Päivitetty 04.09.2019

Kodin saanut koira: CALYPSO


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
31.7.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Calypso on upea, musta, erehdyttävän paljon saksanpaimenkoiraa muistuttava narttu, jonka upea ulkomuoto kiinnittää huomion jo kaukaa. Calypso tuotiin Cosobaan yhdessä sen kolmen pentukoiran kanssa puoli vuotta sitten. Pennuista valitettavasti  vain yksi onnekas selvisi hengissä. Calypso on viettänyt ketjun päässä koko elämänsä ja on tällä hetkellä hieman tuhdissa kunnossa. Ihmisiin tämä kultainen narttukoira suhtautuu hieman nöyrästi. Se on epäilemättä taustansa vuoksi jäänyt vaille riittäviä hellyydenosoituksia mutta antaa tästä huolimatta ihmisen koskea ja käsitellä luottavaisesti. Ihmisen ollessa läsnä sen häntä heiluu koko ajan ja tuttua ihmistä vasten se intoutuu hyppimään iloisena huomiota saadakseen. Aktiivien vieraillessa tarhalla, päästetään Calypso jaloittelemaan häkistään vapaaksi ja tästä tyttö silminnähden nauttii. Calypso ei vaikuta olevan kova haukkumaan ainakaan tarhaympäristössä. Tulevalla kodilla toivotaan olevan kokemusta palveluskoiraroduista. Calypson suhtautumista toisiin koiriin ei tiedetä, eikä sitä varmuuden vuoksi sijoiteta toisen nartun kaveriksi.

Tämä upea kaunotar on noin 60cm korkea ja painaa noin 30kg.

Päivitykset

4.9.2019

Kaunis Calypso on saanut oman kodin Englannista.

31.7.2019

Calypso aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Calypso saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Calypso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.