Kodin saanut koira: AIRA

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
29.9.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Pienen ja veikeän näköisen koiran tarina alkoi siitä, kun eräs romanialainen mies löysi sen pellolta. Kävi ilmi, että koira oli tiineenä, joten mies oli päättänyt viedä koiran steriloitavaksi Adina Vladutille. Mies ei kuitenkaan koskaan hakenut koiraa takaisin ja niinpä koira jäi Adinalle. Nyt pieni koira sai nimekseen Aira ja pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkureiden avulla.

Aira on noin vuoden ikäinen, energinen nuori koira, jolla on upea väritys. Aira antaa rapsuttaa itseään ja onpa se lisäksi niin fiksu, että osaa tarvittaessa pyytää rapsutuksia lisää, mikäli ihminen ei niitä itse ymmärrä antaa. Tällä hetkellä Aira on hieman liian hoikassa kunnossa. Aira antaa uusien ihmisten ottaa tarhalla syliin eikä pyri pakenemaan. Välillä sen kuitenki täytyy päästä omaan koppiinsa rauhoittumaan. Häntä heiluu Airalla iloisesti koko ajan ja lisäksi Airan erikoisuuteena on hurmaava “hammashymy”, joka voi kokemattoman silmiin näyttää jopa hieman pelottavalta. Kyseessä kuitenkin Airan tapa ilmaista iloisuuttaan, jonka pystyy päättelemään koiran muista eleistä. Aira jakaa häkkinsä kolmen muun koiran kanssa, joiden kanssa se kyllä leikkii, mutta suhtautuu niihin ehkä hieman alistuvasti. Airaa voisi kuitenkin uudessa kodissa odottaa reipas ja kiltti koirakaveri. Tarhalla Aira haukkuu toisinaan nähdessään pihalla jotakin sen mielestä mielenkiintoista tai epäilyttävää.

Aira on mitoiltaan noin 30-35 cm ja painaa noin 8 kg.

Päivitykset
2.11.2019
Pyhäinpäivää Aira juhlisti lentämällä Suomeen uuteen kotiinsa! Onnea Airalle ja Airan perheelle!

29.9.2019
Voi onnenpäivää! Ihana Aira varattiin tänään omaan kotiin.

27.9.2019
Syyskuisella reissullaan aktiivimme tapasivat myös riemastuttavan Airan. Airan on hieman haastavaa peitellä innostustaan vieraita kohtaan ja se pyöriikin häkissä kuin hyrrä, haukahtelee innoissaan ja käy tervehtimässä jokaista ihmistä erikseen. Innokkaasti hösäämisestä huolimatta Airaa hieman jännittää ja aluksi se nappaa namit suuhunsa mieluummin maasta. Lopulta se kuitenkin rohkaistuu ja ottaa namit myös vierailijoiden kädestä – välillä jopa hieman liian innokkaasti, pahemmin naminantajan sormia varomatta. Tulevassa kodissa pitääkin ehkä varautua siihen, että Airan kanssa täytyy mahdollisesti erikseen harjoitella rauhoittumista. Toki virikkeetön tarhaympäristö varmasti osaltaan vaikuttaa siihen, että Aira kiihtyy helposti ylikierroksille. Kaikenkaikkiaan Aira on ihastuttava pieni neito, jonka todella soisi löytävän loppuelämän kodin ennen talven tuloa.
Airasta lisätty kuvia ja video.

2.9.2019
Piskuisen Airan käytöstä kissojen kanssa testattiin Cosoban tarhalla. Aira suhtautui kissoihin hieman alistuen. Tilanne selkeästi jännitti Airaa, mutta jännityksestä huolimatta Aira kelpuutti tarjotut namit syötäväksi. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla koiriin tottunut kissa odottamassa, kunhan eläinten annettaisiin rauhassa tutustua toisiinsa ja turvattaisiin molemmille paikat, joihin eläimet halutessaan saisivat vetäytyä olemaan rauhassa.

26.7.2019
Ihana pieni Aira aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa!

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aira saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Kira Suomalainen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: