Päivitetty 26.05.2022

Kodin saanut koira: TIBI


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.01.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Tibi ja sen emo Mama Tibi on ollut Carpen tarhalla noin kuukauden verran. Kaksikko on löytynyt läheltä olevasta kylästä.  Tibi on iloinen, ystävällinen ja avoin ihmisiä kohtaan. Pikkuinen antaa koskea ja käsitellä itseään hienosti. Tibi elää tarhalla häkissä useamman koiran kanssa se tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen. Ikäarvio Tibillä on noin 7 vuotta, mutta se on selvästi ikäistään nuoremman oloinen. Carmenin mukaan Tibi ja sen emo Mama Tibi ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, minkä vuoksi kaksikko voidaan poikkeuksellisesti adoptoida myös samaan perheeseen. Tibillä on pitkä turkki, mikä vaatii varmasti tulevassa kodissa säännöllistä hoitoa. Tarhalla turkki on päässyt huonoon kuntoon ja se on takkuuntunut. Kaksikko ei juurikaan hauku tarhalla, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä. Kaiken kaikkiaan Tibi on todella sympaattinen ja rakastettava pikku pötkäle.

Tibi on hieman suurempi kooltaan kuin äitinsä, sillä on säkäkorkeutta noin 23 cm ja painoa noin 3,5 kg

14.05.2022
Tibi ja Mama Tibi saapui Suomeen omaan kotiin.

01.02.2022
Tibi ja Mama Tibi on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea ihastuttavalle kaksikolle!

10.01.2022
Tibi on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tibi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tibi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tibin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.