Päivitetty 09.07.2019

Kotia etsivä koira: LUCKY-TARZAN, tulossa Suomeen kotihoitoon 20.7.


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
23.3.2019
Grădiştean kylässä, 45 minuutin ajomatkan päästä Bukarestista asuu eläinrakas Luiza Mandru. Hän toiminut jo pitkään vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja Kulkureiden luotettavana yhteistyökumppanina. Luizan ja hänen miehensä omakotitalossa asustelee viitisenkymmentä koiraa ja parikymmentä kissaa. Eläimet pääsevät ulkoilemaan aidatulle pihalle, mutta muuten ne asuvat sisätiloissa. Tilanne ei kuitenkaan vastaa kotiympäristöä, sillä eläimiä on niin paljon ja mahdollisuudet yksilölliselle huomiolle ovat vähäiset. Noin puolet koirista on aikuisia koiria ja puolet pentuja.

Yksi koirista on Lucky-Tarzan. Sen päätyminen Luizan hoiviin ei ollut ihan se perinteisimmistä tarinoista. Eräänä iltana helmikuun lopussa Luiza havahtui siihen, kun koirat metelöivät pihalla. Syykin selvisi pian. Pihalta löytyi nuorehko uroskoira, joka oli ilmeisesti paennut jotain ja päätynyt jollain konstilla parimetrisen aidan yli Luizan pihalle. Koira hytisi maassa hengästyneenä ja peloissaan. Se oli myös hyvin laiha. Erikoisen saapumisensa takia se sai nimen Lucky-Tarzan.

Lucky-Tarzan paljastui kuitenkin ihmisrakkaaksi ja ystävälliseksi koiraksi. Se tulee kaikenlaisten koirien, myös urosten kanssa hyvin toimeen ja osallistuu haukkukuoroon muiden mukana. Se ei kuitenkaan möykkää ilman varsinaista syytä. Lucky-Tarzan innostuu kaikesta ja kaikista, joten nuoresta herrasta voisi saada myös mukavan harrastuskaverin. Lucky-Tarzan on lempeä ja leppoisan oloinen koira, jonka kanssa on helppo toimia. Kissaseura ei ole sen mieleen. Lucky-Tarzanilla todettiin sydänmato, johon se on saanut hoitoa. Se on nyt jälkihoidolla, eli se syö yhden tabletin kuukaudessa kuuden kuukauden ajan. Yhden tabletin hinta on noin 20 euroa. Sairastettu sydänmato eikä hoito ole vaikuttaneet sen vointiin ja se on edelleen reipas ja hyvävointinen.

Lucky-Tarzan on kooltaan keskikokoinen, suomenpystykorvaa hiukan pienempi. Korkeutta sillä 45 cm ja painoa 12-13 kg.

Päivitykset

9.7.2019

Lucky-Tarzanin onni on palannut! Se sai paikan lauantaina 20.7. Bukarestista Helsinkiin saapuvaan lentokoneeseen ja pääsee etsimään omaa kotiaan kotihoitopaikkaan Helsinkiin. Se ehtii myös hyvin saada sitä ennen oman kodin, jos vain sen oma koti huomaa tämän päivityksen ja ymmärtää, että heidän koiransahan tässä on tulossa!

23.3.2019
Maaliskuu saapui Romaniaan tuoden mukanaan Kulkurien aktiivit. Kun aktiivit saapuivat Luizan pihamaalle, he näkivät kaukana tontin perällä pienen ruskean koiran ja malttamattomasti heiluvan hännän. Koko päivän se istui odottamassa ja seuraili silmä tarkkana vierailijoiden touhuamista. Kun sitten vihdoin heidän askeleensa suuntasivat sen luokse, sen häntä meinasi nostaa sen ilmaan. Onnesta ymmyrkäisenä se tuijottaa vieraita vailla merkkiäkään ujostelusta. Sillä on lisäksi kertakaikkisen hurmaava tapa steppailla etutassujensa kanssa, kun se koettaa malttaa, vaikka ei oikeasti malttaisi yhtään. Sen kanssa harjoiteltiin rauhoittumista, minkä se oppi hyvin nopeasti. Tarzan on vaikea jättää häkkiin tietäen, että menee ainakin kaksi kuukautta, että sen kanssa vietetään taas muutama minuutti ja sen katse aidan takaa porautuu sieluun. Mistä tälle sympaattiselle ja ihmisrakkaalle löytyisi oma koti?

Lisätty muutama kuva.

13.12.2018
Tapasimme Tarzanin marraskuun lopussa. Omassa kopissaan torkkumassa ollut koirapoika kampesi itsensä ulos ja kömpi rauhallisena, mutta ilahtuneena tervehtimään vieraita. Tarzanin häntä heiluu kutakuinkin lakkaamatta ja ihmisrakkaan koiran olisikin aika päästä omaan kotiin vihdoin ja viimein. Tarzanin sydänmadon hoito etenee suunnitellusti, joten sekin on kohta pois päiväjärjestyksestä. Tarzanin ei olla Kulkurien aktiivien tapaamiselle kuultu haukkuvan, joten siitä olisi varmasti myös kerrostaloeläjäksi.

9.11.2018
Rauhoittumisharjoittelut tuottavat tulosta jo muutaman minuutin jälkeen, kuten videosta näkyy. Tarzan varmaan rauhoittuukin kotioloissa nopeasti, kun sillä on nykyistä enemmän ihmisseuraa ja mielekästä tekemistä.

21.6.2018
Lucky-Tarzan otti tälläkin kertaa Luizan luona vierailevat aktiivimme vastaan ilohepulein. Se kirmasi moikkaamassa kaikki, heittäytyi rapsuteltavaksi ja seuraavassa hetkessä  se jo säntäili ympäriinsä. Lucky-Tarzanista saisi varmaan oivallisen harrastuskaverin, sillä energiaa sillä on vaikka muille jakaa. Totaalinen häseltäjä tämä vieteritassu ei kuitenkaan ole, mutta monenlainen aktivointi ja virikkeellistäminen olisi sen mieleen. Lucky-Tarzan ei haukkunut lainkaan vierailun aikana, vaikka tarhan virikkeetön ympäristö taatusti turhauttaa sitä.

27.5.2018
Tarzanille on lisätty video, jossa se tapaa erityisen vieraan.

26.3.2018
Tämä kevät on kääntänyt Lucky-Tarzanin onnen sen terveyden osalta! Eräs perhe kustantaa koiran sydänmatohoidon, joten Lucky-Tarzan saa tarvitsemaansa hoitoa, johon sitä onkin jo heti alettu valmistella. Hoidon eri vaiheista voi lukea täältä.

Kun aktiivimme tapasivat Lucky-Tarzanin maaliskuisella reissulla, ei tästä huikeasta hoitomahdollisuudesta vielä tiedetty. Koira vaikutti silloin vähän levottomalta kenties kylmästä talvipäivästä johtuen. Sen hengitys hieman vinkui ja se yski aluksi paljon. Saatoimme vain arvailla, onko sen sydänmato edennyt vai oirehtiiko se kylmää ilmaa ja viimaa. Muuten Lucky-Tarzan oli oma touhukas itsensä ja se kävi aluksi kovin suurilla kierroksilla saadessaan vieraita. Se ei aluksi malttanut innostukseltaan keskittyä lainkaan nameihin, mutta vieraiden ollessa rauhallisia, tuli koiraankin malttia. Se jaksoi keskittyä saadakseen nameja, joilla se sitten alkoikin leikkiä. Tämä vauhtiherra varmaakin nauttisi siitä, että se pääsisi puuhailemaan omien lelujen kanssa ja laskemaan leikkiä muutenkin. Rapsutukset ja silitykset ovat pojan mieleen ja ne myös rauhoittavat sitä. Hellittelyhetken loputtua se jopa pyysi lisää paijauksia liimautumalla ihmiseen. Lucky-Tarzan on todella välitön, mutkaton ja sympaattinen koira.

29.11.2017
Riemu loppuikin lyhyeen, sillä Lucky-Tarzanilla todettiin sydänmato, minkä takia se ei lennäkään Suomeen. Koira ei saa tällä hetkellä hoitoa vaivaansa, sillä tarhaolosuhteissa hoidon tulosta on hyvin vaikea ylläpitää. Lucky-Tarzania kyllä hoidetaan sydänmadon suhteen sitten, kun se varataan omaan kotiin. Sydänmadosta lisätietoa sekä hoitoketjun kuvaus löytyvät täältä.

27.11.2017
Lucky-Tarzania onnisti, sillä se lentää Suomeen kotihoitoon 9.12.2017. Nimensä mukainen onnenpotku olisi tietysti se, että tämä vauhtiveikko pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa nauttimaan joulusta oman perheen kanssa.

20.9.2017
Lucky-Tarzan ehti täristä malttamattomana innostuksesta pari tuntia omassa aitauksessaan, ennen kuin aktiivimme vierailivat sen luona. Sen etutassut steppasivat niin, että ihme on, etteivät kipinät sinkoilleet ja kun vihdoin ja viimein oli sen vuoro, maailma oli kuin täynnä ilotulituksia. Lucky-Tarzan pomppi ja juoksi ja teki kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin kevätjuhlaliikkeet, eli tämä kaveri on täysin ennallaan. Kuitenkin, kun Lucky-Tarzanille tarjoilee namia, se hoksaa nopeasti, kuinka sen saa ja se menee hienosti istumaan ja katsoo namin pitelijää silmiin. Se ei vielä osaa rauhoittua pitkäksi aikaa, mutta antaa kyllä vahvoja merkkejä siitä, että kotioloissa, saadessaan aktivointia ja virikkeitä, siitä kasvaa mitä mainioin kumppani. Lucky-Tarzan on ihan hirmuisen ihmisrakas ja tuntuu, että sen maailmassa olisi kaikki hyvin, jos se vain saisi olla lähellä ihmistä. Sosiaaliselle koiralle on varsin kurjaa, että se on tällä hetkellä aitauksessa pihan perällä, jossa sen ihmiskontaktit rajoittuvat muutamaan minuuttiin päivässä. Lucky-Tarzan kastroidaan syyskuussa. Tässä sporttipojusta on lisätty myös kaksi uutta videota.

19.7.2017
Voi sitä riemua ja rallin määrää, mikä Lucky-Tarzanissa on, kun se saa vieraita! Poitsu kirmaa ympäriinsä ja malttaa pysähtyä vain hetkeksi saadakseen rapsutuksia ennen kuin vauhdikas meno taas jatkuu. Lucky-Tarzan on innokas, kiltti ja utelias uros, jolla virtaa piisaa. Se asui ennen kaverin kanssa samassa aitauksessa, mutta koska naapurustossa ei arvostettu tämän kaksikon haukkukuoroa, laitettiin koirat erilleen. Se rauhoittikin tunnelmaa eikä Lucky-Tarzan juurikaan hauku asuessaan itsekseen omassa aitauksessaan. Aktiivimme kommentoivat, että Lucky-Tarzan on tosi ihana tyyppi!

Vauhtihirmu on myös päässyt kahdelle uudelle videolle!

7.5.2017
Aktiivimme tapasivat reissullaan vauhdikkaan Lucky-Tarzanin. He kuvailivat poikaa taskuraketiksi! Lucky-Tarzan ei meinannut lainkaan malttaa pysähtyä, kun ihmiset tulivat katsomaan häntä, vaan se kieppui, ryntäili ja viipotti menemään innoissaan. Lucky-Tarzan on siis sen verran menevä toiminnan mies, että sen kanssa ei voi jäädä vain sohvaa kuluttamaan, vaan se on parhaimmillaan aktiivisessa kodissa touhuamassa. Tokihan ne rapsutuksetkin tälle kaverille kelpaavat, kuten videolta näkyy. Tähän koiraan tiivistyykin kompaktisti aimo annos riemua ja rakkautta!

Lucky-Tarzanille on lisätty kuvia.

12.5.2017
Lucky-Tarzanille on lisätty video.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lucky-Tarzan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lucky-Tarzanilla on Suomeen tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lucky-Tarzanin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa