Päivitetty 19.06.2019

Kotia etsivä koira: GILSON


Syntymäaika: 06/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
7.1.2019
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti. Toisinaan pennuilla käy onni ja ne hylätään lähelle Carpen tarhaa.
Näin alkoi myös Gilsonin, Amaian, Brishan ja Patchyn tarina. Ne löytyivät heinäkuun alussa Carpen tarhalle johtavan tien laidasta. Pennut olivat löytöhetkellä vasta muutaman viikon ikäisiä ja vielä hyvin pienikokoisia. Vaikeasta alustaan huolimatta ne alkoivat tarhalla kasvaa ja varttua ongelmitta ja nyt ne ovat valmiita etsimään omia kotejaan.

Gilson, Amaia, Brisha ja Patchy ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja reippaita pentuja. Niiden päivät kuluvat leikkiessä ja touhutessa ja niillä riittää intoa ja virtaa ihmetellä kaikkea uutta mitä häkkiin saapuu. Pennut ovat sosiaalisia ja ystävällisiä.

Gilson on pentueen filosofi. Se katselee mielellään ensin hieman kauempaa mitä muut touhuavat ja tulee sitten tutustumaan uusiin asioihin. Gilson jännittääkin uusia tilanteita ja ihmisiä ja hakee näissä tilanteissa paljon tukea omalta ihmiseltään. Ujoudestaan huolimatta Gilson on äärettömän lempeä ja tutuille ihmisille se onkin todella huomionkipeä.

Pennuista kasvaa isona keskikokoisia, noin 50-60 cm korkeita. 

Päivitykset

18.6. 2019

Poloinen Gilson on kohdannut vastoinkäymisiä elämässään. Huolimatta rakastavasta perheestä, osoittautui uusi ympäristö sille liian suureksi haasteeksi. Gilson siirtyy nyt takaisin kotia etsivien koirien laumaan. Tällä hetkellä se on Jyväskylässä.

9.2. 2019

Gilson pääsi omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää.

11.1.2019

Gilson varattiin omaan kotiin.

7.1.2019
Amaia ja Gilson odottelevat edelleen Carpessa omia kotejaan. Pennut ovat kasvaneet ja saaneet itselleen talven myötä suloiset pörröturkit. Kuukausien kuluessa ne ovat kasvaneet hieman varovaisiksi ja kaikki uusi jännittää niitä alkuun. Uudessa tilanteessa Amaia ja Gilson reipastuvat kuitenkin jo hetken ihmettelyn jälkeen ja alkavat uteliaasti tutustua uuteen ympäristöön. Amaia on kaksikosta selvästi reippaampi. Gilson tarvitsee enemmän aikaa ja hakee selvästi enemmän tukea tutulta ihmiseltä jännityksen iskiessä. Tuttujen ihmisten kanssa pennut ovat leikkisiä, riehakkaita ja rakastavat huomiota. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että alkuun uudet asiat varmasti jännittävät ja kotiutuminen vie aikaa.

23.9.2018
Gilson aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gilson tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Gilson saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gilson on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa