Mies oli antanut äidin ja pentujen olla pihallaan. Valitettavasti, mutta hyvin tyypillisesti Romaniassa, pennuista kaksi jäi auton alle. Kuusi pennuista adoptoitiin paikallisesti ja kaksi, Caprioara ja hänen siskonsa, tulivat siis Ioanalle. Caprioaran sisko oli myös jäänyt auton alle ja loukkaantunut, hänet on operoitu ja tällä hetkellä hän toipuu klinikalla.

Caprioara on hieman ujo tyttö. Caprioara haluaisi kovasti olla rohkeampi, yrittää kerätä rohkeutta lähestyä vierasta. Tyttönen tekee aktiivisesti aloitetta koko ajan, on utelias ja kiinnostunut ihmisestä. Säikähtäessään säpsähtää taaemmas ja haukkuu, ja taas aloittaa heti lähestymisen uudestaan. Caprioara leikkii ja hammastelee pentumaisesti.

Caprioara on Ioanan kanssa selvästi rohkeampi, antaa hänen antaa käsitellä, silittää ja ottaa syliin. Caprioara on aivan ihana pieni urhea hörökorva, joka pitäisi saada mahdollisimman pian omaan kotiin sosiaalistumaan. Caprioara voisi hyötyä ystävällisestä ja reippaasta aikuisesta koirakaverista. Tyttösen tulevan kodin on hyvä ymmärtää, että Caprioaran taustasta johtuen se tulee vaatimaan aikaa tottua uusiin ihmisiin ja ympäristöön eikä se siten ole suoraan luottavainen sylipentu. Caprioaran saadessa tottua uusiin asioihin sille sopivaa tahtia ja turvallisesti, sen luottamus ihmisiin todennäköisesti kasvaa ja se saa lisää rohkeutta. Utelias luonne tulee auttamaan sitä uuteen ympäristöön tottumisessa.

Tällä hetkellä tämä suloinen hörökorva painaa noin 13 kg ja se tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset
21.12.19
Caprioara lensi tänään kotiin Suomeen ja saa viettää ensimmäisen joulun oman perheen kanssa. Caprioara sai myös uuden nimen, hän on nyt Hilma. Onnea Hilmalle ja perheelle yhteiseen tulevaisuuteen!

17.11.2019
Iloinen Caprioara saa tänään hyviä uutisia: tämä tyttönen on varattu omaan kotiin. Perhe, johon kuuluu myös reipas koirakaveri, odottaa Caprioaraa jo kovasti kotiin.

5.10.2019
Caprioara asustelee nykyisin Dominicin ja Danutan kanssa yhdessä ja tulee molempien kanssa hyvin toimeen. Caprioara on reipastunut saatuaan seuraa. Aktiivit jännittävät hieman aluksi, mutta tyttönen tulee namien voimalla lähemmäksi. Hän olisikin todennäköisesti motivoitavissa namien voimalla. Suloinen tyttö haistelee ihmiset kiinnostuneena ja iloisena. Caprioara luottaa Ioanaan, joka on hänelle tuttu ja antaa Ioanan koskea itseään tätä aristelematta. Tyttö haluaa luottaa ihmisiin, josta on varmasti apua omaan kotiin ja uuteen ympäristöön tottumisessa.

30.8.2019
Paolan ja Sallan käydessä elokuussa tarhalla he saivat huomata, että Caprioara on huomattavasti reipastunut. Paolan ja Sallan mennessä Caprioaran häkkiin, tyttönen meni ensin viideksi minuutiksi koppiinsa, tuli sitten sieltä ulos ja sai ihanat ilohepulit. Caprioara innostui leikkimään hänelle vieraan ihmisen kanssa ja jäi rapsuteltavaksi. Caprioara oli myös kasvanut ja painaa tällä hetkellä noin 12 kg. Missä on tämän suloisen tyttösen oma koti? Lisätty kuvia ja videoita.

25.7.2019
Caprioara tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotia, jossa kasvaa ja kehittyä pennusta aikuiseksi koiraksi.

_________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Caprioara saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caprioara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Caprioara kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Caprioran yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 7 novembre 2019

Kodin saanut koira: CAPRIOARA (nyk. Hilma)

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 28 juillet 2019

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 14 juillet 2019

Caprioara needs help for accomodation in clinic and food! Any little donation can be a big help for her!

Publiée par Ioana Bodea sur Vendredi 5 juillet 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.