Päivitetty 11.04.2021

Kodin saanut koira: EEMI


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.4.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Arviolta noin kolmevuotias Eemi löytyi romanialaisen ruokakaupan edustalta loppuvuodesta 2020. Todennäköisesti se oli hylätty sinne entisen omistajansa toimesta. Eemiä onnisti sen löytäjän sattuessa olemaan hyväsydäminen eläinsuojelija, joka otti sen siipiensä suojaan ja näin Eemi päätyi Mihain hoiviin M.G. Rescuen tarhalle.

Eemi jakaa tarhalla häkkinsä samanikäisen narttukoiran kanssa ja yhteiselo sujuu näillä kahdella mutkattomasti. Eemi tulee myös muiden koirien kanssa hienosti juttuun ja vaikuttaa sosiaaliselta koiralta niin lajiseurassa kuin ihmistenkin kanssa. Se ilahtuu kovasti kaikista saamistaan ihmiskontakteista ja sen häntä alkaa elää täysin omaa elämäänsä sen saadessa vieraita häkkiinsä.

Eemi on energisen ja aktiivisen oloinen koira, joka todennäköisesti tulee kaipaamaan runsaasti aktivointia tulevassa kodissaan. Eemi nauttisi varmasti jostakin hauskasta harrastuksesta, jota pääsisi toteuttamaan ikioman ihmisensä kanssa. Muuten Eemi voisi varmasti sopia monenlaiseen kotiin ja perhekokoonpanoon, myös esimerkiksi aktiiviseen lapsiperheeseen.

Hiljaisimmasta päästä ei Eemi ole ja se availee äänihuuliaan häkissään melko innokkaasti. Haukkuherkkyys on hyvä ottaa huomioon varsinkin, mikäli Eemin tuleva koti sijaitsisi kerrostalossa.

Kooltaan Eemi on pieni koira, noin 30 cm korkea ja noin 6 kilon painoinen.

Päivitykset

10.4.2021
Tänään Eemi saapui Suomeen ja siitä tuli rakastettu perheenjäsen. Onnea omaan kotiin Eemi!

18.3.2021
Eemi ei sitä omaa kotia kauaa etsinyt. Eemi varattiin tänään omaan, rakastavaan kotiin.

8.3.2021
Iloinen Eemi hypähteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eemi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eemi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eemin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.