Kodin saanut koira: MILI

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa ( Roxana Deissima)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

7.10.2019

Roxana Deissima  on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Mili on noin 3-vuotias pitbull sekoitus. Se hylättiin vuoden 2018 helmikuussa pellolle, josta Roxana löysi sen ja otti suojiinsa. Löydettäessä Mili oli tiineenä. Roxanan toimesta se vietiin eläinlääkärille ja on nyt steriloitu. Mili on äärimmäisen hyväntuulinen ja avoin koira. Se ottaa vieraat vastaan ystävällisesti ja nauttii ihmisseurasta ja rapsutuksista. Myös uroskoirien kanssa Mili tulee erinomaisesti toimeen. Narttukoirien kanssa Miliä ei ole testattu, eikä sitä varmuuden vuoksi luovuteta toisen narttukoiran kaveriksi. Mili etsiikin kotia joko ainoana koirana tai rotuperimänsä vuoksi erityistä  harkintaa käytettäen uroksen kaverina. Mili puhuu sujuvasti koiraa ja käyttääkin rauhoittavia signaaleja tilanteissa, joissa ei ole varma miten toimia.  Kovin tasapainoisen oloinen nuori koira. Tarhaolosuhteissa Mili ei kinaa muiden koirien kanssa nameista tai muistakaan resursseista. Aktiivien vieraillessa Roxanan luona Milin ei kuultu haukkuvan lainkaan.  Mili vaikuttaa aktiiviselta ja eloisalta olematta kuitenkaan ylienerginen. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla valmis tarjoamaan koiralle riittävästi liikuntaa sekä aivotyöskentelyä. Mili luovutetaan ainoastaan koirakokeneeseen kotiin, jossa on kokemusta molossityyppisistä koiraroduista.

Kaunis Mili on noin 45cm korkea ja painoa sillä on arviolta 15kg.

Päivitykset

31.10.2019

Ihana Mili on varattu omaan kotiin Belgiaan.

7.10.2019

Mili on niitä koiria, joiden kohdalla tuntuu, että kaikki ylistyssanat on jo käytetty, kun kodin etsintä on kestänyt niin kauan. Mili on edelleen syyskuisella vierailullamme oma iloinen itsensä. Se ampaisee häkistään tykinkuulan lailla juoksemaan pitkin pihaa ja nauttii vapaudesta silmin nähden. Se kirmaa itsekseen, hyppii perhosten perässä ja sukeltaa sitten ruohikkoon tutkimaan hajuja. Pahimman höyryt päästeltyään se tulee vuorotellen jokaisen ihmisen syliin pusuja jakamaan ja katsomaan, millaisia nameja kenelläkin on tarjolla. Mili on kertakaikkisen valoisa ja aurinkoinen koira, jonka kanssa ei varmasti tylsää päivää tule.

31.5.2019

Milin elämä koiratarhalla rullaa entiseen malliin. Tämän aktiivisen koiran soisi jo päästä omaan kotiinsa purkamaan energiaa ja nauttimaan ihmisseurasta. Lisätty Milille tuoreita kuvia.

1.4.2019

Aktiivien vieraillessa tarhalla, pääsee Mili pihamaalle heitä tapaamaan. Mili ampaiseekin pihamaalle, kuin pieni pyörremyrsky vailla mitään sosiaalisia estoja. Se on iloinen ja avoin ja olisi siltä seisomalta lähtemässä sekunti sitten tapaamiensa ihmisten matkassa ihan mihin tahansa. Neiti saa luonnekuvaukseensa sanat loikkija, pomppija, säätäjä ja säheltäjä. Malttaa Mili pysähtyäkin. Ainakin nanosekunnin se todistettavasti seisoo kauniisti paikallaan, ennen kuin jatkaa tanssahteluaan pitkin pihamaata. Milissä on varmasti molossiperimää, kuten esitiedot kertovatkin, mutta etenkin livenä tavattuna siinä näyttäisi olevan myös paljon muitakin rotuja ulkonäön ja luonteen perusteella. Mili etsii tositarkoituksella koirakokenutta kotia, joka osaa suunnata sen valtavan energiamäärän oikeanlaiseen tekemiseen ja tarjota sille riittävästi virikkeitä sekä aktivointia. Mili tulee hyvin toimeen urosten kanssa, mutta narttujen kanssa sitä ei ole testattu. Lisätty kuvia ja video.

20.11.2018

Lisätty upealle Milille uusia kuvia.

29.06.2018

Mili aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mili saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Milin Yhteyshenkilö on:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: