Päivitetty 26.05.2022

Kodin saanut koira: MAMA TIBI


Syntymäaika: 1/2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.01.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Tibi ja sen emo Mama Tibi on ollut Carpen tarhalla noin kuukauden verran. Kaksikko on löytynyt läheltä olevasta kylästä. Mama Tibi elää tarhalla häkissä useamman koiran kanssa se tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen, mutta riehuville pennuille se saattaa välillä irvistellä. Mama Tibin mielestä ihmisen läheisyys ja ihmiseltä saatu huomio on parasta koko maailmassa. Pikkuinen mini mamma oikeen tunkee syliin ja siihen se jäisi, jos vain saisi. Mama Tibin hampaat on huonossa kunnossa ja sen suu haisee pahalle. Tulevan omistajan täytyy siis sitoutua hoidattamaan Maman Tibin hampaat Suomessa. Myös Mama Tibi antaa hienosti käsitellä ja koskea itseään. Carmenin mukaan Tibi ja sen emo Mama Tibi ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, minkä vuoksi kaksikko voidaan poikkeuksellisesti adoptoida myös samaan perheeseen. Kaksikko ei juurikaan hauku tarhalla, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä. Kaiken kaikkiaan Mama Tibi on todella sympaattinen ja herttainen pikkuinen.

Mama Tibi on kooltaan vielä pienempi kuin poikansa, sillä on säkäkorkeutta noin 22 cm ja painoa noin 2 kg. Ikää Mama Tibillä on arviolta noin 10 vuotta.

14.05.2022
Tibi ja Mama Tibi saapui Suomeen omaan kotiin.

01.02.2022
Tibi ja Mama Tibi on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea ihastuttavalle kaksikolle!

10.01.2022
Mama Tibi on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mama Tibi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mama Tibi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mama Tibin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.