Päivitetty 13.05.2020

Kotia etsivä koira: SOOKIE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.5.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Ihana Sookie päätyi tarhalle viiden pennunsa kanssa. Pentuja kuvaillaan “jättimäisiksi”, ja niistä jo neljä on saanut kodin Saksasta, vain äiti Sookie ja yksi pentu odottavat vielä omaa vuoroaan. Sookie oli saapuessaan todella ujo, liekö hänelle tapahtunut menneisyydessä jotain, miksi ihmiset hieman epäilyttävät, vai oliko kyseessä silkka tottumattomuus? Ajan myötä Sookie on kuitenkin reipastunut, ja tuttujen ihmisten sattuessa kohdalle saattaa neitonen jo pyrkiä syliin asti. Jokatapauksessa turvallisessa ympäristössä ja turvallisen tyypin kanssa Sookie nauttii huomiosta ja kosketuksesta. Muiden koirien kanssa kaunis Sookien tulee hyvin toimeen, eikä hän ainakaan tarhaoloissa ole erityisen kova haukkumaan. Mahdollista toki on, että tilanne voi muuttua suuntaan tai toiseen kotiympäristössä.

Koska Sookie on ollut ujonpuoleinen, on mahdollista, että iso ympäristönmuutos aiheuttaa taantumusta ja ujous pääsee taas valloilleen. Siksi on tärkeää, että tuleva koti ymmärtää miten ujoa koiraa on tuetaan koiralähtöisesti, eikä aiempi kokemus koirista ole pahitteeksi Sookien kanssa. On mahdollista, että mikäli Sookie on perusluonteeltaan ujo, siitä ei tule koskaan kuoriutumaan seurapiirikoiraa, vaikka oman perheen kanssa asiat alkaisivatkin luottamuksen myötä sujua mallikkaasti.

Kaunis pystykorvainen Sookie on noin 45 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa.

Päivitykset
13.5.2020
Sookie pääsi mukaan adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt tositarkoituksella sitä oikeaa kotia Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sookie  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sookie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa