Päivitetty 07.09.2019

Kodin saanut koira: MATIKAINEN


Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania/ One Rescue Association
Kastroitu

Perustiedot ja tausta:
4.7.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Matikainen aloittaa kodinetsintänsä adoptiolistalla.  Poika on tullut Cosobaan n.1kk sitten.
Matikaisen omistajat tuoneet pojan tarhalle, sillä he eivät halunneet sitä enää pitää. Mitään sen kummempaa syytä luopumiselle ei ollut, eivät vaan tätä koiraa enää halunneet pitää, tai ainakaan eivät Adinalle kertoneet syytä.

Matikainen on fyysisesti hyvässä kunnossa ja on myös tasapainoisen oloinen poika, joskin purkamatonta energiaa on pojalla aika paljon, mikä ei yllätä nuoren iän ja rotuperimän takia ollenkaan. Ihmisistä Matikainen tykkää kovasti ja ottaa kaikki ilolla vastaan ja käy vapaana jaloitellessaan moikkaamassa ohimennen jokaista vierasta vuoronperään.
Hajut kiinnostaa poikaa paljon ja haistelee tarkkaan vapaanaollessaan muiden koirien hajuja ympäristöstä. Asuu navetan loppupäässä, missä muutkin molossitaustaiset koirat asuvat. Aktiiviemme tapaamisella päästetään navetan avoimeen päätyyn jaloittelemaan.
Matikainen lähtee juoksemaan koirahäkkejä kohti ja provosoituu muista haukkuvista koirista. poika käy rähjäämässä ainakin parille koiralle aidan takaa. Voimaa tässä pikku-ukossa on kuin pienessä kylässä, ja Adina saa ihan tosissaan pidellä kiinni hihnasta, kun poika päättää lähteä hajujen perään tai rynniä ihmisten ja namien luo. Matikainen on kaikinpuolin todella iloinen, energinen ja avoimen oloinen tyyppi.
Tulevan kodin on syytä varautua että poika keksii takuuvarmasti itse puuhaa kotioloissa, jossei omistaja sitä ymmärrä riittävästi tarjota aktivoimista ja energia purkamista. Matikainen luovutetaan ainoaksi koiraksi, molossitaustaisten roduntuntevaan kotiin. Ei ensimmäiseksi koiraksi eikä ihan keskustan ahtaaseen hälinään.

Matikaisen upea ilmestys koostuu 55-60cm ja 30-35kg lukemista.

Päivitykset

7.9.2019
Matikainen saapui Suomeen, oman perheen luokse 7.9.2019. Tämän pojan häntä heilutti peppua lentoboksissa niin, että boksin pysyminen paikallaan teki tiukkaa! Onnea yhteiseen elämään <3

2.8.2019

Matikaisen korvaan käytiin tänään kuiskaamassa iloisia uutisia. Sillä on ikioma koti Suomessa, jossa sitä odotetaan jo malttamattomana saapuvaksi. <3

——————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Matikaisen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Matikainen saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Matikainen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.