Päivitetty 10.09.2019

Kodin saanut koira: DYLAN D


Syntymäaika: 11-12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
5.8.2019

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuu Mihaela Soare, joka tekee väsymättä töitä auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hän elää yhdessä äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä Mihaelan pelastamia eläimiä. Koirat elävät Mihaelan kotona kodinomaisessa ympäristössä, jossa Mihaela tekee kovasti töitä tukeakseen niiden kasvamista kotikoiran aluiksi esimerkiksi opettamalla niille hihnakävelyä. Koiria on kuitenkin paljon resursseihin nähden, eikä jokainen koira saa aina tarpeeksi yksilöllistä huomiota Mihaelan sitkeästä yrittämisestä huolimatta. Koiria Mihaela pyrkii pitämään koiramäärän 12 – 14 koirassa, mutta välillä koiria saattaa olla jopa 26. Mihaelalla itsellään on 10 koiraa, jotka eivät sovellu adoptioon.  Koirat tulevat hänen luokseen pääasiassa kaduilta, mistä hän ne poimii talteen, mutta myös kunnallisilta tarhoilta ja jotkut koirat hakeutuvat Mihaelan portin taakse itsestään. Lisäksi ihmiset jättävät eläimiään hänen talonsa kulmille.

Yksi kodittomista on suloinen Dylan, joka löytyi noin 4 – 5 kuukautta sitten hylättynä yksityisen tarhan edestä. Vaikka elämän alkutaival ei pienellä Dylanilla ole ollut paras mahdollinen, se ei kaikeksi onneksi ole menettänyt pentumaista elämäniloaan. Dylan on aktiivinen ja leikkisä nuorukainen, joka tykkää leikittää kovasti myös koiratovereitaan. Muutenkin Dylan tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen, eikä esimerkiksi ole ollut resurssien suhteen tarkka. Dylan yhtyy muiden koirien haukkuun, mutta ei toimi kuoronjohtajana, vaan haukkuu nimenomaan muiden mukana.  Ihmisiin Dylan suhtautuu sosiaalisesti ja avoimesti, tutussa ympäristössä hakee itse kovasti läheisyyttä ja huomiota. Tutussa ympäristössä käsittely sujuu täysin ongelmitta. Eläinlääkärissä käydessä Dylania on hieman jännittänyt.

Reipas ja touhukas Dylan etsii aktiivista kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan koiralähtöiseen, lempeään ja kärsivälliseen kasvatukseen, jonka avulla Dylan voi turvallisesti kasvaa aikuiseksi koiraksi.

Dylanista kasvaa noin 45 – 50 cm korkea ja noin 15 – 20 kg painava keskikokoinen koira.

Päivitykset
10.9.2019
Pieni suloinen Dylan saa Saksasta ikioman kodin. Onnea matkaan Dylan.

5.8.2019
Kultainen Dylan aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Dylan tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Dylan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dylan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.