Päivitetty 23.11.2020

Kodin saanut koira: SOOKIE (nyk. Armi)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Uudellamaalla)
steriloitu

 

Sookiesta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan, sillä se on saanut hurjan paljon kyselyitä lyhyessä ajassa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Ihana Sookie päätyi tarhalle viiden pennunsa kanssa. Pentuja kuvailtiin “jättimäisiksi”, ja niistä jo neljä sai kodin Saksasta.  Sookie oli tarhalle saapuessaan todella ujo, liekö hänelle tapahtunut menneisyydessä jotain, miksi ihmiset hieman epäilyttävät, vai oliko kyseessä silkka tottumattomuus? Ajan myötä Sookie reipastui, ja tuttujen ihmisten sattuessa kohdalle saattoi neitonen jo pyrkiä syliin asti. Jokatapauksessa turvallisessa ympäristössä ja turvallisen tyypin kanssa Sookie nautti huomiosta ja kosketuksesta. Muiden koirien kanssa kaunis Sookien tuli tarhalla hyvin toimeen, eikä hän ainakaan tarhaoloissa ollut erityisen kova haukkumaan.

Sookie saapui Suomeen lokakuussa 2020 ja palasi pian yhdistykselle kotia etsimään. Sookie siirtyi kotihoitopaikkaan, jossa sen kanssa elää kaksi narttukoiraa. Sookie tulee tyttöjen kanssa hyvin toimeen, vaikka ihan alussa pientä murinaakin oli havaittavissa. Sookie on reipastunut kotihoidossa jo lyhyessä ajassa aivan huimasti, se ei pienistä hätkähdä, ja monella tapaa käyttäytyy jo kuin valmis kotikoira. Toki on hyvä huomioida, että Sookie on ollut Suomessa vasta vähän aikaa, ja uuteen ympäristöön tottuminen on vielä kesken. Ulkona Sookie etenee reippaasti ja on kovin kiinnostunut ympäröivästä hajujen maailmasta. Sookiesta on paljastunut myös itsepäisyyttä!

Sookie tuli adoptio-ohjelmaan sillä tiedolla, että kyseessä on vähintäänkin ujo koira. Kotihoidossa ujous on karissut hetkessä, sillä Sookien kotihoitaja on varmaotteinen ja kokenut koiraihminen, joka osaa hyvin lukea koiran elekieltä ja näin tukea koiran reipastumista. Tästä syystä toivomme, että tulevalla omistajallakin olisi halussaan näitä samoja taitoja, eli Sookielle etsitään koirakokenutta omistajaa. Sookie kiintyy kovasti omaan ihmiseensä, joten yksinoloharjoituksiin panostaminen on tärkeää.

Sookien tulevassa kodissa voisi olla koirakaveri, mutta oikeanlainen ympäristö mahdollistanee myös sen, että tyttö voidaan luovuttaa ainoaksi koiraksi.

Kaunis pystykorvainen Sookie on noin 40 cm korkea ja painaa tällä hetkellä alle 10 kiloa. Tyttö on turhan hoikassa kunnossa, joten kotihoidossa neidillä on meneillään lihotuskuuri.

Sookien elämää kotihoidossa pääset seuraamaan täältä sekä Instagramissa tilillä @Ayanan_apulaiset

Päivitykset
23.11.2020
Tänään Sookie sanoi moikat kotihoitopaikalleen ja otti suunnan kohti omaa kotia. Tämä tumma kaunotar tunnetaan jatkossa nimellä Armi. <3

4.11.2020
Upea Sookie-neitonen on nyt varattu loppuelämän kotiin.

16.10.2020
Joskus käy niin, että asiat eivät mene kuten suunniteltu. Niin kävi myös Sookien kohdalla, ja usean epäonnisen sattuman summana Sookie palaa kotia etsiväksi. Sookie siirtyi entisestä kodistaan kotihoitopaikkaan keskiviikkona ja on reipastunut merkittävästi. Kotihoitaja kertoo pienestä tytöstä näin:

Sookie on kotihoidossa osoittautunut varsin rohkeaksi kaveri. Sookie on todella paljon ihmisen perään ja olemme alkaneet harjoitella yksin oloa – niin, että Sookie on kuitenkin vielä eristettynä muista koirista. Toistaiseksi pari parin tunnin yksinoloa on sujunut ongelmitta, pidennetään aikaa hiljalleen ja tarkkaillaan käytöstä kameran avulla..

Sookien ulkoilut sujuu hyvin, kunnes hän löytää oman hajun ja vetää jarrun päälle jos emme lähde hänen haluamaan suuntaan. Tulevan kodin onkin syytä varautua siihen, että tätä on treenattava vielä hetki.

Sookie ei hätkähdä rappukäytävässä vastaan tulevia työmiehiä, tai muita naapureita.
Eikä kylään tulleet lapset tai aikuiset herättäneet siinä mitään suurempaa reaktiota. Se tuli häntä heiluen uteliaana muiden mukana eteiseen vieraita vastaan ja hetken haisteltuaan, leikki lelulla ja kävi nukkumaan olohuoneessa olevaan petiin, vieraiden läheisyyteen.

Sookie hyötyisi varmasti koira kokeneesta kodista, jossa sitä osataan kouluttaa eteenpäin ja se pääsisi luopumaan viimeisestäkin epävarmuuden rippeestään. Sookie tulee hoitopaikan muiden narttujen kanssa toimeen suurimman osan ajasta. Pientä murinaa ja irvistelyä on ollut hoitopaikan samanikäistä narttua kohtaan, vaikka tytöt pistävätkin painiksi muutamia kertoja päivässä. Tässä on hyvä huomioida myös se, että aikaa on mennyt vasta pari päivää. Sookie ei kuitenkaan edes ulkona, ole muiden koirien perään, joten se voisi ehkä olla myös perheen ainoa koira.

Sookielle lisätty kuvia ja videoita kotihoidosta.

10.10.2020
Sookie kohtasi tänään oman ihmisensä ja sai nimekseen Suki. Ujoa Sukia vielä uusi elämä jännittää, mutta rakkaudella ja omistajan kärsivällisellä tuella Sukikin varmasti pian huomaa, että uudella elämällä on paljon annettavaa. Onnea yhteiseen matkaan.

30.8.2020
Pieni Sookie ei vielä tiedäkään mikä onni sitä odottaa: Sookie on varattu ja oma koti odottaa neitiä kovasti saapuvaksi.

13.5.2020
Sookie pääsi mukaan adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt tositarkoituksella sitä oikeaa kotia Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sookie  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sookie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot Sookien yhteyshenkilöön, joka on Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.