Päivitetty 12.04.2019

Kotia etsivä koira: TEDY


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot
2.11.2018
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.
Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Tedy on elänyt koko elämänsä Morenin tarhalla. Aikoinaan tarhalle tullessaan Tedy oli sosiaalinen, iloinen ja ihmisrakas nuorukainen. Vuodet tarhalla ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja hiljalleen Tedystä on tullut yhä sulkeutuneempi ja arempi ja se selvästi reagoi stressaavaan tarhaympäristöön. Kun aktiivimme maaliskuussa vierailivat Morenin tarhalla koki Tedy parhaaksi tarkkailla vieraita häkin perukoilta kopin takaa. Vieraat kiinnostavat sitä kovasti ja aina välillä se uskaltautui hakemaan tarjottuja nameja. Sen jälkeen jännitys jälleen voitti ja Tedy kiiruhti koppinsa taakse kurkkimaan uusia tuttavuuksia. Tarhan stressaava ja meluisa ympäristö ei selvästikään tee hyvää Tedylle ja se selvästi säikkyy ympäriltä kuuluvaa hälyä. Häkin ulkopuolella Tedy on kuin eri koira, ja vaikka se on edelleen hieman ujo ja huomaamaton se on selvästi reippaampi. Rauhallisessa ympäristössä Tedyn ihmisrakas ja kultainen luonne pääsee oikeuksiinsa. Rauhallisessa ja lempeässä kodissa Tedyn todellinen, lempeä ja viisas luonne puhkeaa varmasti esiin. Kärsivällisyydellä siitä saa itselleen uskollisen ystävän.

Tedy on noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Se on tällä hetkellä hoikassa kunnossa.

Päivitykset
12.2.2019

Kevät on kääntymässä kesäksi ja Tedy odottelee edelleen löytäjäänsä. Se olisi aivan varmasti onnellinen ikiomassa kodissa, jossa se saisi opetella uskaltamaan oman ihmisensä tukemana ja omaa tahtiaan.

2.11.2018
Syyskuussa aktiiviemme vieraillessa Morenin tarhalla he tapasivat myös hellyttävän Tedyn. Aiemmasta tapaamisesta poiketen Tedy oli tällä kertaa heitä ulkoilupihalla vastassa. Rauhallinen ympäristö vaikutti selvästi Tedyn olemukseen ja se oli huomattavasti rennomman oloinen kuin häkissä. Alkuun Tedy tutkaili vieraita hieman kauempaa, mutta jo hetken ihmeteltyään se rohkaistui ja tuli tervehtimään tulijoita lähemmin. Varovaisuudestaan huolimatta Tedy on äärimmäisen kiltti ja kohtelias persoona ja sille on selvästi tärkeää yrittää ymmärtää mitä siltä toivotaan. Tedy on selvästi parhaimmillaan rauhallisessa ympäristössä ja lempeässä kodissa siitä kuoriutuu varmasti mitä uskollisin ja kultaisin perheenjäsen.

28.3.2018
Tedy tuli sivuille etsimään kotia.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tedy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tedy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.