Päivitetty 07.09.2019

Kodin saanut koira: PUPPY LUCY (nyk. Dio)


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
15.6.2019

Roxana Deissima on romanialainen eläinsuojelija, joka on toiminut kulkukoirien hyväksi jo yli kymmenen vuoden ajan. Kaikki alkoi kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden. Tästä näystä Roxana sai sysäyksen aloittaa kodittomien eläinten auttaminen, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Roxanalla on vuodesta 2010 ollut keskustan ulkopuolella maatalo, jossa Roxana huolehtii 17 omasta koirastaan, jotka ovat jääneet hänelle koska ne ovat adoptioon syystä tai toisesta sopimattomia, sekä 5 -7, joskus jopa 9 – 10 koiraa, jotka etsivät Roxanan hellässä huomassa omaa kotiaan. Tämän lisäksi Roxanalla on noin 15 kotia etsivää koiraa yksityisillä tarhoilla. Useimmiten koirat päätyvät Roxanalle teiden varsilta, kun hän matkaa Bukarestin ja kotikylänsä väliä. Tällä matkalla Roxana on oppinut tarkastamaan tietyt paikat, joihin ihmiset usein hylkäävät koiria; tietyt metsänreunat, rautateiden varret ja pellot.

Puppy Lucyn Roxana löysi hylättynä kadulta. Puppy Lucylla oli seuranaan vain sisaruksensa,  emoa ei paikalla  ollut. Vaikka Puppy Lucyn elämä ei alkanutkaan parhaalla mahdollisella tavalla, se on silti normaali, energinen pentukoira. Kaikki sisarukset ovat aktiivisia, iloisia ja leikkisiä. Puppy Lucy tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, se hakee innoissaan muita leikkimään ja on aina valmis ryhtymään itse kilpasille, kun kaveri tulee sitä ehdottamaan. Koirakaverin kanssa saatetaan innostua haukkumaan, mutta Puppy Lucy ei vaikuta olevan erityisen haukkuherkkä muutoin. Ihmisiin Puppy Lucy suhtautuu hyvin, vaikka vieraat ihmiset aluksi jännittävätkin. Erityisen pelokas se ei kuitenkaan ole, ja esimerkiksi käsittely sujuu täysin ongelmitta.

Puppy Lucy etsii tositarkoituksella kotia, joka on valmis tukemaan reippaan Puppy Lucyn kasvua pennusta aikuiseksi koiraksi ja tarjoamaan sille hyvän ja onnellisen koiranelämän.

Puppy Lucy on tällä hetkellä 35 cm korkea ja painaa 6 kiloa, ja siitä tulee aikuisena todennäköisesti keskikokoinen koiraneito.

 

Päivitykset
7.9.2019
Puppy Lucy on tänään tehnyt elämänsä matkan, matkan omaan kotiin oman perheen luokse. Lucy on saanut uuden nimen, hänet tunnetaan tästä lähtien nimellä Dio. Kaikkea hyvää Diolle ja perheelle!

29.7.2019
Voi mikä ihana päivä, Puppy Lucy on varattu omaan kotiin, jossa sitä jo kovasti odotetaan! <3

23.7.2019
Lucysta ei tällä hetkellä oteta uusia kyselyitä vastaan, kiitos kaikille kiinnostuneille!

15.6.2019
Puppy Lucy pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan Suomesta.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Puppy Lucy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puppy Lucy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.