Päivitetty 01.09.2019

Kodin saanut koira: PATCHY (Suomessa)


Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Petäjävesi)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
23.8.2019
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti. Toisinaan pennuilla käy onni ja ne hylätään lähelle Carpen tarhaa. Näin alkoi myös Gilsonin, Amaian, Brishan ja Patchyn tarina. Ne löytyivät heinäkuun alussa Carpen tarhalle johtavan tien laidasta. Pennut olivat löytöhetkellä vasta muutaman viikon ikäisiä ja vielä hyvin pienikokoisia. Vaikeasta alustaan huolimatta ne alkoivat tarhalla kasvaa ja varttua ongelmitta ja syyskuussa 2018 ne olivat valmiita etsimään omia kotejaan.

Patchy löysi kotinsa ja lensi Suomeen helmikuussa 2019. Nyt 28. heinäkuuta 2019, Patchy palautuu Kulkurien adoptio-ohjelmaan, uutta kotia etsimään. Patchyn ensimmäiseen perheeseen kuului myös lapsia ja valitettavasti yhdelle lapselle puhkesi niin paha allergia, että siedätyksestä ja lapsen ja Patchyn erillä pitämisestä huolimatta tilanne on vain mennyt huonompaan suuntaan ja niin perhe suru puserossa joutui tekemään raskaan päätöksen luopua Patchysta.

Perhe kertoo Patchystä näin:  “Hihnassa kulkee nätisti, valjaat ja pannan antaa laittaa ja ottaa pois hienosti. Ulkoillut paljon myös vapaana ja tulee kutsusta luokse.Sisäsiisti ja osaa tarvittaessa myös pyytää ulos. Yksin ollessa tuhoaa lähinnä pöydälle/tasoille jääneitä tavaroita(paperirulla, leipäpaketit, lehdet lähinnä) huonekalujen yms antaa olla rauhassa.

Lasten kanssa aivan unelma, kovat äänet, riehakkuus eivät ole Patchyä ressanneet. Ei ota tavaroita lasten käsistä ja antaa lasten leikkiä rauhassa. Välillä pihalla innostuessaan ei osaa katsoa mihin juoksee, tässä tullut yhteen törmäyksiä, mutta Patchy ei ilkeyttään ole koskaan mitään pahaa tehnyt lapsille.

Autossa osaa kulkea ja menee mielellään kyytiin, asunut aina maalla, kaupungissa käynyt, mutta selvästi tätä hälinää ressaa.Aivan mahtava koira jolla on suuri sydän, jännittää uusia asioita, mutta turvallisen ihmisen kanssa valmis tutkimaan maailmaa ja sen ihmeitä.”

Patchy on kasvanut noin 60cm korkeaksi nuoreksi jätkäksi ja painoa sillä on noin 25kg.

Päivitykset

1.9.2019
Patchy matkusti edellisen perheensä kanssa tapaamaan uutta mahdollista perhettään pidemmän matkan päässä ja kun tapaaminen sujui hienosti, sinetöi se päätöksen siitä, että Patchyn uusi koti löytyi tämän perheen parista. Patchy siis varattiin ja adoptoitiin 31.8.2019.

13.2.2019
Herttainen Patchy on aloittanut elämän onnellisena kotikoirana oman perheensä luona. Onnea koko perheelle!

1.1.2019
Pikkuisen Patchyn elämä muuttui uuden vuoden myötä täysin, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

23.9.2018
Patchy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Gilson, Amaia, Brisha ja Patchy ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja reippaita pentuja. Niiden päivät kuluvat leikkiessä ja touhutessa ja niillä riittää intoa ja virtaa ihmetellä kaikkea uutta mitä häkkiin saapuu. Pennut ovat sosiaalisia ja ystävällisiä ja suhtautuvat ihmisiin avoimen uteliaasti.

Patchy on touhukas poika jolla on intoa ja tarmoa tutkia maailmaa. Se suhtautuu iloisen reippaasti uusiin asioihin ja leikkii mielellään aina tilaisuuden tullen.

Pennuista kasvaa isona keskikokoisia, noin 50-60 cm korkeita. 


Nuorta koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuorta koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteydessä voi vielä olla opeteltavaa, hihnakäytöstä ja muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen koiran kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Patchy on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty, kastroitu ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Patchyllä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Patchyn alkuperäisvaraaja oli Rosa Haahtikari, uuden kodin etsintää hoitaa Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.