Päivitetty 11.07.2019

Kotia etsivä koira: PUPPY LINO


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:

20.6.2019
Roxana Deissima on toiminut Romaniassa aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten rankkureiden toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden – eikä paluuta entiseen enää ollut.

Kurja alku muuttui onnekkaammaksi kolmella pennulla, kun Roxana otti ne turvaan Bukarestin kaduilta. Pennut Puppy Lucy, Puppy Levi ja Puppy Lino ovat reippaita ja leikkisiä, aivan kuten pennut yleensä. Pennuista kerrotaan, että ne antavat hienosti käsitellä itseään ja suhtautuvat ihmisiin iloisesti ja rohkeasti. Puppy Linon kerrotaan olevan aktiivinen, leikkisä ja täynnä energiaa. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja pyytää niitä helposti mukaan leikkimään. Muiden koirien haukkuessa myös Puppy Lino intoutuu haukahtelemaan.

Ihmisten tekemät käsittelyt sujuvat Puppy Linolta ongelmitta. Kissojen kanssa sitä ei ole päästy testaamaan. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että kasvaessaan Puppy Lino tulee tarvitsemaan aktiviteettia, positiivisia kokemuksia ja johdonmukaista käsittelyä kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi.

Tällä hetkellä Puppy Lino painaa n. 8 kiloa ja on noin 35 cm korkea. Mitä todennäköisimmin aikuisena siitä kasvaa keskikokoinen komea nuorukainen.

 

20.6.2019
Suloinen Puppy Lino aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Puppy Lino tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Puppy Lino saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puppy Lino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Kira Suomalainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa