Päivitetty 24.07.2017

Kodin saanut koira: DOROTHY


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

21.6.2017
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Näin on alkanut myös pienen Dorothyn tarina. Se on löydetty hylättynä pienenä pentuna huoltoaseman pihalta yhdessä kahden muun sisaruksensa kanssa. Pennut olivat täynnä punkkeja ja loisia ja ilman emoaan ne eivät olisi selvinneet kauaa. Onneksi pennut löysi Kulkurien yhteistyötarhan Onevetin työntekijä. Onevetin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista Romaniassa. Tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut, jotka käyttävät kaiken aikansa koirien auttamiseen.

Valitettavasti Dorothyn sisaruksista yksi menehtyi kaikesta saamastaan hoidosta huolimatta. Dorothyn veli Dorian tuli jo aiemmin adoptio-ohjelmaamme ja nyt myös Dorothy on kaikista ennusteista huolimatta selvinnyt terveenä läpi pentuajan. Se on saanut kaikki tarvittavat rokotukset ja läpäissyt terveystarkastukset kirkkaasti, joten nyt se on valmis aloittamaan ikioman kotinsa etsimisen.

Dorothy on tyypillinen utelias ja iloinen pentu. Se mennä touhottaa pitkin pientä häkkiään keksien tutkittavaa milloin mistäkin uudesta. Sen päivät koostuvat häkkikaverien kanssa leikkimisestä ja aidan raoista maailman katselusta. Ihmisiä kohtaan Dorothy on avoimen sosiaalinen ja se tuleekin ystävällisesti tervehtimään kaikki häkkiin tulevat vieraat. Dorothy on perusluonteeltaan kiltti ja avoin nuori tyttö.

Dorothy tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 45-55cm korkea.

8.7.2017
Suloinen karvanaama Dorothy on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

24.7.2017
Herttainen Dorothy on eilen lentänyt ikioman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dorothy tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Dorothy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dorothy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.