Päivitetty 25.04.2016

Kodin saanut koira: DOVE


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

12.12.2015
Romanian kaduilla elää valtava määrä kulkukoiria. Monet niistä ovat hylättyjä aikuisia, joilla on joskus ollut oma koti. Nämä koirat eivät millään selviäisi ilman ihmisiä ja moni niistä jääkin liikenteestä ja muista vaaroista huolimatta pyörimään lähelle ihmisasutusta avun toivossa. Dove on yksi näistä hylätyistä koirista. Kulkurien yhteistyökumppani Alina Murgu löysi sen marketin pihalta kauppareissullaan. Koska Doven kaltaisella kiltillä ja ihmisrakkaalla koiralla on hyvin suuri todennäköisyys päätyä rankkureiden kyytiin, pääsi se Alinan kyydissä turvaan Suflete Dragin tarhalle Sintestiin.

Dove on kiltti ja pehmeä nuori tyttö. Se on tarhalla hyvin rauhallisen ja tasapainoisen oloinen, eikä riehu tai pidä itsestään kovaa meteliä. Dove on alkuun hieman ujo, ja pysyttelee hillitysti vähän sivummalla kun muut häkkikaverit tunkevat tutustumaan uuteen ihmiseen. Saadessaan ihmisen huomion Dove jää kuitenkin tyytyväisenä rapsuteltavaksi, eikä sillä ole mitään käsittelyä vastaan. Hetken asiaa maisteltuaan Dove on jo huomattavasti reippaampi ja uskaltaa jo näyttää kuinka ihanaa ihmisen seura on. Dove tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa eikä se ole tarhalla haukkunut juuri lainkaan.

Dove on noin 45-50 cm korkea ja 15 kiloa painava siro tyttö.

3.2.2016
Sympaattinen ja herkkä Dove asuttaa edelleen yhtä Sintestin tarhan häkeistä. Se on viime kuukausina hieman voittanut arkuuttaan ja tammikuussa aktiivien vieraillessa sen luona Dove otti vieraat vastaan yllättävän reippaasti. Alkuun sitä edelleen hieman ujostutti uusien ihmisten seura, mutta jännityksestä huolimatta tytön häntä vispasi aivan lakkaamatta. Se oli vieraista kovin innoissaan ja pyöri ja tanssahteli ympäriinsä tietämättä miten päin olla. Lähelle tuleminen vielä jännitti Dovea, mutta namien avulla se oli helppo rohkaista rapsuteltavaksi.
Dove ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Se tulee myös edelleen hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Lisätty Dovesta myös video tammikuulta.

21.3.2016
Myös hellyttävä Dove odottelee edelleen omaa ihmistään Sintestin tarhalla Romaniassa. Aktiiviemme tavatessa tytön maaliskuun reissullaan se tuli pienestä ujoudesta huolimatta reippaasti tutustumaan uusiin vieraisiin. Dove on nuoresta iästään huolimatta hyvin rauhallinen ja se osaa kohteliaasti tervehtiä häkkiinsä tulevia ihmisiä. Aktiivimme kuvailivatkin tyttöä avoimeksi ja herttaiseksi. Dove tulee edelleen hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

Kuvat eivät tee upealle Dovelle oikeutta. Löytyisiköhän nyt keväällä se Doven ikioma ihminen, joka huomaisi sen herkän ja kiltin persoonan?

24.3.2016
Onnekas Dove on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

25.4.2016
Suloinen Dove on eilen matkannut perheensä luokse. Onnea!

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dove saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dove on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.