Päivitetty 18.08.2019

Kotia etsivä koira: GILSON (nyk. EDDIE) *KIIRE*


Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Hyvinkää)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
15.8.2019
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti. Toisinaan pennuilla käy onni ja ne hylätään lähelle Carpen tarhaa.
Näin alkoi myös Gilsonin, Amaian, Brishan ja Patchyn tarina. Ne löytyivät heinäkuun 2018 alussa Carpen tarhalle johtavan tien laidasta. Pennut olivat löytöhetkellä vasta muutaman viikon ikäisiä ja vielä hyvin pienikokoisia. Vaikeasta alustaan huolimatta ne alkoivat tarhalla kasvaa ja varttua ongelmitta ja pennut löysivät kodit Suomesta seuraavien kuukausien aikana.

Myös Eddie sai oman kodin Suomesta helmikuussa 2019, mutta joutui etsimään uutta kotia kesäkuussa 2019. Sittemmin Eddietä on jouduttu riepottelemaan useammassa hoitopaikassa. Eddiessä on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta ne jäävät nyt vaikeiden ja liian monien muutosten alle, ja olisikin ensisijaisen tärkeää, että Eddie löytäisi rauhoittumiseen paikan, jossa sen hyvät piirteet pääsisivät taas esiin. Eddie on osoittanut potentiaalinsa kotikoiraksi osoittamalla hyviä taluttimessa kulkemisen taitojaan. Toisten koirien kanssa se tulee toimeen hienosti. Eddie-parka on joutunut tilanteeseen, jossa se on stressaantunut useiden asuinpaikan vaihdosten takia, eikä se ole päässyt kunnolla rauhoittumaan aloilleen.

Olisi tärkeää, että uudessa kodissa ymmärretään epävarman, stressaantuneen koiran sielunelämää.

Päivitykset

15.8.2019

Eddie on siirtynyt hoitolaan Uudelllemaalle. Etsimme sille kiireellisesti omaa, sitoutunutta ja osaavaa kotia TAI kotihoitopaikkaa. Hoitolasta saimme alkuun terveisiä, että Eddie osaa mm. kävellä hihnassa erinomaisesti ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa.

8.8. 2019

Lisätty uusia kuvia profiiliin. Eddie on vielä epävarma nuori koira. On toivottavaa, että uusi koti on valmis työstämään sen epävarmuutta ja että uudella omistajalla on kokemusta epävarmoista koirista. Kun Eddie saa omaan tahtiinsa rauhoittua, se pystyy rentoutumaan hyvin.

24.7. 2019

Eddie muutti Jyväskylään kotihoitoon.

20.7. 2019

Kuvia ja videoita lisätty profiiliin.

15.7. 2019 

Gilson (Eddie) pääsee kotihoitoon Helsinkiin aktiivimme Rosan perheeseen, jossa koirakamut odottavat tulokasta innokkaasti. Edellisessä perheessä se kärsi kerrostalo-ympäristöstä, joka oli aralle koiralle liian ahdistava paikka. Ensisijaisesti Eddietä suositellaan rauhalliseen perheeseen, jossa ei ole lapsia.

18.6. 2019

Poloinen Gilson on kohdannut vastoinkäymisiä elämässään. Huolimatta rakastavasta perheestä, osoittautui uusi ympäristö sille liian suureksi haasteeksi. Gilson siirtyy nyt takaisin kotia etsivien koirien laumaan. Tällä hetkellä se on Jyväskylässä.

9.2. 2019

Gilson pääsi omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää.

11.1.2019

Gilson varattiin omaan kotiin.

7.1.2019
Amaia ja Gilson odottelevat edelleen Carpessa omia kotejaan. Pennut ovat kasvaneet ja saaneet itselleen talven myötä suloiset pörröturkit. Kuukausien kuluessa ne ovat kasvaneet hieman varovaisiksi ja kaikki uusi jännittää niitä alkuun. Uudessa tilanteessa Amaia ja Gilson reipastuvat kuitenkin jo hetken ihmettelyn jälkeen ja alkavat uteliaasti tutustua uuteen ympäristöön. Amaia on kaksikosta selvästi reippaampi. Gilson tarvitsee enemmän aikaa ja hakee selvästi enemmän tukea tutulta ihmiseltä jännityksen iskiessä. Tuttujen ihmisten kanssa pennut ovat leikkisiä, riehakkaita ja rakastavat huomiota. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että alkuun uudet asiat varmasti jännittävät ja kotiutuminen vie aikaa.

23.9.2018
Gilson aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gilson tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Gilson saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gilson on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa