ENKELIKOIRA: EDDIE (ent Gilson)

Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Kanta-Häme)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 20.10.2019
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti. Toisinaan pennuilla käy onni ja ne hylätään lähelle Carpen tarhaa. Näin alkoi myös Gilsonin, Amaian, Brishan ja Patchyn tarina. Ne löytyivät heinäkuun 2018 alussa Carpen tarhalle johtavan tien laidasta. Pennut olivat löytöhetkellä vasta muutaman viikon ikäisiä ja vielä hyvin pienikokoisia. Vaikeasta alustaan huolimatta ne alkoivat tarhalla kasvaa ja varttua ongelmitta ja pennut löysivät kodit Suomesta seuraavien kuukausien aikana.

Myös Eddie sai oman kodin Suomesta helmikuussa 2019, mutta palautui kotia etsiväksi koiraksi kesäkuussa 2019. Eddiellä on ollut rankkaa, sen jälkeen kun se pääsi Suomeen. Ensimmäinen ympäristö ja lapsiperheen koirana oleminen osoittautui Eddielle siinä kohtaa liian vaikeaksi ja poika tuli uudelleensijoitukseen. Tämän jälkeen se valitettavasti joutui kiertämään muutamassa kotihoitopaikassa. Tämä on koiralle raskasta ja vaikuttaa ymmärrettävästi koiran olotilaan ja käytökseen. Epävarmuus mikä alussa jo kerkesi muodostua vahvemmaksi vahvistui entisestään ja stressitaso nousi. Lopulta Eddie sijoitettiin tilapäisesti koirahoitolaan, jossa hoitolan omistajalla on vankka kokemus koirien kanssa toimimisesta. Eddie on herkkä, älykäs ja nuori pojankloppi, joka kantaa sisällään monta hienoa ominaisuutta ja sillä on suurta potentiaalia mahtavaksi koiraksi, oikeassa kodissa, oikean perheen koirana.

17. syyskuuta aktiivimme kävi hakemassa Eddien hoitolasta itselleen hoitola”tädin” loman takia. Samalla kerralla hän käytti Eddien myös eläinlääkärillä jotta saatiin pojan rokotukset uusittua. Eddie kuitenkin sujahti niin hienosti aktiivimme muiden koirien porukkaan, että se sai jäädä kotihoitoon sinne. Aika hoitolassa sai Eddien stressin lähtemään laskusuuntaan, siellä sitä kohtaan ei asetettu yksilötasolla huomiota, siltä ei odotettu juurikaan mitään, vaan se sai olla vaan ja tarkkailla. Se sai ruoan, pääsisäännöllisesti ulkoilemaan ja pääsi leikkimään sopivien koirakavereiden kanssa leikkialueelle. Tämä auttoi selkästi Eddietä rentoutumaan kaiken muun kokemansa jälkeen. Uudessa hoitokodissa Eddie on nyt tavannut lukuisia erilaisia koiria, pieniä ja isoja ja tullut niiden kanssa hyvin toimeen. Se rakastaa leikkimistä ja painimista ja tällä hetkellä paras leikkikaveri on sitä paljon pienempi uroskoira. Se vaikuttaa myös ihannoivan muutamaa itsensä kanssa suhteellisen samankokoista vanhempaa koiraa. Eddie yritti myös leikittää yhtä pientä omanarvonsa tuntevaa koiraleidiä, joka tomerasti totesi “Grrr”, Eddie uskoi ja antoi toisen olla rauhassa. On kuitenkin tärkeää ensin selvittää Eddien ja koirakaverin/koirakaverien keskenäiset kemiat ja välit, sillä Eddiellä voi yhä esiintyä liiallista härkkimistä mikäli toinen koira on liian pehmeä tai aremman oloinen.

Mikäli sinulla on tunne, että teillä olisi tarjota mitä Eddie tarvitsee; rauhallisen kodin rivitalosta tai omakotitalosta, joka sijaitsee rauhallisella alueella, ja perheessä asustaa vain aikuisia, vieläpä aikuisia joilla on kokemusta epävarmoista koirista ja niiden tarpeista, ota yhteyttä ja kerro lisää teistä, teidän elämästä, koirakokemuksestanne ja asuinympäristöstä, niin palaan asiaan niin pian kuin mahdollista. Tulevan perheen kanssa tullaan olemaan tiiviisti yhteydessä ja tukemassa kotiutumisen aikana ja jatkossakin, tarpeiden mukaan.

Päivitykset

7.1.2023

Eddie lähti koiraenkeliksi tapaturmaisesti viime kesänä. Kaipaamaan jäi rakastava oma ihminen sekä koiraystävät.

2.11.2019
Perjantaina 1.11.2019 oli ensimmäinen päivä Eddien uudessa elämässä. Eddie muutti loppuelämänsä kotiin!

27.10.2019
EDDIE ON VARATTU <3 !!! Varaajatädin sydän pakahtuu. Vihdoinkin tämän pienen pojankoltiaisen onni on kääntynyt ja sille täydellinen kotiehdokas ilmaantui. Eddie on muutamia kertoja päässyt tapaamaan uutta omaa ihmistä ja tulevia isosisaruksiaan ja nyt käsillämme on se hetki, jolloin voin kirjoittaa Eddien nimen eteen sanan Varattu. Voi tätä onnenpäivää!

Suuri kiitos kaikille auttavaisille ihmisille, jotka ovat auttaneet Eddietä tässä matkan varrella <3

20.10.2019
Nykyään Eddie on jälleen kotihoidossa aikuisperheen luona. Eddiellä on seuraa lukuisista koirista ja tulee hyvin toimeen tässä laumassa. Lisätty päivitys kuulumisista perustietoihin.

14.9.2019
Eddie on nyt asunut hoitolassa reilun kuukauden. Se on pitkä aika koiralle, jonka tulisi saada asua omassa kodissa ja jakaa elämänsä oman perheen kanssa.

Eddietä on käyty yhdistyksen puolelta tapaamassa ja ollaan todettu ettei Eddie ole mikään hirmu, joka syyttä suotta toimii epätoivotulla tavalla. Hoitolan puolelta saatiin kuulumisia, että Eddie on ulkoillut samalla alueella kolmen muun uroksen kanssa ja ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia näiden kesken. Tasapainoisesta koirasta, jolla on itseluottamus kohdillaan eikä hermostu vaan nätisti osaa kommunikoida nuoremman kanssa, uskomme olevan suurta tukea Eddielle. Eddien olisi korkea aika päästä nyt vihdoinkin siihen omaan kotiin.

29.8.2019
Tällä hetkellä elämässään Eddien suurin haaste on epävarmuus. Tämä epävarmuus on johtanut siihen, että kun Eddie on joutunut liian vaikeisiin tilanteisiin väärinymmärrettynä se on kokenut tarvetta puolustautua käyttämällä hampaitaan. Kun ihminen tähän on reagoinut, käytös on vahvistunut ja Eddien epävarmuus on lisääntynyt. Eddie ei kuitenkaan nykyisessä hoitopaikassa ole turvautunut tällaiseen, sillä paikassa ymmärretään tällaista epävarmaa koiraa ja osataan toimia sen kanssa. Ihanteellinen paikka ei kuitenkaan Eddien kaltaiselle koiralle ole, vaan sen tulisi päästä osaavaan kotiin, jossa se voisi aloittaa alusta.

Epävarmuus yhdistettynä nuoreen, energiseen ja älykkääseen koiraan voi olla haastavaa. Sellaisen kanssa toimiminen vaatii perheeltä kokemusta, aikaa, johdonmukaisuutta, rutiineja ja rauhallista arkea. Se vaatii tekemistä, touhuamista, koiran elekielen ymmärtämistä ja ehdottomasti sitoutuneisuutta. Eddien seuraava koti tulee olla se loppuelämän koti. Ja kodin tulla olla valmis sitoutumaan Eddieen ja tukemaan sitä ja antamaan aikaa kotiutua, laskea stressitasoa ja oppia, että elämä voi olla melko ihanaa. Tähän tulee olla valmis, vaikka siihen menisi vuosi. Tai enemmän. Eddie ei välttämättä tule koskaan olemaan kaikkien kaveri, mutta aivan varmasti se tulee olemaan omilleen se juurikin paras koira. Kunhan se saa siihen mahdollisuuden.

Eddie osaa kävellä hihnassa, mutta nuoren koiran lailla se vielä saattaa välillä intoutua sinkoilemaan siinä. Koirien kanssa Eddie tulee suurimmaksi osaksi toimeen mutta sillä on hieman röyhkeä tyyli vaatia leikkimään ja mikäli toinen väsyy ja sanoo vastaan, Eddie saattaa reagoida voimakkaastikin. Tällä hetkellä Eddie on myös kokenut tarpeelliseksi puolustaa asioita jotka kokee resursseiksi, kuten esim ruoka, luut, oksennus. Näissäkin on hyvä huomioida, että stressi saattaa joidenkin koirien kohdalla vahvistaa resurssipuolustusta ja kun koiran stressitaso laskee ja koira tottuu asioihin uudessa elämässä myös tällaiset asiat saattavat muuttua.

15.8.2019
Eddie on siirtynyt hoitolaan Uudellemaalle. Etsimme sille kiireellisesti omaa, sitoutunutta ja osaavaa kotia TAI kotihoitopaikkaa. Hoitolasta saimme alkuun terveisiä, että Eddie osaa mm. kävellä hihnassa erinomaisesti ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa.

Eddiessä on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta ne jäävät nyt vaikeiden ja liian monien muutosten alle, ja olisikin ensisijaisen tärkeää, että Eddie löytäisi rauhoittumiseen paikan, jossa sen hyvät piirteet pääsisivät taas esiin. Eddie on osoittanut potentiaalinsa kotikoiraksi osoittamalla hyviä taluttimessa kulkemisen taitojaan. Toisten koirien kanssa se tulee toimeen hienosti. Eddie-parka on joutunut tilanteeseen, jossa se on stressaantunut useiden asuinpaikan vaihdosten takia, eikä se ole päässyt kunnolla rauhoittumaan aloilleen.

Olisi tärkeää, että uudessa kodissa ymmärretään epävarman, stressaantuneen koiran sielunelämää.

8.8. 2019
Lisätty uusia kuvia profiiliin. Eddie on vielä epävarma nuori koira. On toivottavaa, että uusi koti on valmis työstämään sen epävarmuutta ja että uudella omistajalla on kokemusta epävarmoista koirista. Kun Eddie saa omaan tahtiinsa rauhoittua, se pystyy rentoutumaan hyvin.

24.7. 2019
Eddie muutti Jyväskylään kotihoitoon.

15.7. 2019
Gilson (Eddie) pääsee kotihoitoon Helsinkiin aktiivimme Rosan perheeseen, jossa koirakamut odottavat tulokasta innokkaasti. Edellisessä perheessä se kärsi kerrostalo-ympäristöstä, joka oli aralle koiralle liian ahdistava paikka. Ensisijaisesti Eddietä suositellaan rauhalliseen perheeseen, jossa ei ole lapsia.

18.6. 2019
Poloinen Gilson on kohdannut vastoinkäymisiä elämässään. Huolimatta rakastavasta perheestä, osoittautui uusi ympäristö sille liian suureksi haasteeksi. Gilson siirtyy nyt takaisin kotia etsivien koirien laumaan. Tällä hetkellä se on Jyväskylässä.

9.2. 2019
Gilson pääsi omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää.

11.1.2019
Gilson varattiin omaan kotiin.

7.1.2019
Amaia ja Gilson odottelevat edelleen Carpessa omia kotejaan. Pennut ovat kasvaneet ja saaneet itselleen talven myötä suloiset pörröturkit. Kuukausien kuluessa ne ovat kasvaneet hieman varovaisiksi ja kaikki uusi jännittää niitä alkuun. Uudessa tilanteessa Amaia ja Gilson reipastuvat kuitenkin jo hetken ihmettelyn jälkeen ja alkavat uteliaasti tutustua uuteen ympäristöön. Amaia on kaksikosta selvästi reippaampi. Gilson tarvitsee enemmän aikaa ja hakee selvästi enemmän tukea tutulta ihmiseltä jännityksen iskiessä. Tuttujen ihmisten kanssa pennut ovat leikkisiä, riehakkaita ja rakastavat huomiota. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että alkuun uudet asiat varmasti jännittävät ja kotiutuminen vie aikaa.

23.9.2018
Gilson aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Eddie saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eddie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alkuperäinen yhteyshenkilö Rosa Haahtikari, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander, joten olkaa Miaan yhteydessä mikäli teillä on kysymyksiä Eddiestä tai haluatte tarjota sille loppuelämän kodin.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: