Enkelikoira: MIMI (ent. Dona)

Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
30.6.2018
Mimi on löydetty sisarustensa kanssa Bukarestin ulkopuolelta, maaseudulta, tien varresta aivan pieninä pentuina. 9.1.2015 Mimi lensi Suomeen ja omaan kotiinsa mutta 10.11.2017 Mimi tuli uudelleen kotia etsiväksi koiraksi ensimmäisen perheensä muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Mimillä oli melko vähän kokemuksia kaupunkielämästä ja remmikävelyistä, sillä se asui maaseutumaisesti tullessaan Suomeen.  Mimi on energinen ja aktiivinen koira, joka kaipaa niin fyysistä kuin älyllistä toimintaa ja tekemistä.

Mimi meni kodistaan kotihoitoon marraskuun lopulla 2017 ja joutui toukokuussa vaihtamaan kotihoitopaikkaa. Tästä Mimi kuitenkin selviytyi hienosti, vaikka tilanne oli sille täysin vieras sillä nykyisessä kotihoitopaikassa asuu myös miespuolinen henkilö ja uroskoira. Mimi ei ole koskaan aiemmin ollut toisen koiran kanssa sisätiloissa samanaikaisesti. Nyt Mimi oli pyytänyt perheen koiraa jopa leikkimään kanssaan. Tutustumistilanteessa tulee huomioida molempien koirien oma tila ja koiraportti on hyvä apu tässä. Suosittelemme koirien tutustuttamista toisiinsa vähitellen. Mimiä luovutetaan harkitusti toisen koiran kaveriksi, mutta varmuuden vuoksi vain uroksen kaveriksi.

Mimi on oikein kiva ja näppärä neiti, joka oppii nopeasti, sitä on helppo motivoida ja sen kanssa on kiva treenata erilaisia asioita. Mimi nauttii myös suunnattomasti siitä, kun saa loikoilla kainalossa vastaanottamassa rapsutuksia ja hellyyttä. Mimi on sisäsiisti ja yksinolo sujuu myös mallikkaasti. Alkuun se saattaa ilmoittaa äänistä haukadellen mutta tämä jäi esim nykyisessä hoitopaikassa nopeasti pois.

Mimillä esiintyy vielä epävarmuutta tietyissä tilanteissa mutta se kommunikoi hyvin ja mikäli koirien elekieli on sinulle tuttua, tulet hyvin oppimaan lukea Mimistä milloin sitä jännittää. Kovin vilkkaalle asuinalueelle emme luovuta Mimiä, sillä äänet ja liika trafiikki saa tytön stressitason nousemaan, eikä se ole koiran tai ihmisten kannalta kovin oikein mukavaa.

Mimi on reagoinut stressiin ja myös kalalle oirehtimalla ihollaan. Nyt Mimin iho on ollut hyvässä kunnossa ja se saa kotihoidossa säännöllisesti Nutrolinin iho&turkki- öljyä. Kooltaan Mimi on noin 45cm, 13kg.

Mimi löysi uuden oman ihmisensä ja matkaa tänään, 30.6.2018, omaan kotiin.

Päivitykset

22.3.2019 Mimi matkasi sateenkaarisillalle. Mimi kerkesi asua lopullisessa kodissaan jonkin aikaa ja vaikka yhteistä aikaa olisi suonut heille lisää olen iloinen siitä, että Mimi pääsi sellaiseen perheeseen minne pääsi lopulta. Tyttö sai kokea rakkauden, huolenpidon, ihanan ympäristön ja miellyttävät lenkkipolut. Lämmin kiitos ja osanotot Mimin perheelle <3 .

Mimin perhe muistelee Mimiä näin:
“Mimistä kehkeytyi innokas metsässä liikkuja ja jos vain jossain näkyi polun alkua niin sinne piti päästä nuuskuttelemaan. Iltaisin halusi kainaloon käpertyä nukkumaan. Suru on suuri.

