Päivitetty 28.07.2019

Kotia etsivä koira: CAPRIOARA


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
(25.7.2019)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana on pelastanut myös Caprioaran ja hänen siskonsa Cosoban tarhalle. Pikku tyttöjen emo oli saanut kymmenen pentua paikallisen miehen pihaan. Mies oli antanut äidin ja pentujen olla pihallaan. Valitettavasti, mutta hyvin tyypillisesti Romaniassa, pennuista kaksi jäi auton alle. Kuusi pennuista adoptoitiin paikallisesti ja kaksi, Caprioara ja hänen siskonsa, tulivat siis Ioanalle. Caprioaran sisko oli myös jäänyt auton alle ja loukkaantunut, hänet on operoitu ja tällä hetkellä hän toipuu klinikalla.

Koska sisko on nyt klinikalla, Caprioara on nyt ensimmäistä kertaa elämässään ihan yksin ja se on ymmärrettävästi hyvin jännittävää pikku tytölle. Hän ottaa omaan paddockiinsa tulevan vieraan vastaan pelokkaasti haukkuen, mutta heti perään lähtee puoliksi ryömien, puoliksi loikkien tulemaan kohti ja syö namit vieraan kädestä. Caprioara haluaisi kovasti olla rohkeampi, yrittää kerätä rohkeutta lähestyä vierasta, mutta tyttöstä jännittää kovasti. Tyttönen tekee aktiivisesti aloitetta koko ajan, on utelias ja kiinnostunut ihmisestä. Säikähtäessään säpsähtää taaemmas ja haukkuu, ja taas aloittaa heti lähestymisen uudestaan. Caprioara leikkii ja hammastelee pentumaisesti.

Caprioara jännittää vielä Ioanaakin jonkin verran, mutta hänen antaa käsitellä, silittää ja ottaa syliin. Caprioara on aivan ihana pieni urhea hörökorva, joka pitäisi saada mahdollisimman pian omaan kotiin sosiaalistumaan. Caprioara voisi hyötyä ystävällisestä ja reippaasta aikuisesta koirakaverista. Tyttösen tulevan kodin on hyvä ymmärtää, että Caprioaran taustasta johtuen se tulee vaatimaan aikaa tottua uusiin ihmisiin ja ympäristöön eikä se siten ole suoraan luottavainen sylipentu. Caprioaran saadessa tottua uusiin asioihin sille sopivaa tahtia ja turvallisesti, sen luottamus ihmisiin todennäköisesti kasvaa ja se saa lisää rohkeutta. Utelias luonne tulee auttamaan sitä uuteen ympäristöön tottumisessa.

Tällä hetkellä tämä suloinen hörökorva painaa noin 6 kg ja se tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset
25.7.2019
Caprioara tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotia, jossa kasvaa ja kehittyä pennusta aikuiseksi koiraksi.

_________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Caprioara saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caprioara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Caprioara kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Caprioran yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

Kotia etsivä koira: CAPRIOARA

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 28 juillet 2019

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 14 juillet 2019

Caprioara needs help for accomodation in clinic and food! Any little donation can be a big help for her!

Publiée par Ioana Bodea sur Vendredi 5 juillet 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa