Päivitetty 20.11.2018

KOTIA ETSIVÄ KOIRA: MILI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Roxana Deissima)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

20.112018

Roxana Deissima  on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Mili on noin 3-vuotias pitbull sekoitus. Se hylättiin vuoden 2018 helmikuussa pellolle, josta Roxana löysi sen ja otti suojiinsa. Löydettäessä Mili oli tiineenä. Roxanan toimesta se vietiin eläinlääkärille ja on nyt steriloitu. Mili on äärimmäisen hyväntuulinen ja avoin koira. Se ottaa vieraat vastaan ystävällisesti ja nauttii ihmisseurasta ja rapsutuksista. Myös uroskoirien kanssa Mili tulee erinomaisesti toimeen. Narttukoirien kanssa Miliä ei ole testattu, eikä sitä varmuuden vuoksi luovuteta toisen narttukoiran kaveriksi. Mili etsiikin kotia joko ainoana koirana tai rotuperimänsä vuoksi erityistä  harkintaa käytettäen uroksen kaverina. Mili puhuu sujuvasti koiraa ja käyttääkin rauhoittavia signaaleja tilanteissa, joissa ei ole varma miten toimia.  Kovin tasapainoisen oloinen nuori koira. Tarhaolosuhteissa Mili ei kinaa muiden koirien kanssa nameista tai muistakaan resursseista. Aktiivien vieraillessa Roxanan luona Milin ei kuultu haukkuvan lainkaan.  Mili vaikuttaa aktiiviselta ja eloisalta olematta kuitenkaan ylienerginen. Tulevan kodin tulee kuitenkin olla valmis tarjoamaan koiralle riittävästi liikuntaa sekä aivotyöskentelyä. Mili luovutetaan ainoastaan koirakokeneeseen kotiin, jossa on kokemusta molossityyppisistä koiraroduista.

Kaunis Mili on noin 45cm korkea ja painoa sillä on arviolta 15kg.

Päivitykset

20.11.2018

Lisätty upealle Milille uusia kuvia.

29.06.2018

Mili aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mili saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Milin Yhteyshenkilö on:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.