Päivitetty 06.09.2019

Kodin saanut koira: LUCKY-TARZAN (Suomessa kotihoidossa)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
31.7.2019
Grădiştean kylässä, 45 minuutin ajomatkan päästä Bukarestista asuu eläinrakas Luiza Mandru. Hän toiminut jo pitkään vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja Kulkureiden luotettavana yhteistyökumppanina. Luizan ja hänen miehensä omakotitalossa asustelee viitisenkymmentä koiraa ja parikymmentä kissaa. Eläimet pääsevät ulkoilemaan aidatulle pihalle, mutta muuten ne asuvat sisätiloissa. Tilanne ei kuitenkaan vastaa kotiympäristöä, sillä eläimiä on niin paljon ja mahdollisuudet yksilölliselle huomiolle ovat vähäiset. Noin puolet koirista on aikuisia koiria ja puolet pentuja.

Lucky-Tarzan on yksi Luizan koirista. Sen päätyminen Luizan hoiviin ei ollut ihan se perinteisimmistä tarinoista. Eräänä iltana helmikuun lopussa vuonna 2017 Luiza havahtui siihen, että koirat metelöivät pihalla. Syykin selvisi pian. Pihalta löytyi nuorehko uroskoira, joka oli ilmeisesti paennut jotain ja päätynyt jollain konstilla parimetrisen aidan yli Luizan pihalle. Koira hytisi maassa hengästyneenä ja peloissaan. Se oli myös hyvin laiha. Erikoisen saapumisensa takia se sai nimen Lucky-Tarzan.

Lucky-Tarzan paljastui ihmisrakkaaksi ja ystävälliseksi koiraksi. Se tuli tarhalla kaikenlaisten koirien, myös urosten kanssa hyvin toimeen ja osallistui haukkukuoroon muiden mukana. Se ei kuitenkaan möykännyt ilman varsinaista syytä. Lucky-Tarzan innostui kaikesta ja kaikista, joten nuoressa herrassa oli hyvää ainesta harrastuskaveriksi. Yli kaksi vuotta tarhalla asuttuaan Lucky-Tarzan pääsi Suomeen kotihoitoon heinäkuussa 2019 etsimään omaa harrastuskaveri-ihmistään. Tarzan on edelleen oma lempeä ja leppoisa itsensä ja sen kanssa on helppo toimia. Kissaseura ei ole sen mieleen. Lucky-Tarzanin sydänmatokin on hoidettu onnistuneesti ja poika on reipas ja hyvävointinen.

Lucky-Tarzan on kooltaan keskikokoinen. Korkeutta sillä 45 cm ja painoa 16-18 kg.

Päivitykset

6.9.2019

Lucky-Tarzan muutti tänään ikiomaan kotiin. Paljon onnea Tarzan ja kotiväki!

29.8.2019

Lucky-Tarzan on varattu ja muuttaa pian omaan kotiin.

28.7.2019

Näin kertoo kotihoitaja Lucky-Tarzanin ensimmäisestä viikosta kotihoidossa: “Tarzan on nyt ollut kotihoidossa viikon verran ja voi mikä mieletön tyyppi siitä onkaan kuoriutumassa! Ensimmäiset päivät kuluivat pedissä kovaa matkaväsymystä pois nukkuen, mutta päivä päivältä on Tarzanista alkanut näkyä energisempiä ja menevämpiä puolia. Tarzan on meitä ihmisiä kohtaan ollut alusta alkaen todella luottavainen ja heiluttaa häntää joka kerta, kun sitä päin katsoo tai sen ohi kävelee.

Tarzan rakastaa ulkoilua yli kaiken muun. Ensimmäisten päivien luimistelevasta reppanasta, joka maastoutui lattiaan, kun sen luokse meni hihnan kanssa, ei näy enää jälkeäkään. Nyt Tarzan saa ilohepulin heti, kun kuulee ihmisen kilisyttelevän avaimia tai kun se näkee hihnan lähestyvän. Tarzan kulkee eteiseen ja ovista ulos ja sisään reippaasti ja on myös ulkona mielettömän reipas. Se lenkkeilee häntä heiluen ja rakastaa haistelua ja tosimiehen tavoin merkkailee puskia ja tolppia jalka korkealle nostettuna. Oravien jahtaus on Tarzanista myös hauskaa. Sitä ei jännitä esikaupungissa vilisevät pyörät, autot tai muut lenkkeilijät vaan lenkkeilee suurimman osan ajasta todella rennosti ja hienosti hihnassa. Alkulenkistä se saattaa innostuksissaan hiukan vetää, mutta kun energiat tasaantuvat, kävelee se kauniisti ihmisen vierellä. Mikäli jokin asia Tarzania ulkona vähän jännittää, esimerkiksi vastaan juokseva lapsi tai iso koira, saattaa se säpsähtää tai murahtaa, mutta palautuu tilanteesta todella nopeasti ja jatkaa rentoa haisteluaan. Tarzan reagoi hyvin ihmisen iloiseen ääneen ja kannustukseen jännissä tilanteissa.

Tarzan on ollut alusta alkaen täysin sisäsiisti eikä vahinkoja ole tämän viikon aikana sattunut sisälle ollenkaan. Se pidättää ongelmitta pitkänkin yön ja nukkuu muutenkin rauhassa yksikseen olohuoneessa. Pari yötä sitten Tarzan alkoi murrailla ja haukkua yöllä pimeydessä, mutta se loppui yhtä nopeasti kuin alkoikaan, kun jätimme pojalle pienen yövalon päälle yöksi. Talouden toisen koiran kanssa Tarzan tekisi jo mielellään tuttavuutta, mutta koska kotihoitajien narttukoira ei vielä ihan ole lämmennyt Tarzanille sisätiloissa, ovat koirat vielä erotettuina koiraportilla. Tämä johtuu kuitenkin pääasiassa toisesta koirasta, Tarzan vaikuttaisi hyväksyvän narttukoiran seuran hyvin ja ei myöskään provosoidu tämän ärhentelyistä vaan poistuu mielummin tilanteesta.

Sisätilat ovat Tarzanille vielä hiukan jänniä ja se onkin edennyt sisällä systemaattisesti askeleen kerrallaan. Nyt se on löytänyt ensimmäisiä kertoja sohvan jolla makoilla ja muutenkin alkanut tutkia olohuonetta tarkemmin. Muihin huoneisiin se ei vielä ole uskaltautunut, mutta tällä tahdilla on varmasti vain muutamasta päivästä kiinni, että se jo uskaltautuu myös keittiön ja takapihan puolelle. Sisätiloissa myös esimerkiksi televisio on vielä aika kummallinen ja pelottava kapistus, mutta siihen totutellaan rauhassa pikkuhiljaa.

Tarzan on kaikin tavoin todella hurmaava ja helpon oloinen koira, joka rakastaa ihmisen läheisyyttä ja rapsutuksia. Se on vähään tyytyväinen ja osaa olla rauhassa yksin kokonaisen työpäivän ajan ongelmitta. Tarzanista saa varmasti uskollisen kumppanin, jonka kanssa jakaa arjen ala- ja ylämäet häntä heiluen, aina iloisesti.” Lisätty myös kuvia ja videoita Tarzanin arjesta.

21.7.2019

Lucky-Tarzan lensi eilen Suomeen ja on aloittanut uuden elämänsä kotihoitajan luona omana ystävällisenä itsenään. Uusi ympäristö hieman huolestuttaa, mutta se ei estä häntää huiskimasta. Lisätty kotihoitajan kooste Tarzanin ensimmäisestä päivästä kotihoidossa.

9.7.2019

Lucky-Tarzanin onni on palannut! Se sai paikan lauantaina 20.7. Bukarestista Helsinkiin saapuvaan lentokoneeseen ja pääsee etsimään omaa kotiaan kotihoitopaikkaan Helsinkiin. Se ehtii myös hyvin saada sitä ennen oman kodin, jos vain sen oma koti huomaa tämän päivityksen ja ymmärtää, että heidän koiransahan tässä on tulossa!

