Päivitetty 07.09.2019

Kodin saanut koira: POLARIS


Syntymäaika: Noin 2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpella/Luiza Mandru)
Kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 5.6.2019
Romania. Maa joka pitää sisällään niin paljon julmuutta sekä kauneutta. Maa joka jakaa kansan kahtia ja jossa korruptio yhä kukoistaa. Maa jossa ihmisten tietämättömyys, ajattelemattomuus ja välinpitämättömyys tekee sen että eläinten asema yhä on yksi heikoimmista Euroopassa.

Polaris on yksi koirista jonka kohtalo on ollut syntyä Romaniaan. Polariksen elämä ei ole ollut niin ruusuinen, mutta saattaa olla ettei se silti ole joutunut kohtaamaan sitä pahuutta mitä monet sen kohtalotovereista joutuu kohtaamaan, sillä Polaris on erittäin ihmisrakas koira joka suhtautuu avoimesti uusiinkin ihmisiin. Polaris on jääkarhun värinen ja muistuttaa ulkomuodoltaan myös jollain tapaa karhua, tästä se on saanut nimensäkin. Polariksen tarina tuli meille tutuksi vuoden 2018 loppukesästä, jolloin yhteistyökumppanillemme Luiza Mandrulle kiri sana huonokuntoisesta koirasta, joka oli hylätty Gradistean alueelle. Luiza lähti siltä seisomalta katsomaan löytäisikö koiran ja millaisessa avuntarpeessa se on. Koira löytyi ja selvisi, että sillä on naru kaulan ympärillä niin tiukasti, että se oli hangannut kauttaaltaan kaulan ympäriltä 1,5cm syvän haavan ihoon.

Luiza otti yhteyttä Romanian Animal Rescue (RAR) järjestöön, joka keskittyy neljään eri sektoriin auttaakseen eläinten asemaa Romaniassa. Voit tutustua heidän työhönsä paremmin täältä. Polaris sai ensiavun RAR:in klinikalla Center of Hope:ssa, jonka jälkeen tämä herttainen tuttavuus matkusti Carpen tarhalle fosterpaikalle, sillä Luizalla ei ollut mahdollisuuttaa ottaa Polariksen luokseen. Carpella asuva Veera ja Carmen Mandescu ovat olleet erittäin merkittävä apu ja tuki Luizalle tässä Polariksen kanssa ja Luiza sanoikin ajattelevat Polariksen olevan enemmän heidän kuin hänen koiransa. Veera on ajellut Polariksen myös eläinlääkäriin aina tarvittaessa, hoidattamaan kaulan haavaa, kun parantuminen ei ihan lähtenyt niin hyvin käyntiin kun oli toivottu. Maaliskuussa aktiivimme käydessä tarhalla haavat olivat kuitenkin parantuneet ja jäljellä oli vain karvattomia kohtia. On mahdollista ja todennäköistä ettei näihin kohtiin koskaan kasva karvaa enää.

Ihohoitojen yhteydessä tältä on testattu multiresistentit bakteerit, jotka olivat tuolloin negatiivisia.

Aktiivimme matkasivat jälleen toukokuussa tarhalle ja tällöin he saivat taas tavata yhtä iloisen ja avoimen koiran kuin edelliset reissaajat. Polaris syö nameja kädestä, tykkää olla lähellä ja motivoituu iloisesta puheesta. Polaris sopisi monenlaiseen kotiin. Hän on leppoisa ja kiltti, kaiken hän antaa tyynenä katsoa, niin hampaat kuin korvat. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Polaris saattaa tarvita hammastarkastuksen ja mahdollisesti myös hoitotoimenpiteitä sitten kun on kotiutunut. Polaris on tasapainoinen ja easy going- tapaan tyyni persoona. Lupsakkana poitsuna hän ei myöskään häiriinny ympäristöstään ja hänen ei kuulla haukkuvan. Polaris jakaa häkkiä Eli koiran kanssa, joskin Eli on varattu omaan kotiin ja kaksikon tie erkanee pian.

Polaris on kooltaan nyt noin 50cm/23kg. Tästä painosta olisi hyvä jos Polaris saisi parisen kiloa tiputettua.

Päivitykset

7.9.2019
Hurmaava Polaris saapui tänään Suomeen, oman perheensä luokse. Ohi on tarhaelämä ja yksitoikkoiset päivät, edessä ihania yhteisiä päiviä, rakastettuna perheenjäsenenä <3

30.7.2019
Ihana karhumainen Polaris on varattu omaan kotiin, jossa sitä odottaa ikioma perhe!

23.3.2019
Aktiivimme vieraillessa Carpen tarhalla maaliskuussa 2019, he tapaavat siellä myös Polariksen. Tämä ihana, jääkarhumainen uros suhtautui erittäin avoimesti ja iloisesti vieraisiin. Polariksella on ollut kaulassa ikäviä haavoja muistona edellisestä elämästään mutta nyt haavat olivat parantuneet vihdoinkin ja jäljellä on vaan karvattomia kohtia, haavat ovat parantuneet.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Polaris saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Polaris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Polariksen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.