Kodin saanut koira: EDITH (Runotytöt)

Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.10.2021
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Carmenin työkaveri oli löytänyt suloiset runotytöt, Edithin ja Saiman, Bukarestista ja oli pyytänyt Carmenilta apua. Carmen omaan lempeään tapaansa ei tietenkään voinut sanoa ei, joten runotytöt saapuivat Carpen tarhalle. Tarhalla sisarukset ovat osoittautuneet keskenään melko samanlaisiksi, perusluonteeltaan herkiksi koiriksi. Ne suhtautuvat ihmisiin hyvin varauksella ja hämmentyen, ja pitävät mielellään vieraisiin ihmisiin kunnon hajurakoa. Carmenin mukaan kun tyttöihin pääsee ajan myötä tutustumaan ja luottamus kasvaa, ne ovat huomattavasti reippaampia ja avoimempia. Molemmat tytöt antavat vieraidenkin lähestyä ja koskea, mutta jännitys on käsinkosketeltava. Tytöt elävät samassa paddockissa erään uroskoiran kanssa ja tulevat oikein hyvin toimeen, eikä vaikuta siltä, että tytöillä olisi ongelmaa muidenkaan koirien suhteen. Tarhaoloissa molemmat runotytöt ovat hiljaisia.

Huomaathan, että stressaavissa tarhaoloissa koiran käytös voi olla hyvin erilaista kuin kotona, lisäksi sitä on vaikeaa arvioida. Emme myöskään tunne runotyttöjen historiaa emmekä tiedä niiden perimästä mitään, joten on mahdoton sanoa minkälaisia ominaisuuksia tytöistä voi kotiutumisen ja rentoutumisen myötä tulla esiin. Ulkonäön perusteella voisi arvella, että tytöissä olisi jonkinlaista paimenkoiraa, eli sohvaperunoita nämä tytöt todennäköisesti eivät ole, mutta tämäkin on arvuuttelua.

Edith etsii koirakokenutta ja osaavaa omistajaa, jolla on mielellään entuudestaan kokemusta arasta ja varautuneesta rescuekoirasta. Edith tulee tarvitsemaan rauhallisen ympäristön, jossa sitä osataan kärsivällisesti tukea kotiutumisessa ja uuden omaksumisessa, joten on tärkeää, että omistajalla on entuudestaan ymmärrys rescuekoiran kotiutumiseen liittyvistä haasteista, ujon koiran erityispiirteistä, sekä koiran elekielestä. Edithiä ei siis luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä lapsiperheeseen. Kaupunkiympäristö ei ole Edithille paras vaihtoehto, vaikka sen synnyinkaupunki onkin miljoonakaupunki Bukarest. Lähtökohtaisesti etsimme aroille koirille kotia, jossa on entuudestaan reipas ja sosiaalinen koirakaveri helpottamassa uuteen elämään totuttelua, niin myös Edithin kohdalla.

Upea Edith on sisartaan tummempiturkkinen. Kooltaan Edith on 10 kk iässä noin 50cm / 15 kg, eli todella siro. Edith tuskin juuri kasvaa enää korkeutta, mutta saanee vielä massaa lisää.

Päivitykset
14.5.2022
Edith pääsi vihdoinkin kotiin kun se matkusti ikioman perheensä luokse Suomeen. Onnea Edith ja perhe!

13.3.2022
Edithillä koitti onnenpäivä ja se on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen!

30.10.2021
Aktiivimme tapaavat Runotytöt vierailullaan Carpen tarhalla lokakuussa. Molemmat runotytöt ovat kovin arkoja ja pysyttelevät koko vierailun ajan häkin takaosassa piilossa vieraita. Aktiivimme vierailevat juuri ruoka-aikaan häkeissä, joten tämä voi vaikuttaa Edithinkin reaktioon, mutta on syytä suhtautua Edithiin tosi tottumattomana ja arkana koirana.

26.9.2021
Edithin on arvioitu syntyneen syyskuussa 2020, joten koska tämän vuoden syyskuu alkaa olla jo lopuillaan, Edith on arviomme mukaan vuoden ikäinen. On siis aika siirtyä pentujen kategoriasta aikuisten koirien kategoriaan kotia etsimään.

26.8.2021
Edith etsii nyt omaa kotiaan Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Edith saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Edith on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: