Päivitetty 24.07.2017

Kodin saanut koira: FREYJA, SUOMESSA


Syntymäaika: 09/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Ei steriloitu

 

 

Freyja on saanut paljon todella potentiaalisia kotitarjouksia ja niiden joukosta varmasti löytyy neitokaisen tuleva perhe. Freyjasta ei siis tällä hetkellä oteta lisää kyselyitä vastaan!

06.11.2016
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yheistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostaunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Myös parin kuukauden ikäinen Freyja löytyi tältä alueelta. Nyt se onnekkaana asustaakin Onevetin työntekijöiden hellässä huomassa ja odottaa sitä loppuelämän kotiaan turvassa kadun vaaroilta.

Freyja on noin 2 kuukauden ikäinen narttupentu. Se on häkkinsä pienin ja reppanin ja tahtookin välillä jäädä muiden vilkkaiden pentujen jalkoihin. Tästä saattaa johtua se, että on aika laihassa kunnossa, sillä menee syömään vain silloin, kun saa siihen oman rauhan. Freyjaa ei silti voi kuvailla araksi. Enemmänkin se on vain alistuva muita kohtaan. Kaikesta huolimatta se tulee koiran kuin koiran kanssa toimeen ja tykkää leikkiä muiden kanssa.

Ihmisiä Freyja rakastaa ja kuvaustilanteessa viihtyikin hyvin erään aktiivimme sylissä. Ihmisten läheisyys ja rapsutukset ovat parasta tälle pikkuiselle.

Aikuisikään päästessään Freyja tulee olemaan keskikoikoinen eli reilusti alle 20kg.

18.12.2016
Maailma on kovin ulkonäkopainotteinen. Pienet, pörröiset ja vaaleat pennut saavat tusinoittain kyselyitä, kun taas ulkomuodoltaan tavallisemmat ja väritykseltään tummemmat koirat, voivat joutua odottamaan ikuisuuksia. Tarhoilla nämä pennut kasvavat aikuisiksi, jolloin ennestäänkin vähäinen kiinnostuneiden joukko puolittuu. Onneksi on niitä onnellisia hetkiä, kun pääsee kirjoittamaan sen kauan kaivatun sanan tavispennun nimen eteen. Freyja, perheesi on löytänyt sinut <3 Ja sinut on varattu!

31.01.2017
Suloinen Freyja laskeutui sunnuntaina Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa sitä oli oma perhe innoissaan vastassa <3 Näin taas kodittomasta pennusta tuli rakastettu perheenjäsen. Oikein hyvää jatkoa Freyjalle sekä perheelle!

06.06.2017
Freyja palaa kotia etsivien joukkoon. Freyjan omistajan työkuviot muuttuivat hiljattain radikaalisti ja he tekivät raskaan, mutta koiran kannalta epäitsekkään päätöksen, etsiä suloiselle Freyjalle uusi koti ajanpuutteen vuoksi.

Freyja on ehtinyt viettämään melkein puoli vuotta rakastetun kotikoiran elämää ja onkin sopeutunut tähän Suomi-elämään mainiosti. Freyja on luonteeltaan erittäin lempeä ja sellainen kaikkien kaveri. Muita koiria ja lapsia Freyja rakastaa äärettömästi ja Freyja olisikin varmasti enemmän kuin iloinen, jos tulevassa perheessä olisi joku leikkisä koirakaveri odottamassa. Freyja on päässyt vierailemaan myös koirapuistoon ja siellä viipottaminen ja muiden koirien kanssa peuhaaminen onkin osoittautunut yhdeksi Freyjan lempipuuhista.

Freyjan kanssa arki on ollut alusta asti todella helppoa ja suurimpana haasteena nykyinen perhe onkin kokenut Freyjan suuren halun maistella ulkona kaikkea, mikä hiemankin kiehtoo. Freyja on osoittautunut todella fiksuksi persoonaksi ja varmasti pystyy oppimaan myös kyseisestä “paheesta” pois. Freyja on täysin sisäsiisti eikä muun muassa eroahdistusta ole ollut ollenkaan. Nykyinen perhe on myös pystynyt pitäämään Freyjaa vapaana ja tämä on toiminut erittäin mallikkaasti.  Hiljattain Freyja on myös oppinut leikkimään leluilla entistä enemmän ja tyttösen leikkisä puolikin on päässyt oikeuksiinsa.

Freyja on utelias ja aktiivinen tyttönen, joka kaipaisi kotia, jossa olisi aikaa olla ja mennä sen kanssa. Freyja kaipaa paljon liikuntaa ja aktiviteettia, mutta myös sohvannurkkaa, jossa saa makoilla perjantai-iltaisin oman perheensä kanssa. Oletko sinä vailla lenkkikaveria ja tarvitseeko sohvanpääty täytettä? Siinä tapauksessa laita kyselyä tulemaan!

18.07.2017
Pitkän etsinnän ja tutkinnan jälkeen Freyja ja oma perhe ovat kohdanneet <3 Onnittelut Freyjalle sekä uudelle perheelle!

24.07.2017
Freyja matkusti omaan kotiinsa lauantaina 22.04.

—————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaatilon ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Freyja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Freyja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Freyja tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.