23.3.2019
Maaliskuu saapui Romaniaan tuoden mukanaan Kulkurien aktiivit. Kun aktiivit saapuivat Luizan pihamaalle, he näkivät kaukana tontin perällä pienen ruskean koiran ja malttamattomasti heiluvan hännän. Koko päivän se istui odottamassa ja seuraili silmä tarkkana vierailijoiden touhuamista. Kun sitten vihdoin heidän askeleensa suuntasivat sen luokse, sen häntä meinasi nostaa sen ilmaan. Onnesta ymmyrkäisenä se tuijottaa vieraita vailla merkkiäkään ujostelusta. Sillä on lisäksi kertakaikkisen hurmaava tapa steppailla etutassujensa kanssa, kun se koettaa malttaa, vaikka ei oikeasti malttaisi yhtään. Sen kanssa harjoiteltiin rauhoittumista, minkä se oppi hyvin nopeasti. Tarzan on vaikea jättää häkkiin tietäen, että menee ainakin kaksi kuukautta, että sen kanssa vietetään taas muutama minuutti ja sen katse aidan takaa porautuu sieluun. Mistä tälle sympaattiselle ja ihmisrakkaalle löytyisi oma koti?

Lisätty muutama kuva.

13.12.2018
Tapasimme Tarzanin marraskuun lopussa. Omassa kopissaan torkkumassa ollut koirapoika kampesi itsensä ulos ja kömpi rauhallisena, mutta ilahtuneena tervehtimään vieraita. Tarzanin häntä heiluu kutakuinkin lakkaamatta ja ihmisrakkaan koiran olisikin aika päästä omaan kotiin vihdoin ja viimein. Tarzanin sydänmadon hoito etenee suunnitellusti, joten sekin on kohta pois päiväjärjestyksestä. Tarzanin ei olla Kulkurien aktiivien tapaamiselle kuultu haukkuvan, joten siitä olisi varmasti myös kerrostaloeläjäksi.

9.11.2018
Rauhoittumisharjoittelut tuottavat tulosta jo muutaman minuutin jälkeen, kuten videosta näkyy. Tarzan varmaan rauhoittuukin kotioloissa nopeasti, kun sillä on nykyistä enemmän ihmisseuraa ja mielekästä tekemistä.

21.6.2018
Lucky-Tarzan otti tälläkin kertaa Luizan luona vierailevat aktiivimme vastaan ilohepulein. Se kirmasi moikkaamassa kaikki, heittäytyi rapsuteltavaksi ja seuraavassa hetkessä  se jo säntäili ympäriinsä. Lucky-Tarzanista saisi varmaan oivallisen harrastuskaverin, sillä energiaa sillä on vaikka muille jakaa. Totaalinen häseltäjä tämä vieteritassu ei kuitenkaan ole, mutta monenlainen aktivointi ja virikkeellistäminen olisi sen mieleen. Lucky-Tarzan ei haukkunut lainkaan vierailun aikana, vaikka tarhan virikkeetön ympäristö taatusti turhauttaa sitä.

27.5.2018
Tarzanille on lisätty video, jossa se tapaa erityisen vieraan.

26.3.2018
Tämä kevät on kääntänyt Lucky-Tarzanin onnen sen terveyden osalta! Eräs perhe kustantaa koiran sydänmatohoidon, joten Lucky-Tarzan saa tarvitsemaansa hoitoa, johon sitä onkin jo heti alettu valmistella. Hoidon eri vaiheista voi lukea täältä.

Kun aktiivimme tapasivat Lucky-Tarzanin maaliskuisella reissulla, ei tästä huikeasta hoitomahdollisuudesta vielä tiedetty. Koira vaikutti silloin vähän levottomalta kenties kylmästä talvipäivästä johtuen. Sen hengitys hieman vinkui ja se yski aluksi paljon. Saatoimme vain arvailla, onko sen sydänmato edennyt vai oirehtiiko se kylmää ilmaa ja viimaa. Muuten Lucky-Tarzan oli oma touhukas itsensä ja se kävi aluksi kovin suurilla kierroksilla saadessaan vieraita. Se ei aluksi malttanut innostukseltaan keskittyä lainkaan nameihin, mutta vieraiden ollessa rauhallisia, tuli koiraankin malttia. Se jaksoi keskittyä saadakseen nameja, joilla se sitten alkoikin leikkiä. Tämä vauhtiherra varmaakin nauttisi siitä, että se pääsisi puuhailemaan omien lelujen kanssa ja laskemaan leikkiä muutenkin. Rapsutukset ja silitykset ovat pojan mieleen ja ne myös rauhoittavat sitä. Hellittelyhetken loputtua se jopa pyysi lisää paijauksia liimautumalla ihmiseen. Lucky-Tarzan on todella välitön, mutkaton ja sympaattinen koira.

29.11.2017
Riemu loppuikin lyhyeen, sillä Lucky-Tarzanilla todettiin sydänmato, minkä takia se ei lennäkään Suomeen. Koira ei saa tällä hetkellä hoitoa vaivaansa, sillä tarhaolosuhteissa hoidon tulosta on hyvin vaikea ylläpitää. Lucky-Tarzania kyllä hoidetaan sydänmadon suhteen sitten, kun se varataan omaan kotiin. Sydänmadosta lisätietoa sekä hoitoketjun kuvaus löytyvät täältä.

27.11.2017
Lucky-Tarzania onnisti, sillä se lentää Suomeen kotihoitoon 9.12.2017. Nimensä mukainen onnenpotku olisi tietysti se, että tämä vauhtiveikko pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa nauttimaan joulusta oman perheen kanssa.

20.9.2017
Lucky-Tarzan ehti täristä malttamattomana innostuksesta pari tuntia omassa aitauksessaan, ennen kuin aktiivimme vierailivat sen luona. Sen etutassut steppasivat niin, että ihme on, etteivät kipinät sinkoilleet ja kun vihdoin ja viimein oli sen vuoro, maailma oli kuin täynnä ilotulituksia. Lucky-Tarzan pomppi ja juoksi ja teki kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin kevätjuhlaliikkeet, eli tämä kaveri on täysin ennallaan. Kuitenkin, kun Lucky-Tarzanille tarjoilee namia, se hoksaa nopeasti, kuinka sen saa ja se menee hienosti istumaan ja katsoo namin pitelijää silmiin. Se ei vielä osaa rauhoittua pitkäksi aikaa, mutta antaa kyllä vahvoja merkkejä siitä, että kotioloissa, saadessaan aktivointia ja virikkeitä, siitä kasvaa mitä mainioin kumppani. Lucky-Tarzan on ihan hirmuisen ihmisrakas ja tuntuu, että sen maailmassa olisi kaikki hyvin, jos se vain saisi olla lähellä ihmistä. Sosiaaliselle koiralle on varsin kurjaa, että se on tällä hetkellä aitauksessa pihan perällä, jossa sen ihmiskontaktit rajoittuvat muutamaan minuuttiin päivässä. Lucky-Tarzan kastroidaan syyskuussa. Tässä sporttipojusta on lisätty myös kaksi uutta videota.

19.7.2017
Voi sitä riemua ja rallin määrää, mikä Lucky-Tarzanissa on, kun se saa vieraita! Poitsu kirmaa ympäriinsä ja malttaa pysähtyä vain hetkeksi saadakseen rapsutuksia ennen kuin vauhdikas meno taas jatkuu. Lucky-Tarzan on innokas, kiltti ja utelias uros, jolla virtaa piisaa. Se asui ennen kaverin kanssa samassa aitauksessa, mutta koska naapurustossa ei arvostettu tämän kaksikon haukkukuoroa, laitettiin koirat erilleen. Se rauhoittikin tunnelmaa eikä Lucky-Tarzan juurikaan hauku asuessaan itsekseen omassa aitauksessaan. Aktiivimme kommentoivat, että Lucky-Tarzan on tosi ihana tyyppi!

Vauhtihirmu on myös päässyt kahdelle uudelle videolle!

7.5.2017
Aktiivimme tapasivat reissullaan vauhdikkaan Lucky-Tarzanin. He kuvailivat poikaa taskuraketiksi! Lucky-Tarzan ei meinannut lainkaan malttaa pysähtyä, kun ihmiset tulivat katsomaan häntä, vaan se kieppui, ryntäili ja viipotti menemään innoissaan. Lucky-Tarzan on siis sen verran menevä toiminnan mies, että sen kanssa ei voi jäädä vain sohvaa kuluttamaan, vaan se on parhaimmillaan aktiivisessa kodissa touhuamassa. Tokihan ne rapsutuksetkin tälle kaverille kelpaavat, kuten videolta näkyy. Tähän koiraan tiivistyykin kompaktisti aimo annos riemua ja rakkautta!

Lucky-Tarzanille on lisätty kuvia.

12.5.2017
Lucky-Tarzanille on lisätty video.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Lucky-Tarzan on  kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tarzan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lucky-Tarzanin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.