30.6.2018
Pitkän ja tarkan prosessin jälkeen Mimi kohtasi tänään uuden oman ihmisensä ja matkaa yhdessä hänen kanssaan kohti uutta kotiaan ja uutta elämänvaihetta. Tällä kertaa uskomme, että Mimi todellakin on päässyt siihen loppuelämänsä kotiin. Niin paljon onnea ja iloa Mimille ja perheelle sekä suurenmoinen kiitos sekä Mimin ensimmäiselle kotihoitajalle, kuin myös tälle kotihoitoperheelle jossa Mimi vietti viimeiset pari kuukautta. Arvostamme suuresti sitä työtä mitä teette, kaiken sen mitä laitatte likoon itsestänne ja tunteistanne ollakseen tukena ja turvana koirille jotka sitä tarvitsevat. Olemme puhuneet paljon siitä, miten ihanaa on seurata ja kokea koirissa se muutos ja kehitys joka tapahtuu kun koira oppii luottamaan ja saa itsevarmuutta ja rohkaisua. Olette kultaakin arvokkaampia. Kiitos <3

13.5.2018
Mimi on nyt viettänyt tovin uudessa kotihoitopaikassaan ja suurimmaksi osaksi asiat on sujunut hyvin. Mimi jännittää tiettyjä uusia tilantaita ja tällöin on hyvä, että ihminen osaa tukea Mimiä. Mistään rakettitieteestä ei siltikään ole kyse, koska Mimi kommunikoi hyvin. Tärkeää on myös antaa Mimille aikaa itse tulla luokse ja tehdä tuttavuutta omin ehdoin. Jos Mimin asettaa liian vaikeaan tilanteeseen, se saattaa näykkäistä varoitukseksi. Tähän pisteeseen saakka tilanne ei kuitenkaan mene jos Mimille antaa tilaa ja aikaa. Omat ihmiset joihin Mimi luottaa, saavat tehdä kaikki hoitotoimenpiteet yms. mimille ilman ongelmia.

Mimi on tullut hyvin toimeen hoitajapariskunnan kanssa ja on just alkanut pyysi myös perheen koiraa leikkimään kanssaan.

Mimi ottaa lenkillä kontaktia hyvin ja nauttii juoksemisesta paljon. Mimin paikka ei ole vilkkaassa ympäristössä, se olisi tyttöä kohtaan väärin sillä sen verran se reagoi ja stressaa äänistä jotka se ei osaa paikallistaa. Kaikesta tästä huolimatta Mimi aivan varmasti toisi paljon onnea ja iloa omalle perheelle ja omalle ihmiselle, kunhan se viimein löytäisi sen omansa.

30.4.2018
Mimi vaihtoi kotihoitopaikkaa siitä riippumattomista syistä 26.4.2018. Se on edelleen hoidossa pääkaupunkiseudulla, Vantaalla. Uusi kotihoitajaperhe kertoo alkukuulumisia näin:

“Mimi tuli meille uuteen kotihoitopaikkaan kahden aikuisen perheeseen, jossa sen kaverina on nyt myös cockerspanieli uros. Mimi on ollut meillä vasta neljä päivää, mutta on jo nopeasti kiintynyt perheen ihmisiin ja hakee hellyyttä ja rapsutuksia, myös miespuoliselta perheenjäseneltä. Edellisessä hoitopaikassa sai olla sohvalla ja sängyssä, uudessa hoitopaikassa ei – Mimi ymmärsi tämän nopeasti ja viihtyy nyt koirien pedeissä.  Kerrostalossa kuuluu ääniä, mutta Mimi reagoi niihin harvoin. Se on ollut jo koirakaverin kanssa (eristettynä) yksin uudessa hoitopaikassa. Kamerasta näkyi, että se ensin haukahtelee muutaman kerran, mutta menee sitten nukkumaan ja odottelemaan ihmisiä palaavaksi.

Ulkona Mimiä jännittää kovat äänet ja nopeasti ohi vilahtavat pyörät. Se hakee silloin tukea ihmisestä. Mimi on utelias koira ja  herkuilla hyvin motivoitavissa, joten jännittävienkin asioiden opettelu onnistuu, kun niitä positiivisella tavalla palkiten opetellaan. Toiset koirat ohitetaan hyvin katsekontaktilla ja namipalkalla, tämä taito on opeteltu jo edellisessä hoitopaikassa. Lenkin alussa Mimi vetää hihnassa, mutta vetäminen vähenee matkan edetessä.

Mimi on todella suloinen hellyydenkipeä koira. Siitä saisi ihanan koirakaverin pitkille kävelylenkeille ja kainalokaverin sohvalle. Se on herkkä koira, joka tarvitsee ihmiseltä tukea ja ymmärrystä jännittävissä asioissa, mutta vastavuoroisesti siltä saa paljon rakkautta takaisin.”

10.11.2017-6.2.2018
Mimi palasi kotia etsiväksi koiraksi marraskuussa 2017 ja oli tällöin erittäin kokenematon ja melko epävarma koira. Siltä se kiintyi nopeasti ensimmäiseen hoitajaansa ja kävi nopeasti selväksi, että Mimi sisimmissään on kovin ihmisrakas koira. Remmilenkit olivat sille melko vierasta touhua ja Mimi reagoikin aika paljon lenkissä, niin muihin koiriin kuin vastaantulijoihin. Harjoittelemalla ja tarpeeksi tilaa antamalla sekä herkkujen voimalla Mimi kuitenkin nopeasti kehittyi tässä asiassa positiivisesti ja pian tyttö oppikin sen, että keskittymällä taluttajaansa sai herkkuja.

Mimi oli tottumaton kerrostalon ääniin ja reagoi alkuun näihin mutta oppi myös pian sen, että äänille ei tarvitse vastata joka kerta. Mimi nauttii tehdä ja touhuta asioita oman ihmisensä kanssa ja on myös rohkaistunut paljon verrattuna siihen minkälainen se oli kun se tuli hoitoon.

Mimi oli alkuun erittäin varovainen ja jopa pelkäsi joitakin koiria mutta ajan kanssa se oppi leikkimään osan kanssa. Nuorempien narttujen kanssa Mimi ei kuitenkaan kovin mielellään ole tekemisissä. Ulkonäöstä päätellen Mimissä saattaa hyvinkin olla ripaus esim. staffityyppistä koiraa, joten tulevan kodin olisi hyvä tiedostaa myös tämän roturyhmän erityispiirteitä.  On mahdollista, että Mimillä on mm. jonkin verran vahtiviettiä. Mimi myös rakastaa juoksemista ja sen edellinen omistaja oli vahvasti sitä mieltä, että Mimin suonissa saattaisi myös virrata jonkun vinttikoiratyyppisen rodun geenit.

9.1.2015
Dona saapui Suomeen, pääsi omistajansa syliin ja niin yhteinen matka alkoi, onnea!

14.12.2014
Donalle kantautuu ihania uutisia, hänelle on löytynyt se ikioma koti!

9.12.2014
Dona on löydetty sisarustensa kanssa Bukarestin ulkopuolelta, maaseudulta, tien varresta aivan pieninä pentuina. Dona vaikuttaa älykkäältä ja oppivaiselta pennulta joka kuuntelee tarkkana mitä häneltä pyydetään. Toki kannattaa pitää mielessä että Dona on pieni vielä, jossain vaiheessa varmaan kokeilee rajojaan.

Alkuun vieraat ihmiset hieman jännittävät mutta vapautuu nopeasti. Donan sisko Pika on jo varattu Suomeen ja Donakin olisi valmis tulemaan 25.12 jälkeen. Sisarukset ovat nyt turvassa eläinsuojelijan luona, Romaniassa, jossa he saavat hiljakseen oppia kotikoiran tapoihin ja tottua sisätiloihin . Muiden koirien kanssa on tullut toimeen, kissan tavannut, mutta ei oikein ymmärtänyt mikä se oli. Painoa Donalla on tällä hetkellä noin 4 kg ja arvio olisi että Donasta kasvaa keskikokoinen, n.10-15kg.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Uudelleensijoituksessa oleva perhekoiralle on jo monet asiat tuttuja.  Tiedossa on varmasti myös uudessa omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Koira kokee suuren muutoksen vaihtaessaan kotia. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mimin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mimi saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mimi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mimin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: