Päivitetty 15.01.2021

Kodin saanut koira: ELDAR


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.10.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tapana käydä pahamaineisilla kunnallisilla tarhoilla ja lunastaa sieltä ulos sellaisia koiria, joissa näkee tavalla tai toisella potentiaalia. Ioana ottaa huostaansa myös kaduilta, ojanpientareilta tai pelloilta löytyneitä koiria. Nuori Eldar löytyi Darastin kylästä, joka sijaitsee hieman Bukarestista etelään. Ioanan mies, jolla on tapana mahdollisuuksiensa mukaan auttaa Ioanaa koirien hoidossa, oli löytänyt Eldarin kiinnitettynä ketjulla puuhun. Hän ei ollut varma oliko Eldar omistettu koira, joten hän ei heti ottanut Eldaria matkaansa, vaan kävi useana päivänä tarkastamassa tilanteen. Eldar kuitenkin oli ja pysyi samalla paikalla, eikä kukaan muu kuin Ioanan mies vienyt sille ruokaa tai vettä, joten oli todettava, että koira on hylätty eikä sitä kukaan kaipaa. Niinpä Eldar päätyi Ioanan hoteisiin Cosobaan. Huikean kaunis Eldar on ihmisiä kohtaan erittäin ystävällinen, myös muiden koirien kanssa se tulee toimeen. Eldaria voisi siis kotona odottaa koirakaveri, mutta mieluusti narttu. Eldar voidaan luovuttaa myös uroksen kaveriksi, mutta tämä edellyttää tarkkaa harkintaa.

Mielenkiintoisen näköinen Eldar on eloisa, leikkisä ja reipas nuori koira, joka varmasti nauttisi aktiivisesta elämänmenosta. Kooltaan suurehko keskikokoinen Eldar etsii kotia ensisijaisesti muualta kuin kaupungin vilskeestä ja ehkäpä Eldarille paras vaihtoehto voisi olla jokin muu asumismuoto kuin kerrostalo. Asiaa pohditaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti. Eldarin tulevalta ihmiseltä edellytetään ymmärrystä koirien elekielestä, sekä halua sitoutua koiralähtöisyyden periaatteisiin. Ensisijaisesti hakusessa on koti, jossa on jo entuudestaan kokemusta koiran kanssa elämisestä.

Eldar on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset

12.12.2020
Eldar on saapunut kotiin. Paljon onnea Eldar ja perhe!

23.11.2020
Eldar on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

8.11.2020
Saimme Ioanalta upean Eldarin kuulumisia videomuodossa, kannattaa katsoa ne alta. Reipas Eldar etsii edelleen sitä omaa ihmistään! Lisätty myös kuva!

8.10.2020
Upea Eldar on nyt mukana adoptio-ohjelmassamme.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eldar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eldar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.